Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Bacalaureatul s-ar putea reduce la trei materii

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu vrea ca ... Examenul de bacalaureat ar putea fi susţinut în universităţi, după tipul testului-grilă, cu profesori universitari, iar ca structură s-ar putea simplifica de la şapte materii la trei, a propus rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, Ecaterina Andronescu, împreună cu mai mulţi rectori.

Antifraudă

„Bacalaureatul a fost fraudat în mai multe locuri şi nouă ni se cere să organizăm la toate facultăţile concurs de admitere.

Pentru a evita fraudele, bacalaureatul poate fi susţinut în universităţi. Universităţile au cămine şi cantine şi pot oferi toate condiţiile de cazare şi masă pentru cei care vor susţine examenul", a explicat Andronescu.
Susţinere din partea ministerului

Ministerul Educaţiei aşteaptă propunerea din partea rectorului Universităţii Politehnica din Bucureşti, Ecaterina Andronescu, privind susţinerea bacalaureatului în universităţi şi este deschis tuturor iniţiativelor.

„Primim din partea instituţiilor statului şi din partea organizaţiilor propunerile pe care acestea le au, dar acestea trebuie analizate cu atenţie şi, dacă sunt în beneficiul elevilor, evident că pot fi şi adoptate", ne-a declarat Mihaela Suciu, consilier al ministrului.

de Alina Gavrila

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 25.07.2008 00:18 | 1980 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (22)

0 0

25.07.2008 09:07 elaisa

E uluitor cate prostii vin unora in cap. Bacalaureat dat cu profesori universitari! Ca si cum spaga in universitati s-a eradicat cu o catime fata de cea din alte parti. Ca si cum profesorii universitari au habar de ceea ce invata elevii in liceu. Noi, profesorii din preuniversitar, stim bine care e situatia si ar trebui, in sfarsit, sa protestam la modul concret, impotriuva acestei noi aberatii.

0 0

25.07.2008 10:48 cdiasimi

Nici vorba. Cu toate ca sunt profesori universitari, credeti ca se vor "obosi" sa cunoasca programa si ... multe altele? Aici ma refer pur si simplu la obiectivele prevazute in programa fiecarei materii in parte, prevazuta pentru bacalaureat. Cine credeti ca va avea timp de asa ceva.

0 0

25.07.2008 15:31 catalin_crcn

Fiecare ce viseaz ziua cica se va implinii noaptea!!!Toata stima dna Andronescu darrrrrrrrrr totusi licenta se va da il licee sa intelegem??? ca sa nu se mai dea spaga in universitati??? ce sa intelegem ca acel coordonator de lucrare nu primeste la corectat decat lucrarea ??? fara nici un adjuvant ???trăim in Romania.....

0 0

25.07.2008 18:42 daniela3

Oare cand le-a venit idea asta s-au gandit ca sunt elevi de liceu care vor sa dea bacalaureatul si prin orasele mai mici si care studiaza la seral; cum sa aduci intr-un centru universitar, fie si apropiat,pe toti elevii care vor sa dea bacalaureatul si eventual sa-i cazezi contra cost evident. Universitarii, chiar nu au nimic de facut si vor sa se incarce si cu bacalaureatul?

0 0

25.07.2008 20:35 vioscout

Abramburica a intrat in transa electorala... La cate tampenii politice a experimentat pe noi, cred ca ar trebui trimisa la pensie sau ca... secretara Prostanacului.

Cu astfel de pseudoreformisti, Romania a ajuns rusinea Europei iar prin ideile unor astfel de universitari -la fel de corupti ca si colegii nostri care au fost prinsi- nu facem decat sa confirmam ca ...pestele de la cap se impute.

Lasati-ne tanti Caty, te rugam.

0 0

25.07.2008 21:10 anisoara_nita_karate

hahaha! :))))))) Doamne,mare ti-e gradina...Pai domnii profesori de la Universitati habar n-au de programa,nici macar nu cred ca se uita pe ea...eu sunt patita,cand la exam.de grad-proba orala-am fost intrebata,pe langa subiect, de o scriitoare de care nu auzisem in viata mea.Nu era trecuta in programa,nu aparea in cadrul vreunui cerc literar sau miscare literara.Si nici in ziua de azi nu am reusit sa aflu cine e,nu apare pe nicaieri;sau poate domnul profesor avea chef de glume...

0 0

26.07.2008 09:14 professorbujor

Avand in vedere ca in centrele universitare spaga a disparut,precum si densitatea consistenta a universitatilor si filialelor acestora,propunerea doamnei Andronescu poate fi luata in seama.Nu neaparat si pusa in practica.

0 0

26.07.2008 09:25 elaisa

pentru professorbujor

Aveti umor! Sunteti cumva universitsr si nu luati spaga, asta fiind temeiul opiniei dv.?

Asa am patit eu: cu ani in urma, examinand tot la licee industriale, credeam ca nu se mai practica spaga, ca sa aflu de la o colega ce rasfoiala prin teze e in centrele de elita!Ulterior, au aparut noi"marturii".

Asa ca nu fiti utopic.

Ori ne luati de tantalai...

0 0

26.07.2008 15:35 sorinborodi

elaissa,nu pot crede ca nu ati sesizat ironia din cuvintele scrise de professorbujor.Dansul dorea sa spuna ca spaga a disparut in sensul ca NU.

0 0

26.07.2008 16:16 mariananudoru

N-am auzit tampenie mai mare ca asta!Sa se organizeze examene de admitere in facultate daca vor studenti competenti!Mi-e teama insa ca vor fi studenti care le vor da lectii profesorilor( exceptandu-i pe cei care sunt semianalfabeti)."Stapanul invata sluga hoata".Materia multa, fara cap si fara coada,profesori slab pregatiti care-i lasa corigenti pentru a-si primi "dreptul",lipsa de motivatie,etc.Exista insa si reversul medaliei:nu toti profesorii sunt asa, nu toti elevii sunt demotivati.Dar peste tot se copiaza performant.Un nou "sport national".

0 0

26.07.2008 17:56 ioncicu

Dupa doamna Andronescu care ar trebui sa fie cele trei materii? Muzica, desen si sport.

Cum ar arata un test grila la Limba si mai ales literatura romana?

Nu gindeste prost doamna Andronescu. Va dati seama citi bani ar incasa universitatile? Cazare, masa, etc.

0 0

26.07.2008 19:33 anisoara_nita_karate

dadadadada!test grila! Si va dau eu si o idee:Cum se citeste corect acesta formula [CO2]? 1.dioxid de carbon;2.bioxid de carbon;3.codoi;4.nu stiu Sau la romana:Nu-i asa ca Liviu Rebreanu este creatorul romanului romanesc modern? !.da,deoarece...(si aici urmeaza eseul argumentativ redactat de propunatori);2.nu,deoarece....;3.nu stiu si nici nu-mi pasa. Poate ma descopera cineva si pe mine si ma coopteaza in randul celor care propun subiectele pentru examene :D

0 0

26.07.2008 20:37 minimarinica

Am cam aceeasi parere despre sustinerea BAC-ului in universitati ca si toti cei care si-au exprimat parerea inaintea mea. Dar de ce fratilor nu o spuneti mai pe direct: Se doreste ca spaga pe care AU INITIALIZAT-O SI DEZVOLTAT-O presedintii de comisii(oare de unde au fost selectati) sa se oficializeze? Ce altceva putem intelege din aceasta nefericita propunere?

Am fost in comisii la 30-40 examene de BAC. INTOTDEAUNA, unde presedintele de comisie nu a acceptat frauda, examenul s-a desfasurat normal si nu s-a copiat(nici macar 1% nu au copiat, in 2 - 3 cazuri pe care le cunosc!).Dar, (oare de ce s-a inventat cuvantul acesta"dar"?!!!)in celelalte cazuri a trebuit sa intelegem (noi, cei muncitori, adica supraveghetori sau corectori) ca trebuie sa..... (restul il stiti, dar va e frica sa il spuneti deschis!) La doua din ultimile patru examene, mi s-a intamplat sa ajung (la asistenta )la proba a doua printre primii sositi si sa mi se spuna ca nu mai e nevoie de mine, deoarece s-au completat listele cu profesorii supraveghetori!(Nu permisesem sa se copieze la prima proba!). Trageti concluziile!

0 0

27.07.2008 13:48 popaurel2003

De ce sa nu se reduca la o singura materie si aceea sa fie educatia fizica daca se poate si locul de sustinere sa fie in China. Nu sunt si asa destule examene numai de forma sau asa zisele concursuri de dosare?. Azi maine o sa avem analfabeti in anul 5 de facultate. Spor la treaba domnilor guveranti !!!!!.

0 0

27.07.2008 20:35 miel

Sustin cu conditia ca acestea sa fie in stransa legatura cu continuturile programelor si sa fie gandite pentru elevul bun si nu pentru cel hiper-performant.

0 0

28.07.2008 08:36 cadar_emilia

Mi se pare extraordinar de ciudat cum oamenii se "invârtesc în jurul cozii" şi nu vor să vadă realitatea. În primul rând materia, indiferent de disciplină, este foarte stufoasă. Îmi aduc aminte cum am învăţat pentru facultate singură din manuale şi câteva culegeri ceea ce azi pentru elevii şi copiii noştri este aproape imposibil să facă fără meditaţii. În al doilea rând este vorba de salarizare. Care cadru didactic şi-ar periclita onoarea şi cariera pentru câţiva lei dacă i-ar putea obţine printr-o salarizare corespunzătoare? Eu cred că ar trebui să fie total revizuite cu responsabilitate programele şi manualele iar profesorilor să li se redea demnitatea.

În ceea ce priveşte bacalaureatul, mi se pare normal să fie dat la licee pentru că orice ciclu de învăţământ are caracteristicele lui. Ca urmare profesorii de liceu vor evalua cunoştinţele dobândite de elevii lor. Cei de la facultăţi să îşi evaluaeze proprii oameni. cum ar fi ca eu să merg să evaluez nişte copiii de grădiniţă care ar intra în clasa întâi? Bineînţeles că m-aş informa, după programă, ce ar trebui să ştie acei copii şi apoi i-aş evalua după părerea mea, din perspectiva gândirii şi experienţei mele, eventual aş comenta şi că Doamna nu i-a învăţat şi ... nu mai ştiu eu ce. ... şi aşa apar disensinile.

0 0

28.07.2008 19:56 lusa33

invatamantul a ajuns de badjocura tuturor nu au nici scrupule si nici rusine.Spaga se va primi indiferent unde se va da BACUL.

0 0

28.07.2008 21:15 oanamihaela

Daca bacalaureatul se va da la 3 materii, sa nu mai exista capitole din programa obligatorie scoase din programa de bacalaureat si nici impartirea pe module ca la fizica.

0 0

30.07.2008 20:29 casila

Mi se pare o grozavie sa duci elevii de liceu in universitati...acest lucru implica cazare,(bagaje, inghesuiala, agitatie,cu stat la cozi, cu parinti,etc.)Cu liceul aproape de casa si veneau la examen in ultima clipa in sala de clasa, dar sa fie departe,fara familie alaturi...Deci, NU!

0 0

31.07.2008 14:48 george_

FOARTE BINE! ORICE NUMAI SA SE SCAPE DE CORUPTIA DIN PREUNIVERSITAR. REPEDE SARITI SA APARATI NISTE PRACTICI BALCANICE.

0 0

01.08.2008 13:07 elenaist

Decat sa mute bacalaureatul la Universitati, mai bine aceste sa organizeze examene de admitere.Eu asa am intrat la facultate si am reusit sa o termin cu media 9,66(licenta si lucrare).In acest mod va scadea presiunea pusa asupra profesorilor de la nivelul preuniversitar si va creste performanta si nu fondurile universitatilor.asa cum a spus d-na cadar emilia, fiecare nivel sa-si testeze propri elevi sau domnii universitari se cred mai buni decat cei din preuniversitar la evaluarea cunostiintelor la bacalaureat ale elevilor. Sa nu uitam cine a facut acele programe incarcate de la liceu si in ce proportie au ascultat criticile aduse de cei din preuniversitar, cand am cerut descongestionarea materiilor.

0 0

15.08.2008 08:18 kovacsstefan

Iarasi ne batem de un fenomen vizibil in invatamantul romanesc-aiureala!

Pai cine este presedintele Comisiei de bacalaureat? Prof. univ.. Cine trebuie sa ia masuri ca bacalaureatul sa se desfasoare in conditii foarte bune? Prof. univ..

Dar stiu care este ,,baiul"...Castigul! Daca Bacul se da in universitati ...vor castiga mai mult si mai bine ...profii universitari (si Universitatile). Vor pierde familiile elevilor care vor avea de platit, masa si cazarea. Eu spun ca cel mai bine este ca elevii nostrii sa dea Bacul pe o insula pustie in Oceanul Pacific! Supraveghetori - pescarusi, evaluatori rechini, Comisia de examen - Lei de mare. HAHA!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN