Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

La scoala Badiceni, com. Malureni, jud. Arges, s-a lansat proiectul educational Comunic, descopar, imi gasesc propriul drum.

Procesul de selecţie şi evaluare a subproiectelor a durat câteva luni şi a confirmat un rezultat pozitiv pentru şcoală şi pentru echipa de subproiect subproiectul nostru, intitulat Comunic, descopăr, îmi găsesc propriul drum, a , având cel mai mare punctaj dintre granturile a căror finanţare a fost aprobată pentru judeţul Argeş în runda a IV-a de competiţie. Pe 25 ianuarie 2008 in prezenta cadrelor didactice, a parintilor si a reprezentantilor ISJ Arges,a avut loc lansarea oficiala a proiectului. Printre activitatile ce se vor derula prin proiect se regasesc:
1. Împreună vom reuşi - activitate de informare a celor implicaţi în proiect, repartizarea sarcinilor, stabilirea termenelor şi a programului comun de acţiune, promovarea proiectului în comunitate.
2. Mă informez, deci gândesc – însuşirea unor tehnici de colectare şi utilizare a informaţiilor prin efectuarea unor vizite la biblioteca judeţeană Dinicu Golescu din municipiul Piteşti, redacţia ziarului Argeşul, tipografia şi editura Paralela 45, Centrul Cultural Piteşti .
3. Gând şi cuvânt – activitate de documentare, elaborare şi editare de pliante şi materiale informative, realizarea unor interviuri, articole, publicarea şi multiplicarea revistei şcolare Gând şi cuvânt .
4. Internauţii – activitate practică de formare la elevi a unor abilităţi de utilizare a Internetului pentru documentare, informare şi comunicare.
5. Imago Mundi – club de dezbateri al elevilor pe diferite teme : protecţia mediului, probleme ale comunităţii, conflicte între generaţii, provocările lumii contemporane.
6. Să descoperim lumea împreună – excursie de documentare, colectarea de informaţii despre obiectivele vizitate prin realizarea unor materiale informative, fotografii şi montaje video.
7. Secretele Terrei – excursie de documentare, ce are scopul de a-i sensibiliza pe elevi cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător.
8. Diferiţi dar egali – activitate de promovare a toleranţei şi a înţelegerii etnice şi religioase; atragerea grupurilor defavorizate, mai ales a rromilor în activităţi de socializare şi de integrare în comunitatea locală şi întărirea coeziunii grupului de elevi.
9.Ne cunoaştem copiii ? – activitate extraşcolară de consiliere a părinţilor pentru cunoaşterea capacităţilor şi aptitudinilor elevilor, pentru punerea în valoare a acestor calităţi.
10. Aşadar să ne bucurăm – prezentarea rezultatelor obţinute tuturor celor implicaţi în proiect şi realizarea unui raport final asupra întregii activităţi.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: costin_dedu | 26.01.2008 19:54 | 2139 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (3)

0 0

27.01.2008 12:29 adinatulbure

Felicitari pentru aceasta reusita ! Cateva din temele propuse sunt deosebit de atractive si pentru mine si cred ca cei mici sunt foarte fericiti cu asemenea dascali!

0 0

28.01.2008 19:11 marianmitaru

Sunt elev in clasa a VI-a A la Scoala Badiceni, com. Malureni, jud Arges si sunt mandru ca invat la o scoala la care se intampla lucruri asa de frumoase.Am participat la lansarea proiectului Comunic,descopar, imi gasesc propiul drum, am fost cameramanul scolii si am simtit cu totii aceasta activitate ca pe o scoala de sambata si duminica unde nu se pun note si unde facem totul cu placere.

Vlad Mitaru

0 0

30.01.2008 18:32 koman_gabriela

Felicitari celor implicati in aceasta actiune. Si eu am fost cadru didactic la aceasta scoala si am toata lauda pentru fostii mei colegi. Mult succes in continuare.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

12 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN