Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Elevi notaţi de computer

Testele pe calculator vor fi alese de profesor în funcţie de gradul de cunoştinţe pe care ar trebui să le aibă elevii. Specialiştii susţin că proiectul va fi funcţional peste aproape 3 ani.

Pentru început, elevii de la clasa I până la clasa a 10-a vor fi evaluaţi pe baza acestor teste pe calculator. Subiectele vor fi concepute de experţii de la CNCE care susţin că în felul acesta vor şti care este nivelul de pregătire a elevilor. Important este ca în fiecare sală de clasă să existe calculatoare.

"Banca naţională de date va fi foarte mare astfel încât e normal să existe teste diferite, fie de la şcoală la şcoală, fie de la elev la elev, esenţa fiind că aceste teste sunt calibrate în concordanţă cu competenţele care urmează să fie verificate", a declarat Cristian Mirescu, directprul CNCE pentru învăţământ preuniversitar.

Părerile sunt însă împărţite în rândul elevilor şi profesorilor, mai ales în ceea ce priveşte baza materială a proiectului.
Sursa: Realitatea TV

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: claudiu007 | 06.12.2007 19:42 | 1066 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (9)

0 0

07.12.2007 07:46 floricaion

Nu inteleg de ce trebuie sa fie testele diferite daca notarea se doreste a fi unitara. Poate pentru ca la inceput este experimental. Si baza materiala este o problema. Dar ideea in sine este salutara. Mai ramane insa una...

0 0

07.12.2007 09:00 emil

Sunt BASME, emise de oameni care nu se prea pricep. Exista o idee mai veche, nu de "banca nationale de date" ci de baza nationala de CUNOSTINTE. Persoana respectiva, foloseste expresia "baza de date" deja intr-un limbaj de lemn. In plus, afirmatiile de "teste online" nu sunt sprijinite tehnic, pentru ca in programul SEI nu a fost niciodata finantat explicit sistemul de comunicatii. Exista o preocupare destul de slaba in prezent, dar nu suficienta, pentru ca interesul apartine unor firme care nu pot face business din comunicatii...

0 0

07.12.2007 11:02 ionelamihaela

La romana vor rezolva teste de tip grila? La literatura, in functie de manualul ales, elevii din acelasi an de studiu parcurg autori si opere diferite. Ce fel de intrebari vor avea relevanta, cele cu un grad mare de generalizare? Ideea conform careia fiecare clasa va fi dotata cu computere mi se pare mareata. Cand vor fi dotati si profesorii cu astfel de "accesorii"?

0 0

07.12.2007 12:16 geis

Care "experti" de la CNCE ?!?. Cei care au elaborat subiectele tezelor unice la a VII-a si a VIII-a la matematica?! HA, HA, HA. Oare pe cand un ministru care sa desfinteze aceasta "capusa" numita CNCE fosta SNEE ?

0 0

07.12.2007 20:52 emil

Nu nconfundati aberatiile debitate in textul de mai sus, cu subiecte tezele unice, pe care, dupa imapact, le consider bunicele. Nu criticati oamenii de valoare care elaboreaza subiecte si chiar muncesc, cu un intreg sistem...

0 0

08.12.2007 11:15 popicu9

În primul rând consider că subiectele la teza unică au fost accesibile . În al doilea rând atitudinea cadrelor faţă de aceste teze o consider negativă şi aceasta va duce la rezultate deformate . Consider normal să se renunţe la tezele de azi .

Evaluarea online este posibilă şi accesibilă ca preţ . Peste 3-5 ani cât va dura experimentarea acest mod de verificare va deveni mai ieftin decât cel actual (deplasări , plata supraveghetorilor , a profesorilor corectori , a comisiilor din şcoli etc.)

Azi în comerţ există laptop-uri de 1200 ron şi oferte de internet de mare viteză la numai 5 dolari . OLPC-ul pune presiune pe producătorii de calculatoare care vor reduce drastic preţurile (de nevoie).

Nu în ultimul rând, consider o discriminare faptul că azi sunt testaţi elevii doar la trei materii . Prin această testare vom fi cu toţii puşi pe acelaşi plan nu numai la plată ci şi la "răsplată" .

Referitor la la testele diferite ca dificultate consider un lucru normal ca fiecare elev să meargă până la nivelul lui . Prin asta fiecare îşi va vedea vârful nasului . Nimic nu e bătut în cuie .

0 0

08.12.2007 19:45 mariean_ghe

1.Miroase a ceva interese financiare aici, sau mi se pare mie ?

2. Teste, da . Lecţii, am serioase rezerve ...(Cum apreciaţi utilitatea programelor AEL ?)

3. Se vizează, poate,şi scoaterea din apatie a elevilor care nu mai au nici un chef de şcoală(vezi şi testele de atestare a cunoştinţelor de limbă engleză). Poate fi o soluţie ...

4."În fiecare sală de clasă să existe calculatoare"?! Sunt atâţia care şi-ar dori un singur laborator ! Dar cine să ştie ?

0 0

08.12.2007 21:52 emil

Lasati AEL, ca nu foloseste la nimic!

Mai bine faceti lectii traditionale, erveniti la natura, la experienta practica, la VIATA !

DA, sa existe calculatoare in fiecare clasa, cate unul doua, cu care sa ne rezolvam probleme de proiecte, documentari, etc.

Nu sunt interese finaciare, in prima faza, legat de BASMELE propuse de personajul mediocru din minister. Sunt niste utopii fara suport. Ceea ce este neplacut este ca acolo sus, sunt destui care il cred!

0 0

12.12.2007 21:10 corina_jga

Vai de capul copiilor care ar fi testati dupa aceste criterii. Sunt discipline la care, pur si simplu, nu se poate aplica faimoasa evaluare impartiala facuta pe un comp. Si apoi, nu se verifica absolut deloc deprinderile elevilor, ca doara cu acestea ne luptam la clasa. Imi aduc aminte de cineva care spunea: dupa ce ai facut ceva teste de inteligenta, stii sa le fentezi pe urmatoarele si poti falsifica usor pe celelalte. Sa ne astepte si asta la clasa? Eu, una, pastrez testele grila numai pentru evaluarea curenta... ca orientare, in nici un caz nu as aplica-o pentru o testare sumativa. E adevarat, eu fac numai munca de catedra, nu cea de birou...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN