Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

De la 5 iulie curent incepe admiterea la universitatile din Romania pentru canditatii din R. Moldova

Incepand cu 5 iulie curent incepe procesul de admitere a la universitatile din Romania pentru canditatii din R. Moldova. Primirea actelor pentru admiterea la studiile liceale incepe peste aproape doua saptamani. Potrivit ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului din Romania, pentru invatamantul preuniversitar sunt oferite 750 de burse pentru absolventi ai studiilor gimnaziale din Republica Moldova, promotia anului scolar 2007-2008, din care 50 de burse pentru absolventi ai scolilor din raioanele de Est ale Republicii. In domeniul invatamantului superior, statul roman ofera 601 burse pentru absolventii de studii liceale din R. Moldova, dintre care 50 de burse pentru absolventi ai scolilor: Liceul Alexandru cel Bun din Bender, Liceul Lucian Blaga din Tiraspol, Liceul Stefan cel Mare si Sfant din Grigoripol, Liceul Mihai Eminescu din Dubasari, Liceul Evrika din Rabnita, Gimnaziul Intern pentru Copiii Orfani din Bender, Gimnaziul din Roghi, Gimnaziul din Corjova.
Inscrierea in invatamantul preuniversitar pentru cetatenii R. Moldova se va face prin depunerea dosarelor atat la comisia de inscriere a Inspectoratului scolar judetean Iasi, cat si la Consulatul Romaniei de la Chisinau. Absolventii de liceu din R. Moldova se inscriu la Consulatul Romaniei din Chisinau, pentru selectia dosarelor. Cetatenii R. Moldova care au absolvit liceul in Romania, se vor inscrie direct la universitatile de acolo.Admiterea la liceele din Romania va incepe la 14 iulie.
Pentru masterat si doctorat, candidatii se vor inscrie la universitatile din Romania, si nu la Ministerul Educatiei. Vor primi insa bursa de masterat de la statul roman doar persoanele care au absolvit o universitatea in Romania. Ceilalti se pot inscire doar la studii cu taxa. La doctorat se pot inscrie atat cei care au terminat studiile in R. Moldova, cat si in Romania. Persoanele care doresc mai multe informatii in ceea ce priveste admiterea pot apela la ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului din Romania, dar si la ajutorul Organizatiei Studentilor Basarabeni din Bucuresti (OSBB). Candidatii din R. Moldova pot solicita consultanta informationala de la OSBB prin intermediul adresei: osb_buc@yahoo.com.
Pentru anul de invatamant 2008-2009, statul roman ofera 2442 de locuri subventionate pentru elevii si studentii din R. Moldova. Dintre acestea, 1050 in invatamantul preuniversitar, iar altele 1392 in cel universitar. Data limita de depunere a actelor pentru admitere la facultati si licee este 25 iulie.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: moreak | 06.07.2008 15:22 | 608 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN