Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

In atentia profesorilor de chimie

Realizarea experimentelor chimice in lectiile de chimie, indiferent de tipul acestora, de momentul lectiei sau al ciclului de invatamant nu este o chestiune foarte simpla.

Pregatirea acestora presupune un interes deosebit din partea profesorului, alocarea unui timp apreciabil ca interval, existenta ustensileleor si mai ales a reactivilor chimici necesari etc.

In unele cazuri, nu putine la numar, mai intervine si comoditatea, astfel incat lectiile se desfasoara, in general, fara experimente chimice, fie chiar demonstrative.

Patrunderea in scoli a unor tehnici moderne in ultimii ani, ar putea rezolva aceste neajunsuri, daca avem in vedere faptul ca in fiecare laborator exista, sau ar trebui sa existe, un calculator, un videoproiector si o camera video (la nivelul scolii).

Cam asa stau lucrurile la scoala in care imi desfasor eu activitatea si pentru a suplini lipsurile mentionate mai sus am realizat mai multe filme pentru predarea-invatarea chimiei gimnaziale, care din pacate nu pot fi puse aici, pe didactic.ro, fiind de dimensiuni foarte mari (sute de MB).

Pentru exemplificare am atasat un filmulet de 9 secunde (8 MB initial, pe care l-am modificat calitativ pentru a ajunge la 2,25MB), care poate fi folosit in diferite lectii: reactia chimica de combinare, proprietatile metalelor, proprietatile oxigenului, obtinerea oxizilor, reactii lente si rapide etc.(efectul acestuia considerand ca este de fiecare data superior chiar experimentelor demonstrative, la care nu se poate asigura totdeauna o vizibilitate perfecta, si mai ales experimentelor virtuale pe care ni le-a impus SIVECO prin AEL).

Interventia mea reprezinta o invitatie pentru alti colegi de a incerca in sensul de mai sus si totodata de a-mi transmite critica lor constructiva...

Prof. FLORICA ION
Sc "Gh Magheru" Caracal

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 24.11.2007 16:19 | 1487 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (3)

0 0

25.11.2007 09:38 yana_popa

Felicitari!

Confirmati cine si ceea ce sunteti/un prof. in pas cu noul, un prof. care/si face treaba cu pasiune, responsabilitate.

Asteptam un simpozion sau o activitate pe aceasta tema-prezentarea unor tehnici moderne in scoala actuala, scoala dvoastra putand fi o gazda primitoare. Succes!

0 0

26.11.2007 07:52 girbeagaby

interesant, dar pt a fi folosit fisierul ar trebui sa beneficiez de calculator in ora de chimie si mai bine zis ar trebui sa am un laborator de chimie?! iar eu nu am

0 0

27.11.2007 13:34 nikymicu

felicitari pentru preocuparea permanenta de a transmite prin mijloace moderne dar si traditionale chimia,o fosta eleva

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN