Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Activitati outdoor pentru copii. OlimpiadeleK organizate de Kaufland premiaza implicarea!

Orice ati intreprinde in afara casei sau a unitatii de invatamant, va fi cu siguranta mult mai interesant pentru copii decat o activitate indoor.

Povesteste-le profesorilor de la scoala unde invata copilul tau despre activitatile outdoor pe care le pot face in cadrul Olimpiadelor K de la Kaufland. La finalul competitiei scoala poate castiga finantarea unui proiect. Intra pe www.olimpiadelek.ro pentru a afla mai multe detalii.

Activitatile educative outdoor nu sunt doar mult mai interesante pentru copii, dar ei acumuleaza informatii mult mai usor atunci cand sunt direct implicati. Cei mici sunt foarte curiosi, iar atunci cand sunt scosi din mediul lor obisnuit isi dezvolta imaginatia, invata si dobandesc cunostinte noi in mod natural.


In functie de varsta si interesele copilului puteti incepe un tur al muzeelor din oras. Pe cei mici i-ar atrage mai degraba Muzeul National al Aviatiei Romane unde pot admira
avioane civile si militare, statii de radiolocatie, tehnica de artilerie antiaeriana si rachete sol-aer, machete, uniforme. De asemenea Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” va fi de interes pentru cei mici, mai ales ca a fost renovat si detine in colectie pasari si animale impresionante.

Copiii din ciclul gimnazial si de liceu ar putea fi mai atrasi de Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi sau de o vizita la Observatorul Astronomic, unde copiii au posibilitatea sa urmareasca prin luneta spectacolului boltii ceresti.

Kaufland

O idee buna este sa profitati de evenimentele culturale gratuite care se desfasoara in oras, de exemplu Noaptea Muzeelor. Atunci puteti vizita gratuit muzee, galerii si diverse alte institutii.


Evenimentele de acest gen sunt importante pentru copii, deoarece nu se intampla in fiecare zi sa poata vizita atatea locuri noi si sa învete o multime de lucruri interesante.
Turul muzeelor este doar o posibilitate de petrecere a timpului liber, intrucat sunt o multime de alte activitati educative si distractive pentru copii. De exemplu sa mergeti la teatru sau chiar la opera pentru copii, de ce nu?

Olimpiadele Kaufland

Iar daca va ganditi sa faceti o vizita la Ferma Animalelor sau la gradina zoologica, cu siguranta cel mic va fi in culmea fericirii. Maimute, pasari, cai, nu mai vorbim de lei, elefanti si tigri – toate aceste animale il vor capta pe cel mic, si chiar parintii vor avea ocazia sa vada unele animale, pentru prima data.


Decizia de a vizita anumite muzee sau de a merge la anumite spectacole ar trebui sa o luati impreuna cu copilul, el ar trebui sa aiba un cuvant decisiv aici. Deoarece toate aceste activitati outdoor trebuie sa ofere nu doar beneficii educationale, dar sa-i si amuze pe copii.


Daca aceste actitivitati outdoor, dar nu numai, se fac prin intermediul institutiei de invatamant de stat unde copilul tau invata, atunci profesorii se pot inscrie in programul Olimpiadele Kaufland, organizat in parteneriat cu Scoala de Valori si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, putand castiga finantare pentru a implementa un proiect special.
Intra pe www.olimpiadelek.ro pentru a afla mai multe detalii, dar si ce activitati sunt incluse in competitie. Nu uita sa le spui si profesorilor de la scoala unde invata copilul tau despre acest program.

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 09.11.2015 12:22 | 2092 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Munca invizibila a mamelor

Echilibrul emotional

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 20 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

620 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN