Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Meditatiile- pilonul 2 al educatiei

Este evident ca orice parinte isi doreste pentru copilul sau rezultate bune la tezele cu subiect unic, deoarece ele conteaza la adminterea intr-un liceu bun. De acest fapt profita multi profesori din ziua de azi, al caror tarif poate ajunge si la 60 RON pentru 2 ore. Si chiar meditatiile dau rezultate. Elevii recunosc ca inteleg mai bine la orele de pregatire decat de la clasa si rezultatele sunt simtitoare. Conform unui studiu realizat de INTUITEXT 2 din 5 elevi de gimnaziu iau meditatii la minumum o materie. Totusi sa incercam sa privim lucrurile si din prisma profesorilor. Un profesor are un salariu foarte mic pentru rolul pe care il are in dezvoltarea unui elev. profesorul are rolul de a contribui la sute(poate chiar a mii) de generatii de elevi, si au nevoie si de acesti bani. Din an la an numarul elevilor care iau meditatii cresc. Profesorii au ajuns sa isi infiinteze chiar un portal in functie de care orice parinte sau elev care doreste meditatii selecteaza orasul, materia si cartierul.
Ar mai fi doua aspecte de discutat privind meditatiile:
1. In primul rand marea parte a profesorilor determina elevii sa vina la meditatie, prin acordarea unor calificative ce nu reflecta gradul de pregatire al elevului.
2. Un elev fara sprijin financiar care implicit nu are posibilitatea de a face meditatii, nu are aceleasi sane la examen cu elevul care a facut pregatatiri "la greu".
Parerea mea este ca s-a ajuns la o situatie inadmisibila, si ca trebuie urgent luate masuri.
A consemnat Claudiu Mindrila, elev, Scoala "Tudor Vladimirescu", Targoviste.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: claudiu007 | 13.11.2007 23:44 | 1690 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (11)

0 0

14.11.2007 17:30 ioara

"Un elev fara sprijin financiar care implicit nu are posibilitatea de a face meditatii, nu are aceleasi sanse la examen cu elevul care a facut pregatatiri "la greu"."-replica- un elev descris astfel, are la dispozitie biblioteca publica, timp mai mult la dispozitie (fara bani nu poti pierde timp in cluburi, discoteci, baruri, excursii, ...etc.)Deci are mai mult timp de studiu. Amintesc ca prin salile de lectura bate vantul. In fata tezei cu subiect unic elevii au sanse egale! Elevii acestia care se plang ar trebui sa urmareasca niste statistici care scot in evidenta ca multi intelectuali ai tarii au invatat in timp ce pazeau vacile pe camp si care au incaltat prima pereche de pantofi cand s-au insurat!

0 0

14.11.2007 18:47 floarebernad

meditaţiile sunt de multe ori un mijloc de a forţa mâna părinţilor, mulţi dintre ei fac mari sacrificii.elevii de azi nu sunt motivaţi, unii recurg la tot felul de trucuri ajutaţi şi de părinţi uneori.şcoala trebuie să redevină cu adevărat ceea ce trebuie să fie

0 0

14.11.2007 20:49 sorinborodi

'If you think education is expensive, try ignorance”. Derek Bok

0 0

14.11.2007 21:01 georgesculum_ct

Din pacate exista multe motive care-i determina pe parinti sa-si mediteze copiii. Nu neg ca este, in unele cazuri, vina profesorilor.Dar mai sunt si alte cauze cum ar fi faptul ca la scoala un profesor trebuie sa predea lectia unui numar de 20-28 elevi si in mod sigur nu toti vor intelege lectia in aceeasi masura, iar profesorului nu-i sunt suficiente cele 30-40 minute ca sa -i faca pe toti sa inteleaga, nu poti acorda aceeasi atentie tuturor elevilor. Si atunci pe cine sa incerci sa ajuti mai mult in putinul timp pe care-l ai la dispozitie? Meditatorul lucreaza doar cu unul sau doi elevi timp de doua ore, se compara? Si noi am lucra altfel daca in clase ar fi cel mult 15 elevi, nu credeti?

De asemenea vinovat mai este si faptul ca unii parinti doresc sa-si ajute copiii dar nu pot deoarece cunostintele lor sunt cu mult depasite de actuala materie. Aici gasesc ca vina apartine celor care au intocmit programele si care au introdus in invatamantul preuniversitar notiuni care, in multe cazuri, se studiau la facultate.

Este adevarat ca multi intelectuali au invatat in conditii grele, dar eu cred ca a fost vorba si de dotarea lor intelectuala, si de volumul de cunostinte ccare trebuia asimilat, in unele cazuri si de ambitia parintilor si cred ca lista ar pute sa mai continue.

0 0

14.11.2007 23:19 ioara

Domnul Georgescu are dreptate! Exista elevi si parinti care au motivatie, exista elevi care fac pregatire doar ca sa reziste la linia de plutire ! De, unde Dumnezeu nu da, ce poate face un biet profesor? Si apoi, ce ne tot invartim in jurul cozii? De ce toti ceilalti au voie sa -si vanda inteligenta pe bani grei (stiti doar ca pentru toate celelalte categorii profesionale timpul costa bani), iar cei din invatamant trebuie sa fie mereu mame bune? Aratati-mi avocatul care da gratis o consultatie sau gasiti-mi un zidar asa marinimos! Cred ca problema e amaratul ala de ban, "marele venit" pe care nu-l declara amaratul de profesor! Hai sa fim seriosi, am elevi in clasa care au sofer la scara, dar au facut dosar de rechizite iar parintii au declarat venit 0. Merg cu Mercedesul sa-si ridice ajutorul de somaj.

Apropo' cand aflati o primarie unde sa te duci sa sa-ti primeasca cererea prin care ceri sa platesti impozit ca ai venituri de pe urma meditatiilor, sa ma anuntati si pe mine.

0 0

15.11.2007 08:10 pescarus

Impozitul nu se plăteşte la primărie, ci la Administraţia Financiară. La noi în Dolj poţi declara că ai venituri suplimentare din servicii de meditaţie. La inceputul anului se stabileşte o sună, în jur a 50 milionane pe an pe care se estimează că o câştigi, şi plăteşti impozitul în tranşe în fiecare trimestru. Dacă duci adeverinţă că eşti incadrat ca profesor la o şcoală, suma se reduce la jumătate pentru că se consideră o jumătate de normă. Nu ştiu de ce se face atâta caz când există şi în alte ţări practica să ai mai multe joburi. Apoi în ziua de azi există mai multe posibilităţi pentru elevi de a-şi petrece timpul liber. Am elevi care au propriul televizor şi calculator în dormitor. Evident că am elevi care efectiv au adormit la oră pentru că noaptea urmăresc programele TV sau stau pe chat. Şi înainte părinţii erau ocupaţi, aţi uitat de copiii care aveau cheia la gât? Dar atunci nu existau atâtea ispite. Evident că rolul cel mai important în educaţie îl are părintele.Nu degeaba există expresia "cei şapte ani de acasă".

0 0

15.11.2007 11:23 nicoletatoba

Majoritatea profesorilor nu-şi rotunjesc veniturile prin meditaţii.

0 0

15.11.2007 15:24 dama

Subscriu

0 0

15.11.2007 22:12 cmiinescu

0 0

20.11.2007 00:18 nicole70

Ar fi foarte multe de spus.

In primul rand,nimeni nu observa ca sistemul de invatamant romanesc nu este selectiv deloc, ca sunt inca multe abilitati ale copilului care nu sunt dezvoltate si nu numai in liceu, nici macar in primar.As risca sa spun ca,nimeni, dar absolut nimeni nu recunoaste ca, de fapt sistemul este doar pentru 30% din elevi.Mai analizati, si vedeti...

Iar pt cei care nu stiu, domnilor, nivelul de informatie azi se dubleaza la fiecare 6 luni, ce sa mai vorbim de invatat la camp, pascand vaca.Nu ne mai putem intoarce in timp.Am devenit mai "consumatori" ca oricand.Ce, atunci iti trebuiau 5 feluri de parfumuri si 10 sampoane, ca sa nu mai vorbim de 8 feluri de servetele. Asta nu vede nimeni!

E vorba de sistem,si un sistem oricat de bun ar fi el, pana la urma e "stricat" de oameni, pentru ca ,deh, asa suntem.

Nimeni nu s-a gandit sa faca in scoala macar educatie financiara copiilor.

De asta si ei vor sfarsi, cei mai multi,ca si parintii lor in datorii pe 7 carti de credit, avand si ei 2,3,4 job-uri pentru a le putea plati.

Adevarul e ca cei care stiu "cum" vor munci toata viata pentru cei care stiu "de ce".

As risca sa spun ca

0 0

20.11.2007 00:22 nicole70

dar,nimic:))

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN