Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

MINISTERUL EDUCATIEI AR TREBUI SA GANDEASCA NOI MODALITATI DE SANCTIONARE A ELEVILOR



„In anumite cazuri, scaderea notei la purtare nu isi dovedeste eficienta. In acest sens MECT ar trebui sa gandeasca (...) si alte modalitati de sanctionare a elevilor care incalca Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar sau regulamente de ordine interna”. De la formularea „ar trebui sa gandeasca”, pana la elaborarea propriu-zisa a acestor masuri este insa cale lunga.

Secretarul de stat s-a razgandit si in privinta sedintelor cu parintii desprere spunea ca „nu este normal sa existe, pentru ca parintele nu se duce de multe ori la acele sedinte, de frica sa nu fie apostrofat de doamna diriginta si sa-i fie jena pentru ce a facut copilul”. Zvetlana Preoteasa „subliniaza” ca sedintele cu parintii nu vor fi eliminate, ci ca „ministerul are in vedere o alta abordare prin care la aceste intruniri colective sa se discute strict probleme administrative”. O solutie in rezolvarea comunicarii deficitare scoala-familie ar fi discutiile personalizate parinte-diriginte in care sa fie discutate notele, comportamentul si problemele elevilor.

Asteptam sa vedem materializata abordarea Ministerului Educatiei prin care la sedintele colective vor fi discutate strict problemele administrative ale clasei si ale scolii.

Sursa: Gandul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: trisi | 31.03.2008 22:09 | 943 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (7)

0 0

31.03.2008 22:10 trisi - Autor

Decat sa se razgandeasca, i-ar sta bine sa gandeasca.

0 0

01.04.2008 09:08 doinacta

Eu stiu asa: la sedintele cu parintii intreb fiecare parinte daca vrea sa citesc notele din catalog...cine il impiedica pe parinte sa spuna nu si sa vina apoi , la sfarsit sau intr-o alta zi sa intrebe ? (daca e asa jenat...)

0 0

01.04.2008 13:57 vesela

Sedintele cu parintii sunt utile.Se discuta despre modul de abordare al obiectelor de studiu,pretentia profesorului de specialitate si mai putin comportamentul elevilor .Fiecare parinte se intereseaza in particular despre acest lucru.

0 0

01.04.2008 16:16 tazmalina

Şedinţele cu părinţii sunt utile doar în cazul în care la şedinţă participă şi părinţii elevilor problemă,însă aceştia evită de multe ori contactul cu şcoala,având pe semne alte probleme de rezolvat.Iar elevii în cauză s-au obişnuit cu media scăzută la purtare.

0 0

01.04.2008 17:44 gherghescudoina

Notele elevilor SE TREC ÎN CARNETUL DE NOTE ....nu-i nevoie să vină părintele la şedinţă pt a le afla!!!

0 0

01.04.2008 18:17 profesorul_mate20

Sedintele cu parintii au existat si trebuie sa ramana o forma de comunicare in relatia parinte-profesor/diriginte. Este problema fiecarui profesor modul in care le realizeaza, asa incat ele sa fie cat mai eficiente. Sa nu uitam ca parintii sunt prietenii nostri.

0 0

01.04.2008 22:08 spec

Cunosc profesori diriginti care nu pregatesc sedintele cu parintii astfel incat acestea sa fie cu adevartat niste intalniri si dezabateri interesante. Ce fac acestia ? I-au catalogul din cancelarie, se duc in fata parintilor care totusi au raspuns la convocare si fac o „analiza” a notelor obtinute de catre fiecare elev. Dupa care, solicita ca parintii care au ceva de spus sa ia cuvantul....De regula, de la sedinte lipsesc tocmai parintii elevilor „cu probleme” care, fiind prezenti la alte convocari si fiind apostrofati si mustruluiti bine de catre diriginte, refuza sa mai participe. Cu acestia sunt mult mai utile convorbirile individuale, dar si acestea trebuie sa fie bine pregatite, documentate si realizate cu mult tact pedagogic. Atat sedintele cat si convorbirile cu parintii trebuie sa vizeze un schimb de experienta util, o confruntare de opinii si o cautare comuna de solutii eficace pentru munca educativa.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

10 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN