Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Tendinta actuala in randul prescolarilor: jocurile de actiune si activitatile fizice

Copiii cu varste intre 3 si 5 ani trebuie lasati sa se joace cu ce vor ei. Daca nu, vor avea probleme la scoala. Departamentul britanic pentru Protectia Copilului a realizat un studiu ale carui rezultate arata ca unii micuti obtin rezultate mai proaste la scoala pentru ca nu au fost lasati sa se joace cu arme.
Specialistii britanici spun ca nu trebuie sa le interzicem celor mici niciun fel de jucarie si ca trebuie sa-i lasam pe ei sa aleaga obiectul cu care vor sa se joace, daca vrem sa evitam consecintele psihologice. Studiul arata ca intre 2004 si 2006 baietii au obtinut rezultate mai proaste la scoala decat fetele, tendinta care ar putea fi corectata daca educatorii nu ar limita instinctele celor mici si i-ar lasa sa foloseasca arme de jucarie pentru a-i stimula, dar numai daca ii invata sa respecte drepturile colegilor. Specialistii britanici au realizat si un ghid in acest sens, care a suscitat mari controverse in cadrul asociatiilor de profesori, care au avertizat ca armele de jucarie sunt simbolul agresiunii si au criticat dur Guvernul. Autoritatile au explicat ca ghidul este o expresie a tendintei actuale din randul celor mici, care prefera jocurile de actiune si activitatile fizice. Chris Reates, secretarul general al Uniunii Profesorilor, considera ca urmarea acestor sfaturi va provoca un protest de dezaprobare din partea parintilor, care nu vor ca micutii lor sa aiba acces la armele de jucarie.

Sursa: Gardianul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: amz | 05.01.2008 11:13 | 1877 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (7)

0 0

06.01.2008 08:58 ela52

Desi nu sunt specialist in domeniu ci doar un cadru didactic si parinte , consider ca legatura dintre jocul cu arme si rezultate scolare este tendentioasa si serveste anumitor interese ascunse .Seamana cu motivarea pentru subcultura promovata de posturile de televiziune :"daca asa vrea publicul..." .Va fi usor apoi de utilizat arma nu doar in joaca,ci si in viata de zi cu zi pentru a rezolva rapid orice problema.De aici pana la soldatul universal asexuat,apatrid ,fara sentimente si fara ratiune nu e distanta mare(in timp ).Doar parintii ar putea opri dorinta guvernelor de a crea soldati din faza intrauterina .Depinde de ei daca mai au discernamant sau predomina puterea imitatiei, daca vor sa lase in urma oameni sau fiare.In rest, sa auzim de bine, ca de cecetatori aserviti puterii se aude peste tot !

0 0

06.01.2008 14:43 dorinav

Sunt de acord cu antevorbitorul(banuiesc ca e o mamica).E usor sa spunem ca nu-i traumatizam lasandu-i sa se joace cu armele de jucarie.Probabil mai tarziu o sa-si impuste vreun coleg in scoala primara "pentru ca s-au jucat doar".

0 0

06.01.2008 16:54 herea_marynela

ca educator,eu militez in permanenta impotriva violentei si tocmai de aceea,cand vad copiii ca se joaca cu tot felul de arme-jucarii caut sa intervin si sa le sugerez alte teme de joc care sa le cultive dragostea si respectul fata de oameni,nicidecum sa-i instig la rautati si violenta.Este regretabil ca se fac astfel de sondaje.

0 0

08.01.2008 00:32 professorbujor

In spiritul savantilor britanici,propun dotarea gradinitelor cu kalasnicoave,AG-uri,tancuri,F16,rachete sol-aer si alte asemenea jucarii.

0 0

08.01.2008 02:00 emil

Interesanta idee. Propun si TUNURI SKODA ca sunt foarte dragute! Lasand gluma la o parte, ideile sunt foarte periculoase! Dar jocurile pe calculator? Violenta promovata de ele?

0 0

08.01.2008 06:41 liza

Un alt punct de vedere, daca-mi permiteti, este urmatorul:"educatia poate inspira convingerea ca pentru a te proteja si pentru a evita experiente redutabile, trebuie sa infrunti tendintele spre violenta, atat pe cele proprii, cat si pe ale altora"(Bruno Bettelheim). Specialistii britanici nu indeamna la violenta, cred ca mai degraba reflecta realitatea.

0 0

08.01.2008 10:50 adimatu

În ultimii ani ne e dat sa auzim tot felul de tampenii ca informatii sigure plasate de pseudojurnalisti.

Cei mai in varsta isi amintesc despre articolele din ziare si despre informarile pe care le faceau activistii semidocti despre descoperirile savantilor sovietici.

Si atunci ca si acum cei ce "informeaza" nu specifica sursa, numele specialistului si toate celelalte date care fac informarea sa fie valida. Pentru ei e important sa publice.

Nu-i injurati pe ei! Noi i-am trecut prin scoala.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN