Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

ATELIER DE TERAPIE OCUPATIONALA LA SCOALA SPECIALA “CONSTANTIN PAUNESCU” IASI

Scoala Speciala „Constantin Paunescu”, singura institutie din municipiul Iasi care asigura asistenta educationala copiilor cu deficienta mintala, implementeaza un proiect finantat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului prin Programul de Granturi Scolare.

Proiectul “ATELIER DE TERAPIE OCUPATIONALA-ATO” are drept obiectiv dezvoltarea, in Scoala Speciala „Constantin Paunescu”, a unor servicii educationale complementare pentru copiii cu cerinte educative speciale in conformitate cu normele europene.

Atat beneficiarii directi ai proiectului -50 de elevi de la scoala noastra cat si cei indirecti parintii, profesorii, parintii elevilor si elevi de la alte scoli de profil se vor putea bucura de serviciile oferite de specialisti la standarde europene in cadrul a doua ateliere: de pictura, in special, icoane pe sticla, piatra, lemn, carton si a celui de impletituri din sfoara, panusi, fire textile.
Elevii vor fi implicati in activitatile atelierului dupa o tematica stabilita impreuna cu membrii echipei de lucru fiind posibile si desfasurarea unor activitati in parteneriat interscolar. Se va avea in vedere de fiecare data ca tematica aleasa sa completeze/valorifice manifestarile cultural artistice sau religioase la nivel local, national sau international.
Parteneri in acest proiect sunt: Asociatia Alternative Sociale, Ateneul Tatarasi, Biblioteca „Gheorghe Asachi”, Casa de Cultura “Mihai Ursachi” Copou si Palatul Copiilor Iasi.
Rezultatele vor fi : calitative privind imbunatatirea comunicarii, relationarii si optimizarea integrarii socio-profesionale si cantitative privind numarul de produse realizate in cadrul atelierelor, numarul de produse valorificate in expozitii/competitii de profil si materiale de promovare/ informare.

Pentru elevul cu cerinte educative speciale, integrarea socio-profesionala este scop si finalitate, iar scoala este cea care construieste drumul acestuia avand ca parteneri (familia, biserica, institutiile culturale). Participarea elevului cu cerinte educative la activitati cu caracter practic care-l pregatesc pentru exersarea unor abilitati de profesionalizare creeaza baza pe care se pot construi achizitiile, relatiile si reusitele sale.
Prof. Milina Drobota - coordonator proiect ATO

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: laura_nistor | 22.09.2007 19:31 | 2249 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (4)

0 0

22.09.2007 20:15 cara112

Va felicit pentru munca depusa.Sunt psihopedagog la o grupa de copii cu autism din Calarasi si in acelasi timp voluntar in cadrul Asociatiei "Noi Orizonturi",Calarasi .Stiu ce inseamna un proiect dus pana la capat ,stiu ce inseamna efortul depus si munca in echipa a unui proiect ,drept urmare va felicit din tot sufletul pentru ce ati reusit si pentru ce o sa mai intreprindeti.

0 0

24.09.2007 09:48 floarebernad

vă doresc putere de muncă şi vă felicit pt. iniţiativă

0 0

24.09.2007 16:51 lumidragan

Bravo! Felicitari si mult succes!

0 0

25.09.2007 08:22 laura_nistor - Autor

Va multumim pentru aprecieri si asteptam propuneri de colaborare pe mailul atelierului ato_paunescu_iasi@yahoo.com!

Mult succes tuturor!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN