Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Salariile profesorilor cu gradul II cresc cu 10%

Cu toate acestea, sindicatele din educatie au precizat ca vor continua protestele si dupa vacanta de iarna, in dorinta de a obtine majorari salariale de 50% pentru toti dascalii. Prin legea 220/2007, personalul didactic cu gradul I a primit, inca de la 1 octombrie, o majorare suplimentara de 10%.

Propunerea de alocare a unei sume suplimentare pentru salariile cadrelor didactice a venit din partea grupurilor parlamentare ale PSD, iar ministrii liberali Cristian Adomnitei (Educatie) si Varujan Vosganian (Economie si Finante) s-au declarat de acord. Vosganian a spus ca cele 752 de milioane vor fi transferate din bugetul Ministerului Educatiei, de la capitolul active fixe la capitolele salarii, burse si invatamant superior.

Astfel, 43 de milioane de lei vor acoperi suplimentarea burselor, suma de 129 milioane a fost repartizata pentru finantarea de baza a invatamantului superior, iar 560 de milioane de lei pentru cresterea, de la 1 ianuarie 2008, a salariilor personalului didactic cu gradul II, definitivat si debutant.
sursa: Evenimentul Zilei, joi, 20.12.2007

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: trisi | 21.12.2007 19:26 | 6655 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (26)

0 0

23.12.2007 15:07 floarebernad

se misca ceva dar f. incet

0 0

23.12.2007 15:07 floarebernad

se misca ceva dar f. incet

0 0

23.12.2007 16:51 attempt

Se pot intampla multe minuni,mai ales in preajma alegerilor,dar ca de obicei nu dureaza mult...Nu exista o corelatie intre salarii si sa zicem "cosul zilnic" ce sa asigure supravietuirea "decenta"...Convulsiuni sociale vor mai fi in diferite paturi sociale,cresterea preturilor,inflatia fac ca totul sa apara haotic si sub semnul provizoriului si derizoriului...Doar cand vom reusi a ne transpune in situatia celorlalti vom intelege o anumita deruta care persista,or modalitatea de crestere a salariilor depinde de indemanarea de a carpi cand intr-o parte,cand in alta acolo unde "se rupe sacul";nu se observa prioritatile ,iar "mosul" e foarte neindemanatic in privinta "cadourilor",atat de neindemanatic incat populatia activa de acum,are incertitudinea pensiilor de mai tarziu.Ceea ce se poate observa este o oarecare instabilitate,ce nu prin referendum poate fi echilibrata ci prin gandirea unei strategii de colaborare intre noi,pentru a gasi solutii ,dar nu de compromis,ci de incredere intr-un viitor care depinde si de noi.E doar o observatie:O societate fara profesori pasionati de profesiunea aleasa,care sa fie deopotriva motivati in activitatea lor ,ramane una in deriva.Cel mai mare dar pe care ni-l poate aduce Mosul e acela de caractere,adica sa ne intareasca pe noi,ca la randul nostru sa-i intarim si pe ceilalti...Daca nu se porneste de la premisa ca suntem necesari,cum sunt necesari si ceilalti oameni din alte domenii de activitate,daca se considera ca mai importanti sunt oamenii politici,societatea aceasta risca sa devina una a nevoii.Nevoile nu sunt acelea provizorii,care tin sa zicem 4 ani...ci altele mai profunde si mai durabile.Toata stima pentru cei care le gandesc si actioneaza in directia cea buna.Cand nu vom mai cita din Caragiale?

0 0

24.12.2007 00:24 fpaula234

s-au marit foarte putin dar raportat la preturile din ziua de azi nu este de ajuns,am noroc ca nu stau cu chirie si ca locuiesc cu parintii ca altfel nu stiu ce ce as fi facut,in general noi profesorii suntem vazuti fiind ultimele persoane

0 0

24.12.2007 13:31 elly_020377

De nu se gandeste nimeni si la profesorii care sunt in concediu de crestere copil?Ei nu primesc cadouri de la sindicat la sf.anului cu toate ca au cotizat 9 luni din an,nu li se dau prime de sarbatori de la primarie,chiar daca sunt titulari si au predat cea mai mare parte din an...Este inadmisibil sa ti se taie toate drepturile pt.simplul fapt ca aduci pe lume un copil,un viitor elev al unui sistem de invatamant dezastruosQ!Nu stiu daca au dreptul cadredele sa participe la transfer,detasare,daca sunt platite de Casa de Pensii.

0 0

25.12.2007 14:22 madagascar

perfecta dreptate elly,copiii nostri sunt cei sacrificati...nu au niciodata parintii langa ei,la serbari scolare,la inceput de an scolar,la sfarsit de an scolar si la multe alte actiuni,pentru ca noi suntem cu copiii altora,perfecta dreptate...dar in orice meserie exista un risc!Nu vede nimeni cat de mult sufera aceste sufletele mici...si mai mult de atat,ca parca nu ar fi destul,mai sunt si ceva colegi ramasi din timpuri cunoscute,care au forta de ai distruge (pentru ca mama sau tata este...profesor !!!),cunosc multe situatii de copii chinuiti de propriul nostru sistem si de "dragii" nostri colegi de breasla...pacat ca nu intelegem nimic !!!!

0 0

27.12.2007 12:00 lililistanciu

De la 10% ramanem in termeni reali undeva la 8%.Pe langa ce particele de care se bucura alesii , noi primi firimituri, dar ne multumim cu ele , caci decat de loc............Nu acopera nici pe departe majorarile preturilor.In privinta celor spuse de elly, nu pot decat sa fiu de acord;in schimb nu sunt de acord cu ceea ce ati spus legate de premierile de la primarii, de sarbatori,de cadourile de la sindicat .Suntem foarte multi,, activi" si nu stiu sa fi primit de la primarie de sarbatori prima sau cadouri de la sindicat. Nu ni s-a dat nici salariul al 13-lea, dupa cum se auzea la un moment dat, dar sa nu ne pierdem speranta. Macar avem ce lua.

0 0

28.12.2007 00:31 stroemarius23

Eu sunt debutant,primul an in sistemul romanesc de invatamant!sunt total dezamagit!dupa 4 ani de facultate la zi sa primesti un salariu de 620 ron!daca nu ar fi parintii mei sa ma sustina probabil as muri ca un vagabond!numai chiria este 150 de euro!salariile aceste ar trebui marite la debutanti cu cel putin 150%!daca se continua asa in cel mult 5 ani sistemul o sa intre intr-o criza acuta de angajati!oricum eu m-am convins,este primul si ultimul an in invatamant!

0 0

28.12.2007 16:50 valnas

DACA VA PLANGETI,VA INVIT LA NOI-2PROFI(10SI 20ANI VECHIME),2 COPII,TOTI 4 INTR-O CAMERA PLINA DE IGRASIE.



SALARIU,PRIMA???NE-AU DAT FLUTURASUL ASA,LA DERUTA;DESIGUR,UNII COLEGI L-AU LUAT DE BUN SI IN ASTEPTAREA SALARIULUI DIN FLUTURASUL CONTABIL,AU CHELTUIT TOT SALARIUL PE NOIEMBRIE.DAR,NOI STAM BINE,MAI AVEM UN MILION SI JUMATATE.CE DACA VINE REVELIONUL?NICI MOSUL NU A VENIT LA NOI DAR ALTCEVA?

CONCLUZIA-FACETI CA NOI,ASTEPTATI CASTIGAREA LOTERIEI VIZELOR SI S.U.A.NE VA PRETUI.UN AN NOU CU LINISTE IN SUFLET!

0 0

28.12.2007 19:46 simona_teach

O alta mare nedreptate: marirea de 10% se acorda doar celor cu gradul II, dar cei cu definitivatul? Acea categorie nu exista?

0 0

29.12.2007 12:14 catalin_crcn

CUM DOAR GRADUL 2??? TOATE POSTURILE DE TELEVIZIUNE AU SPUS SI DEBUTANTI SI DEFINITIVAT ??? DACA EI CRED CA UN DEBUTANT POATE TRAI CU 640 LEI EEEEEE BINE SA II INCERCAM SI PE DOMNII PARLAMENTARII CA DOAR NOI I-AM DUS ACOLO NU??? SA LE DAM 640 LEI SA PLATEASCA NAVETA HAINE MATERIALE, CARTI, INTERNET, ENERGIE ELECRICA, GAZE SI CELELALTE SI SA II VEDEM CUM REZISTA OARE SI-AU PUS VREODATA INTREBAREA ACEASTA????????

0 0

29.12.2007 14:58 sorinborodi

Se impune stringent o ajustare a salariilor din invatamant,astfel incat venitul maxim sa nu-l depaseasca pe cel minim cu mai mult de 50 %.

0 0

29.12.2007 17:01 professorbujor

In Romania,toata lumea cauta a se descurca;inclusiv conducatorii.Asa a fost blestemata tara aceasta.

Ce parere aveti domnule Emil?

0 0

29.12.2007 18:37 florido

adica pt anul 2008,singura crestere este de 10% pt profii cu gradul 2 iar restul nimic?

0 0

29.12.2007 20:04 ela52

Probabil ca in viziunea parlamentarilor PSD , cei care au facut propunerea, numai cei cu gradul I si II muncesc, ceilalti taie frunza la caini sau au norma didactica cu 10% mai mica ! Oare cand se va plati dupa munca si nu dupa vechime si hartii ? Asa cum se face in sectorul privat ? Poate ca atunci va fi si calitate in invatamant ...

0 0

30.12.2007 12:33 stelacor

Eu una nu cred nimic pana nu ma vad cu banii in mana. Stiti ca si guvernul PSD condus de dl. Nastase ne dadea o gramada mare de bani si de tichete de masa inainte de alegeri? Ce s-a intamplat dupa aceea? Nu mai stiti? S-a schimbat guvernul, iar proaspetii alesi au zis ca nu sunt bani, toate promisiunile au avut un scop electoral, nu au avut sustinere materiala... nu stiu de ce imi miroase cam la fel ca atunci, daca nu chiar mult mai putred....

0 0

30.12.2007 18:24 auras_mocanu

Cadrele didactice cu gradul I si peste 25 ani vechime beneficiaza de reducerea normei didactice cu 2 ore, ore care se platesc suplimentar, iar de la 01 august au beneficiat si de marirea de 10%. Cum este posibil asa ceva? Ei muncesc foarte mult!!!??? Cei care au gradul II si peste 25 ani vechime nu intra in calculele liderilor de sindicat; ei sunt egali intotdeauna cu debutantii si cu cei cu definitivat. Iarasi: e posibil asa ceva??? Cum se numeste situatia uniformizare, globalizare.... lipsa de recunostinta pentru munca depusa in anii comunismului, fara foc in scoli si cu invatamant politic facut dupa orele 18.

De acord in totalitate cu parerea domnului profesor Sorin Borodi.

Cadrele didactice cu gradul II si peste 25 ani vechime asteptam mai multa atentie din partea sindicatelor.

Un an mai bun la toata lumea din invatamant!

0 0

31.12.2007 08:28 lililistanciu

Marirea se acorda profesorilor cu definitivat si profesorilor cu gradul II asa supa cum a fost prezentat in media.

0 0

02.01.2008 09:11 popanmc

Oameni buni, poate ne aude şi pe noi cineva:cu ce ne deosebim de alţii?Nu suntem noi, tinerii, mai interesaţi de rezultate calitative, decât cei în prag de pensie?Ştiţi care a fost răspunsul unei educatoare din Baia Mare, când am întrebat despre situaţia copilului meu, care nu împlinise încă 3 ani?:

-Oricum nu mă interesează pe mine, ca director, pentru că la anul ies la pensie (vorbea astfel, în timp ce- şi revizuia dosarul pentru gradaţia de merit, obţinută pe baza rezultatelor altora)!



P.S.:Aştept comentarii pentru acest dialog.Deci, cu ce sunt mai presus aceste "persoane" decât noi, tinerii?

0 0

05.01.2008 12:41 tedicoman

Multi dintre cei in varsta ii discrimineaza pe tineri.Stiti teoria aceea cu tineretul care habar nu are ce inseamna naveta la tara-e vorba de absolventi care s-au titularizat LA ORAS imediat dupa terminarea facultatii prin merite proprii.Altii cred ca se poate disocia teoria de practica, adica:degeaba iei tu, tinere, 9 la titularizare, la practica esti praf.Eu nu inteleg cum poti fi un bun metodist fara a stapani conceptele metodologice...e o aberatie, e ca si cum ai spune ca forma exista separat de fond.De nu stiu cate ori li se da tinerilor peste nas cu aceeasi si aceeasi "orthonerozie".Cei care recurg la asemenea malitiozitati uita ca si d-lor au fost odata debutanti si au impresia, probabil, ca atunci aveau toate cunostintele si practicile perfect consolidate.Suplinitorii si debutantii sunt discriminati de insisi colegii lor, acesta este adevarul, care se reflecta si in politica salariala.LIDERII DE SINDICAT NU NE REPREZINTA ASA CUM AR TREBUI.Ramanem fara tineri in sistem!

0 0

08.01.2008 20:39 marinela2587

Noi tinerii nu am facut scoala ca cei mai in varsta, nu am prins internatul ca cei mai in varsta.....Noi tinerii am luat note mai mari pentru ca nu se mai face scoala de pe timpul celor mai in varsta.Noi tinerii sa tacem si sa mai crestem pana avem voie sa spunem ceva si multe altele pe care le-ati auzit cred toti in cancelarie.10% doar ptr. gradul I de la 1 august.Nici un coleg cu gradul I nu ar fi spus ca trebuia sa dea la toata lumea, erau fericiti si spuneau ca merita la ce vremuri de munca au apucat ei, nu ca noi!!Dar la greva toti!E vina mea ca m-am nascut cand m-am nascut si n-am prins vremurile trecute???????S-au e vina mamei mele????????

0 0

09.01.2008 17:39 popanmc

Nu e vina nimănui.Numai că , de obicei, "uită mereu boul că a fost cândva viţel" (scuzaţi expresia, dar sunt sătulă de ("mai aveţi de învăţat!").Vom fi şi noi , mai trăim până atunci?), ca ei, cândva.Să învăţăm acum din greşelile altora.Să nu le repetăm când vom fi şi noi "vechi, cu experienţă".E cazul să schimbăm ceva şi aici.Nu credeţi?

0 0

13.01.2008 17:05 professorbujor

Un clasic in viata a definit boul prin sintagma "vitel adult".Elegant,nu ?

0 0

15.01.2008 10:43 dannnae

stie cineva daca a aparut acest lucru in monitorul oficial?Altfel nu vedem nimic....

0 0

15.01.2008 10:45 dannnae

eu lucrez in inv spec si am norma de 20 de ore au zis ca se reduce la 16 si nu au publicat nimic ,iar in proiectul noii legi a invatamantului nu e nici o modificare in acest sens .

0 0

17.01.2008 11:18 popanmc

Multe se discută, multe se aud!La mai rău ne putem aştepta, deşi avem multe de realizat de acum înainte.Mai vedem...dar nu ştim ce, pentru că , deodată doar "ascultăm".

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

10 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN