Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

FERESTRE SPRE LUME

Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 7 Reşiţa a fost câştigătoare a rundei de competiţie a Proiectelor de Granturi de Dezvoltare Şcolară, din 2007. La nivelul judetului Caraş-Severin, în această competitie, au fost antrenate 45 de şcoli care au depus formularele proiectelor, doar 3 din acestea fiind validate şi primind finanţarea solicitată, deci aprobarea derulării proiectului.
Proiectul s-a desfăşurat în perioada august 2007 - decembrie 2007.
Inimoasa echipă de Proiect, care a făcut accesibilă această oportunitate de finanţare pentru îmbunătăţirea actului educativ, a prestat activitate de voluntariat şi a fost formată din învăţătoarele Oneţiu Sofia, Potocean Marinica, Bugărin Maria şi profesorul Călţun Iacob.
Cei 30 de elevi din clasele II-IV, coordonaţi de către cadrele didactice şi unii părinţi care şi-au exprimat disponibilitatea de a se implica în această activitate, au lucrat în echipă, au identificat probleme de interes public din şcoală şi din comunitate, pe care le-au selectat, le-au redactat, tehnodactilografiat şi le-au tipărit pe imprimantă. Pentru realizarea unei reviste şcolare de bună calitate au urmat cursurile de jurnalism coordonate de domnii Jurma Gheorghe şi Sârbu Nicolae, au vizitat redacţia unui ziar, au studiat cărţi de scriere pe calculator în programul Word şi au exersat mult. Toate întâlnirile s-au derulat după orele de curs.
Activităţile programate au fost concepute în scopul atingerii obiectivului general al Proiectului: “crearea unui mecanism de informare a elevilor din şcoală, din şcolile partenere din Europa, precum şi a membrilor comunităţii, cu privire la evenimente şi aspecte generale legate de şcoală şi de comunitate, prin redactarea unei reviste şcolare de către elevii din ciclul primar”.
Ţinând cont de faptul că şcoala este furnizor de servicii educaţionale, ne-am propus să amenajăm corespunzător un sediu al revistei şcolii, unde îşi desfăşoară activitatea echipa redacţională, realizând o dotare cu echipamente tehnice care ne permit continuarea acestei activitaţi şi după încheierea proiectului, iar la nivelul grupului de elevi, am urmărit dobândirea de abilităţi de relaţionare, colaborare, de responsabilizare, de acceptare şi toleranţă, pentru o comunicare eficientă în grup.
Acest proiect a transformat laboratorul de informatică AEL al şcolii, dotat cu o reţea de 10 staţii, într-un centru de informare şi documentare, punct de lucru activ al cenaclului MAGIA CUVINTELOR, unde elevii au dobândit cunoştinţe şi deprinderi de redactare a unor materiale din genuri jurnalistice diferite, şi-au dezvoltat deprinderi lingvistice prin articolele scrise (atât în limba română cât şi în limba engleză) asigurându-se comunicarea cu elevii din şcolile europene partenere în alte proiecte ale şcolii.
Prin realizarea revistei şcolare “FERESTRE SPRE LUME”, care oglindeşte universul vârstei şcolarităţii mici, al Şcolii 7 REŞIŢA, o şcoală deschisă spre comunitate, spre Europa - prin implicarea în proiecte europene - credem că va creşte prestigiul şcolii în comunitate, oferind exemple de bună practică privind îmbunătăţirea procesului instructiv prin activităţi extracurriculare.
Implicarea în astfel de activităţi contribuie la creşterea capacităţii instituţionale a şcolii, la extinderea parteneriatelor şi racordarea sa la exigenţele unui învăţământ de calitate.

Convinşi fiind de faptul cã vã numãraţi printre cei care pot contribui în mod eficient la promovarea activităţii, ne exprimãm speranţa cã vom avea onoarea de a vã avea alãturi de noi la acest eveniment.

Coordonatorul proiectului,
Institutor, Sofia Oneţiu

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: directorsofia | 01.03.2008 23:32 | 1541 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN