Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Comercializarea bauturilor alcoolice in preajma institutiilor de invatamant

In majoritatea localitatilor din republica, precum si in toate sectoarele capitalei, sunt comercializate bauturi alcoolice in preajma institutiilor de invatamant, constata procurorii in urma unui control. Procurorii sustin ca de vina sunt autoritatile publice locale, care nu tin cont de prevederile legale la eliberarea autorizatiilor de amplasare a intreprinderilor.

Rezultatele controalelor efectuate de procurori au relevat ca, in imediata apropiere de caminele studentesti ale Colegiului de Transport din capitala sunt amplasate gherete in care se comercializeaza bauturi alcoolice. Potrivit procurorilor, conducerea colegiului s-a adresat in repetate randuri autoritatilor publice locale in vederea abrogarii actelor administrative, care au servit drept temei pentru amplasarea gheretelor. Insa, Directia generala arhitectura, urbanism si relatii funciare doar a informat ca dupa expirarea autorizatiilor de amplasare a acestora, bauturi alcoolice nu vor mai fi comercializate.

Un alt exemplu este raionul Falesti, unde scolile sunt inconjurate de baruri si carciume la o distanta mai mica de 50 m de la unitatile de invatamant. Langa scoala din satul Panzareni sunt amplasate trei unitati comerciale, langa gimnaziul din satul Sarata Veche - doua unitati comerciale, langa gimnaziul din satul Obreja Veche - doua unitati comerciale.

Conform normelor in vigoare, este interzisa comercializarea productiei alcoolice la o distanta mai mica de 50 de metri de la institutiile de invatamant. Contraventiile de acest gen se pedepsesc cu amenzi cuprinse intre 500 si 800 de unitati conventionale, cu confiscarea produselor.

Procurorii au inaintat sesizari in adresa organelor administratiei publice locale pentru inlaturarea incalcarilor de lege stabilite si neadmiterea lor pe viitor.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: moreak | 29.07.2008 22:43 | 3796 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (3)

0 0

31.07.2008 15:29 elenaist

Si in aproprierea scolii noastre exista un bar si un internet. Am avut numeroase incidente, chiar am cerut sprijinul politiei:raspunsul domnii au autorizatii si nu ii pot amenda,doar sa scoata minorii din bar.De ce? Nu stiu. Poate ca au trecut cu barul si internetul linia de 50 metri.Vi se pare corect?

0 0

31.07.2008 15:56 vrincianu

Stie politia , stiu procurorii, noi strigam la ei ei si?

0 0

01.09.2008 15:43 popanmc

De unde ştim că nu le convine această apropiere a barurilor şi unora dintre colegii noştri de breaslă?

...aştept păreri; am fost pusă în situaţia în care trebuia să suplinesc un anumit coleg care mirosea a alcool; vina să o poarte oare barul din apropierea şcolii?Sau a colegului ( situaţia a existat în anul şcolar 2002- 2003).

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN