Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Salonul International de Carte pentru Copii si Tineret se desfasoara in premiera la Cahul, R Moldova

Potrivit Societatii de distributie a cartii „Pro Noi”, timp de doua zile, la salon vor fi lansate peste 35 titluri de carte pentru copii de la editurile „Prut International”, „Stiinta”, „ARC”, „Dragodor”, „Universul”, „Epigraf”, „Univers pedagogic”, s.a.
De asemenea, vor fi expuse peste 5 mii titluri de carte, la expozitie participand Societatea de Distributie a Cartii „Pro Noi, SA „Cartea” si SA „Cartea-Chisinau”. Traditional, fiecare copil din clasele primare, vizitator al salonului, va primi in dar cate un exemplar din cartea-surpriza „O furnica in biblioteca” de Vasile Romanciuc. Programul manifestarilor prevede o intalnire cu scriitorii Mihai Cimpoi, Arcadie Suceveanu, Vasile Romanciuc, Iulian Filip, Constantin Dragomir, Claudia Partole, Titus Stirbu, dar si cu editorii Oleg Bodrug, Gheorghe Prini, Iurie Barsa, Oleg Bujor, s.a.
In prima zi de salon, vor fi prezentate cititorilor din Cahul colectii noi sau deja cunoscute de carti pentru copii, atlase tematice pentru copii si colectii de carte-jucarie. In programul lansarilor sunt incluse si doua titluri de dictionare „Dictionarul Explicativ Ilustrat al limbii romane” si „Dictionarul scriitorilor romani din Basarabia (1812-2006)”.
In cea de-a doua zi de salon, vor fi lansate mai multe carti semnate de Claudia Partole. Scriitorul Constantin Dragomir isi va prezenta cartea „Bunicuta cu povesti”, iar Titus Stirbu va prezenta cartile „Masinica mea”, „Puisorii mei”, „Bunicuta melcilor”. Cartile „ABC-ul artelor” si „Dictionar de proverbe si zicatori”.
Aceste manifestari de promovare a cartii si lecturii se inscriu in cadrul proiectului national „Spre cultura si civilizatie prin lectura”, o campanie de promovare a lecturii demarata in martie 2007.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: moreak | 07.02.2008 11:14 | 1195 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN