Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Agricultura la foc automat în comuna Brezoaele

Scoala Brezoaele Producătorii din comuna Brezoaele ne-au oferit cateva minute pentru a împărtăși cu noi câteva din informațiile utile despre cultura de varză, declarând că nu este o muncă deloc uşoară și care presupune o mulțime de cheltuieli pentru a face o producție bună. Cheltuielile acestea sunt făcute pentru ca planta să fie ajutată la creștere. Lucrurile care duc la cheltuielile acestea uriașe sunt: combustibilul folosit la instalațiile de udat, îngrășământ natural sau chimic, ierbicide care feresc culturile de dăunători şi multe alte lucruri. Agricultorii recoltează aproximativ 30 de tone la hectar. Asta nu înseamnă, însă că oamenii vor avea și câștig.

Preţurile la Brezoaele pornesc de la 0,50 lei pentru un kilogram de varză, bani cu care ţăranii nu îşi scot nici investiţia făcută. Agricultorii sunt indignaţi din cauză că nu primesc sprijin de la stat, dar nu reuşesc nici să ajungă la o înţelegere asupra preţului. Unii vând varza cu 0,50 lei, alţii cu 0,60 lei şi chiar şi cu 0,80 lei. La Brezoaele vinde cine poate! Dacă un producător negociază un preţ cu clientul, apare un alt producător care îi face o ofertă mai bună! În anii anteriori, sute de tone de varză erau exportate în Bulgaria şi Polonia, anul acesta ei nu au mai fost interesați de producția noastră. La piaţă preţul verzei depăşeşte 1 leu/kg, samsarii fiind cei care se bucură de munca producătorilor. Este rău că nu avem piață de desfacere, oamenii stând cu utilajele lor pe drumul din comună, chiar blocându-l deseori.

Se speră ca în anii următori să se amenajeze o astfel de piață, unde să fie mai multă ordine, iar în comună să fie mult mai liniște.

Realitatea ne arată că tinerii din ziua de azi nu au impulsul de a se implica în spațiul civic, consumă informații rapid și superficial și nu conștientizează puterea unui like, share sau comment în rețelele de socializare. Din acest motiv vedem o rată scăzută la vot în rândul tinerilor, suntem pe primul loc în Europa în ceea ce privește cyberbullying-ul și nici la cultură generală nu stăm foarte bine.

Cursul “Dăm Share, citim și gândim”, dezvoltat de GMP PR împreună cu jurnalistul Tudor Mușat, curs al cărui partener media este Didactic.ro, își propune să ofere tinerilor setul de întrebări esențiale pentru a consuma social media și mass media într-o manieră responsabilă. Să învețe să nu se lase păcăliți de știri de tipul clickbait și să înțeleagă că orice acțiune pe care o fac în online poate avea consecințe în offline.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 13.12.2016 19:52 | 676 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN