Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Bac 2011 - "Cel mai corect organizat examen din ultimii 20 de ani"

Pentru prima dată, presa nu mai vorbeşte despre modul în care s-a fraudat la examen, ci despre cum au fost prinşi cei care au vrut să fraudeze, a declarat ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.

"Cred că anul acesta asistăm la cel mai corect organizat bacalaureat din ultimii 20 ani. Cum ar arăta România azi dacă 20 de generaţii care au dat bacalaureatul nu ar şti ce este şpaga, nu ar şti ce este frauda? Dacă 20 de generaţii, adică toţi cei care au între 38 şi 18 ani, nu ar fi fraudat. Dacă pentru ei frauda ar fi ceva inexistent, România arăta altfel", a declarat ministrul Funeriu, conform Mediafax.

"Este pentru prima dată când presa nu vorbeşte la bacalaureat despre modul în care s-a fraudat în nu ştiu ce şcoală. Vorbiţi despre faptul că cei care au vrut să fraudeze au fost prinşi. În acest scurt mandat, am reuşit să dăm o lege a educaţiei care este apreciată de colegii noştri europeni. În acest an şi jumătate de mandat s-a schimbat radical percepţia despre ce se întâmplă în învăţământul şi în cercetarea din România la Bruxelles. Sigur, înainte de mine aveam un om care nu vorbea nici măcar o limbă străină", a mai spus Daniel Funeriu.

233 de candidaţi au fost eliminaţi din examenul de limba şi literatura română, adică aproape dublu faţă de numărul de elevi eliminaţi anul trecut pentru tentativă de copiere.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 30.06.2011 16:12 | 4028 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (47)

0 0

30.06.2011 21:22 mhojda

Asa credeti! ( ca a fost cel mai corect examen ) Fiti seriosi! Acolo au fost prinsi copiind! Si-n localitatile unde n-au fost prinsi?! Doar stiti ca romanul este foarte inventiv!

0 0

30.06.2011 21:38 gennyx

As prefera ca Dl. Funeriu sa invete ca genul substantivului "coleg" este masculin si nu neutru si apoi sa se laude publicului cu bagajul generos de informatii...o colega...

0 0

30.06.2011 23:41 sorinborodi

Eu cred că ar trebui aşteptate rezultatele finale.

0 0

01.07.2011 08:22 itara

Este al 15-lea an in care corectez la bac, la proba de matematica. In seturile de lucrari primite de mine si de colegii mei, nu sunt deosebiri mari fata de anii precedentii. Si acum s-a copiat din plin. Sugerez niste cifre care nu reprezinta neapărat realitatea, ci doar convingerea mea. Anul trecut au copiat 7000 de elevi si au fost prinsi 100. Anul acesta au copiat tot 7000 de elevi și au fost prinsi 200. Cred ca, in continuare copiatul la bac ramane pentru unii elevi o varianta avantajoasa, cu un risc mic. Cea mai eficienta copiere in masa se efectueaza prin dictare. Cineva dicteaza intregii clase rezolvari pâna se ajunge aproximativ la nota dorita. Si astfel nu raman copiuțe doveditoare. Evident ca nu toti sunt capabili sa scrie simbolurile matematice dupa dictare si acestia iau mai putin decat nota sperata.

0 0

01.07.2011 12:11 amaflestea

Dacă dragii noştri elevi ar pune mâna pe carte şi ar învăţa nu ar mai tremura la examenul de BAC,dar cum ei sunt obişnuiţi şi învăţaţi în şcoli doar cum să copieze,atunci...trăiască copiatul!În aceste condiţii,şpaga există şi este din ce în ce mai mare.Noi,cadrele didactice ar trebui să avem,cu toţii,curajul de a spune ,,nu" şpăgii de la diverse examene şi să le explicăm elevilor că numai muncind şi învăţând vor deveni oameni cu o coloană vertebrală puternică.Dar...vai...unde sunt acele cadre didactice???
În unele centre şcolare,BAC-ul a fost corect organizat,iar în altele...ce să zic...tot ca până acum...
Dragi dascăli!Încercaţi să nu vă uitaţi la un cadou primit,ci să vă gândiţi că aţi muncit mult pe băncile facultăţilor până a ajunge să aveţi un loc de muncă sigur,unde de bine de rău,aveţi un salariu,iar vacanţele sunt vacanţe.Nu vă pierdeţi la vederea banului!Fiţi corecţi şi atunci veţi putea sta mereu cu fruntea sus.

0 0

01.07.2011 13:02 lolo1

Mă aşteptam să găsesc alt tip de comentariu la acest articol...mulţi dintre noi facem parte dintre cei care au dat acest examen în ultimii 20 de ani ,iar eu ştiu că nu s-a copiat la examen.Ştiu că am învăţat ,am făcut meditaţii şi am promovat acest examen pe munca mea ,ajutată de profesorii mei.
După părerea mea ar trebui ca acest examen să fie unul de rutină şi admiterea la liceu şi la facultate să fie baza.Nu mi se pare normal ca toţi absolvenţii de liceu să meargă la o facultate..Asta pentru că există facultăţi şi la Cucuieţii din Deal şi acum, numai cine nu îşi doreşte nu face o facultate.
În ceea ce priveşte corectitudinea acestui examen....a fost mai mult o demonstraţie de forţă.
Eu am predat la un liceu industrial care anul trecut a avut un procent destul de mic şi care anul acesta a fost monitorizat.Când spun asta mă refer la :RODIS,ARACIP,plus lunar clasele terminale au fost monitorizate de comisia internă de calitate.Am un biblioraft uriaş cu materiale folosite la pregătirea acestui examen..am făcut meditaţii la şcoală,oblgatoriu ,de două ori pe săptămână. Avem fişe de prezenţă ,planificare făcută după programa de Bac,fişe de lucru,sute de variante lucrate,rezultatele simulărilor lunare...şi pot să bag mâna în foc că procentul nu va arăta spectaculos.Pentru toate acestea nu am primit un ban,a fost munca mea ,timpul meu,consumabilele mele,deci nu ne-am pierdut la vederea banului că nu l-am văzut..şi noi nu îl ceream de la elevi ci de la stat.
Probabil cel/cea care a postat comentariul anterior predă o materie care nu presupune examen de Bac ,altfel nu ar mai face astfel de afirmaţii.Ar şti că noi ,profesorii, lucrăm cu materialul clientului şi nu putem face minuni!Elevii mei nu au fost în stare să ia capacitatea acum cinci ani ,dar trebuie să ia acest examen acum...soluţia e un bacalaureat diferenţiat.
Scuze că m-am ambalat aşa,dar am muncit enorm ( ştiu că nu sunt singura) şi nu suport ca cineva să acuze că luăm cadouri sau mai ştiu eu ce..

0 0

01.07.2011 17:10 briliant

Subscriu in totalitate la ceea ce ai scris lolo1. Este si cazul liceului nostru...

0 0

01.07.2011 20:22 ama_85

draga lolo1 nu te stresa ca ne sugereaza sa nu ne pierdem la vederea banului tot aia care se pierd....si eu am facut ore suplimentare gratuit la clase mai mici , intr-adevar , nu are importanta .Ideea e ca daca e in sala un pilos care trebuie sa ia cu brio examenele sunt lasati toti sa copieze daca nu E STRICTETE DOMNULE , si in final cei ce au muncit tot anul au note mai mici decat cei care au tras chiulul.Asta e tara!!!
draga colega...as dori sa stiu si eu care-i centrul acela in care a fost Bac-ul corect organizat??????????sunt tare curioasa!

0 0

01.07.2011 20:50 emil

Pentru ama_85. Continui sa va atrag atentia ca nu se cade sa faceti observatii atata timp cat nu stiti sa scrieti. Stiti ce vor crede cei care va vor citi comentariile? Ca insuccesul elevilor se datoreste scaderii dramatice a calitatii educatorilor... Regret!

0 0

01.07.2011 21:33 roryta Acest comentariu a fost moderat de angelailas

lolo1, te rog frumos, abţine-te!!!
Te rog să nu-mi spui mie de "corectitudinea" voastră!! Mi se face lehamite!
Dacă ai "muncit" enorm, atunci este meritul tău şi te felicit pentru asta. Dar nu ai muncit degeaba. Pentru asta ai fost şi eşti plătită, ai salariu, pentru asta ai făcut o şcoală, pentru asta ţi-ai ales meseria asta. Nimeni nu te-a obligat să devii profesoară. Corect?
Dar nu-mi aminti mie de "loialitatea" vis-a-vis de elevi, vis-a-vis de şcoală şi de tot ce cuprinde ea. Dacă un elev nu face pregătirea aia nenorocită, voi îl taxaţi la note, dacă nu vă cumpără tot felul de reviste aberante şi inutile unde sunteţi chiar VOI înşivă autorii articolelor publicate, îl taxaţi sau - mai rău - ajungeţi să şantajaţi făţiş părintele sau elevul, spunându-le amândurora, cu o indolenţă crasă, că TREBUIE PREGĂTIT. Asta ca să ne mâncaţi banii şi ficaţii NOUĂ, părinţilor. Cunosc asta şi am trecut prin asta, draga mea. Întâmplarea face că sunt un părinte al cărui salariu de bugetar este la jumătate sau poate la sfert din salariul femeii de serviciu de la guvern. Şi, crede-mă, am două facultăţi plus un master. Cu salariul meu mizer nu pot să-mi permit luxul de a-mi pregăti copilul, lucru pe care voi nu sunteţi capabili a-l înţelege. Nici banii pentru mâncare nu-mi ajung, având în vedere familia mea monoparentală. Copilul meu a avut toţi cei 4 ani de gimnaziu nota 9 la română pentru că nu am dat-o la pregătire pentru examenul de evaluare cum au făcut alţi părinţi, încă din cl. a V - a. Copilul meu a avut mereu nota 9 la fizică, fiindcă niciodată nu am cumpărat "genialele" reviste vândute de dirigintă. A avut, totuşi, media 9.90. Dar asta nu împacă ideea că ar fi putut avea 10.
Aşa că, te rog, nu-mi spune mie de "munca" voastră, de salariile voastre duble faţă de ale noastre sau de alte "vicisitudini" profesorale, ca nu cred o iotă.
Aş vrea să facem schimb un an de zile. Să am eu veniturile tale, "munca" ta, orele tale de liceu sau şcoală gimnazială- ce ai tu!, iar tu să fii în locul meu. Să prinzi şi o iarnă cu o întreţinere de 5 milioane dintr-un venit de 10. Ei, atunci să te văd!!! Ah!! Şi 8 ore pe zi la muncă. Nu ca voi!!! Doar 4-6 ore...
Mă "leshi"??
Iar cadourile?? Vrei să-ţi spun ce cadouri se dau?? Buchetele de flori sunt deja perimate. A apus de mult perioada lor. Ei bine, drăguţa mea, se dau brăţări de aur, se cumpără mixere, cuptoare cu microunde, roboţi de bucătărie, genţi din piele, parfumuri de 3 milioane sticla etc. Sau... te pomeneşti că nu ştii de asta?
Haida de!!! Să te creadă mutu'! editat de admin O să vi se înfunde vouă într-o bună zi!

0 0

01.07.2011 22:33 satyrycon

Apropo roryta, ce lucrezi tu cu doua facultati si master? de curiozitate...
P.S. 1. cum ai facut calculul de ai aflat ca venitul tau de 10 mil vechi este jumatate din cel de 12-13 al unui prof ?
2. si daca vrei te invit sa facem schimb cu TOATE orele de munca (si de la catedra, si mai ales, cu cele de dupa)

0 0

01.07.2011 23:02 gennyx

Va contraziceti intre voi in loc sa (va)ne cerem drepturile mai sus, sistemului prost manageriat care ne pune in diverse dificultati de la hartoage infinite si inutile pana la micile "treceri cu vederea" ca se numeste X SAU Y. Sunt multe de spus dar iar se gaseste sa comenteze O SF. TEREZA care nu a facut, nu a primit, nu a prestat decat munca din pasiune in folosul comunitatii apoi a mancat paine cu ceapa...

0 0

02.07.2011 08:14 elenapop

BAC 2011... observ ca nimeni nu a scris despre "cadoul" obtinut de elevii care au fost eliminati din examen. Daca cei care au propus acest lucru cred ca masura luata de ei impotriva celor eliminati va duce la ceva bun, nu este asa! Ce vor face elevii doi ani? Inmultim numarul celor care nu pot gasi un loc de munca?
Este adevarat ca elevii nu invata. Ce facem ca sa indreptam acest lucru???

0 0

02.07.2011 10:46 roryta

satyrycon, îţi garantez că munca mea este într-adevăr muncă, nu ca "munca" voastră... ia trage tu linie la sfârşit de an şi apoi mai vedem... cât despre cele 12-13 milioane de care tot aminteşti, poate că aşa este... dar, de bine, de rău, tu poţi să-ţi vinzi brăţara de aur primită la sfârşit de an şcolar, ca să-ţi plăteşti întreţinerea din iarnă, în timp ce eu nu am ce vinde....
Şi încă ceva, special pentru tine: ştii de ce a murit pisica??

0 0

02.07.2011 11:40 emil Acest comentariu a fost moderat de emil

Va atrag atentia ca sunteti intr-un spatiu public. Aici citesc mii de oameni si este neplacut sa vada limbajul, tonul si modul de adresare ale catorva persoane care nu prea au legatura cu invatamantul sau macar cred ca sunt exceptii nefericite...
Va rog sa intelegeti si sa nu va expuneti. Este defavorabil pentru imaginea dvs. dar si pentru noi toti! Multumesc pentru intelegere.

0 0

02.07.2011 12:01 l_63

Nu vreau sa raspund cuiva in mod special.Inteleg si punctul de vedere al unei mame singure dar si al unei profesoare dedicate care lucreaza suplimentar cu elevi prea putin implicati sau dotati intelectual.
In primul rand nu este normal ca cineva sa categoriseasca o munca pe care nu o desfasoara zi de zi , pe care nu o cunoaste decat din afara si avand ghinionul sa cunoasca profesori obositi de meserie si care au criterii de evaluare a elevilor de alta natura decat cele "sanatoase" sa zic asa. Insa a califica intraga breasla a profesorilor de o speta joasa si cu principii atat de murdare cum o face este foarte urat cu atat mai mult cu cat persoana respectiva este intelectuala si ar trebui sa gandeasca si ca nici o meserie nu este mai inaltatoare decat alta si ca orele de munca ale unui profesor nu se rezuma la cele de la clasa si sunt anumite criterii pentru care norma didactica este mai mica decat o norma obisnuita de 8 ore pe zi (nu voi dezvolta subiectul) Eu sunt o profesoara tanara , de 30 de ani , care momentan imi cresc fetita pana la varsta de 2 ani.Va spun sincer ca sunt foarte dezamagita de acest sistem , salariul meu este de 10 mil la catedra si pot oricand sa fac altceva pentru un venit mai bun ,la fel ca orice persoana cu scoala si care nu face fata cheltuielilor cotidiene.Nimeni nu obliga pe nimeni sa desfasoare o anumita meserie, este alegerea noastra a celor pasionati de propria meserie. Si credeti sau nu , mai sunt oameni de acest fel care nu cad in plasele materialismului si care stiu sa puna o eticheta si o nota a propriei valori a copilului...mai sunt cativa.
Si eu as vrea sa traiesc intr-o tara CURATA ,tanjesc dupa asta, dar nici nu dau nota muncii pe care nu o cunosc.
Letitia Ignat

0 0

02.07.2011 21:20 bagut

buna seara, am citit toate mesajele postate si am ramas cu un gust amar pentru ca datorita unor profesori "obositi" toti suntem catalogati la fel.
Dar domnilor nimeni nu se intreaba de unde are acum ministerul bani pentru camerele web, pentru instalarea lor in salile de clasa, ca nu cred ca le-a instalat cineva pe gratis? De ce nu sunt platiti cum trebuie dascalii? Sau ei nu au voie sa fie motivati printr-un salariu bun pentru ca stau doar 4 ore in scoala pe zi? Dar orele pe care le dedica tot serviciului acasa sau chiar la scoala in afara programului unde sunt? De acestea nu zice nimeni nimic?
Oare problema copiatului nu s-ar fi putut rezolva printr-o salarizare corecta a personalului didactic?
Si apropo de afirmatia domnului minstru ca toti cei intre 18 si 38 de ani am copiat la bac nu aveti nimis de spus? II permiteti sa ne jigneasca in continuare?

0 0

03.07.2011 10:19 oana24_barna

Cu dezgust şi scârbă mă gândesc la profesorii precum roryta...Ruşine nu aveţi? De ce jigniţi gratuit? Stimă şi respect pentru profesori precum lolo 1. Frustrările se tratează medicamentos, bunul simţ şi măsura nu se mai învaţă...

0 0

03.07.2011 10:29 oana24_barna

Apropo de unde ştiţi dvs., dedicată profesoară roryta, cum este munca mea în comparaţie cu a dvs.? Trageţi o linie la tot ce aţi postat aici şi uitaţi-vă într-o oglindă. De unde ştiţi de brăţările de aur, de ce consideraţi că doar dvs. sunteţi cinstită? Nu vă obligă nimeni să rămâneţi la catedră dacă nu te tratezi, iar cu limbajul de mahala ce îl aveţi: "Fi-v-ar al dracu' de materialişti ce sunteţi!!! O să vi se înfunde vouă într-o bună zi!" eu consider că a investi într-un ajutor de specialitate ar face numai bine, atât dvs. cât şi elevilor ce sunt nevoiţi să vă suporte. Noi, colegii dvs., nu suntem de vină pt. eşecurile dvs.

0 0

03.07.2011 12:49 elenapop

Cred ca trebuie sterse comentariile care nu au legatura cu subiectul propus.

0 0

03.07.2011 13:53 roryta

Pentru cultura celor de mai sus: dacă eram profesoară, dragilor, nu mai fluturam în văzul tuturor propriile avantajele materiale. Aş fi lăsat nasul în jos şi aş fi tăcut chitic. Că doar nu eram nebună să afirm public aşa ceva. Se pare că nu v-aţi gândit nicio secundă că cea care scrie NU ESTE PROFESOARĂ, ci un biet părinte care a contribuit şi încă mai contribuie, spre dezgustul şi "scârba" lui la "cadouaşele" făcute profesorilor. Şi când afirm asta, nu o afirm "din auzite". Cât priveşte contribuţia la aceste brăţări de aur etc. etc., am fost nevoită, aproape obligată să fac aşa ceva. Este vorba despre VOI, dragilor, nu despre cei ca mine...

0 0

03.07.2011 13:53 oltea

roryta, de unde esti?
Pe cuvant ca vreau sa fac schimb cu tine, si nu pentru un an, ca te-as avea pe constiinta, ci doar pentru, hai sa zicem, o saptamana. In week endul ulterior vedem cine se simte mai bine, din absolut toate punctele de vedere.
Cat priveste cadourile, la ce scoala e copilul tau? Ca aruncand vorbele asa, doar ca sa te afli in treaba, nu convingi. Si eu pot spune, de ex., despre "n" favoruri pe care trebuie sa le fac altor bugetari ca sa mi se respecte niste drepturi. M-ai crede daca n-as da chestii concrete?

0 0

03.07.2011 16:19 nadbog

roryta ... vreau sa-ti spun ca esti pe langa subiect .. cu scuzele de rigoare . Eu sunt cadru didactic ( poate ca astazi meseria de profesor nu mai e apreciata cum era acum 20 de ani ) si daca cer unui elev 1 leu pentru fondul scolii , este fapt penal pentru ca este strict interzis faptul de a cere bani , bunuri sau foloase materiale elevilor .
Dar tu de ce dai cadouri ? Cum esti obligata ? Daca nu dai iti bate copilul la scoala ? Nu da sa vedem ca se intampla ? Absolut nimic . Dar tu cumperi cadouri pentru ca si tu esti la fel ca toti parinti cu fite care au si ei un copil care trebuie sa i-a o nota mai mare . ( matematic vorbind .. daca copilul tau are numai de 9 .. nu-i iese media 9,90 ) .
De ce nu reclami situatia care "iti este impusa " inspectoratului sau conducerii scolii?
Pentru ca preferi sa-ti ascunzi frustrarile murdarind cu insulte tot corpul profesoral ..

0 0

03.07.2011 19:26 georgenanau

Rezultatele trebuiesc analizate din mai multe privinte: -Absolventii liceelor cu prestigiu din toata tara au rezultate dezastroase?Se pare ca nu.In aceste licee au studiat elevii care meritau sa termine liceu -In Grupurile scolare unde au studiat majoritatea absolventilor nepromovati sunt cei care trebuiau sa studieze o specializare,si care au o baza de pregatire modesta.in aceste licee sunt si absolventi care nu au promvat examenul de capacitate.Acestea au urmat asa zisa ''ruta progesiva".Ori daca la absolvirea clasei a VIII-a nu au obtinut peste 5 la limba romana si matematica este greu de crezut ca la finele liceului sa poata obtine nota de trecere.Acesta este rezultatul generalizarii liceului fara dicernamant.

0 0

03.07.2011 19:28 roryta

Copilul meu nu are numai note de 9... Are doar două medii de 9, ceea ce e cu totul altceva.
Oare de ce citiţi din două în două rânduri, cum s-a mai întâmplat şi mai sus?
În fine... Am obosit să mă cert cu voi, să-mi impun punctul de vedere... punct de vedere atât de real şi corect.
nadbog, nu sunt pe lângă subiect deloc. nu vorbesc în van...
Cât priveşte reclamaţiile, le voi face cu siguranţă.
Abia aştept să înceapă şcoala...

Iar în ceea ce priveşte schimbul, oltea, te asigur 1000% că nu vei dori asta... căci, vorba aia românească: ai mare grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să se îndeplinească.

0 0

04.07.2011 11:11 elenapop

Clipa adevarului a venit.
Acum elevii si parintii sunt suparati; nu au dreptate. Cat timp au alocat elevii pentru invatatura??? Parintii lor s-au ocupat de ei doar in clasele I-IV, apoi de la gimnaziu, cum au luat o nota mica, au rupt legatura cu scoala, ba mai mult, au acuzat profesorii ca au ceva cu copilul lor. In acelasi timp au oferit copiilor telefoane de ultima generatie, internet, bani de buzunar etc. (cum sa fie mai prejos decat vecinul X ???). Aceasta este realitatea. Incepeti sa invatati, dragi elevi! NU SE MAI POATE ASA!

0 0

04.07.2011 12:43 lolo1

Dragă roryta , nu m-am gândit că voi reuşi să enervez pe cineva atât de tare.
Ai perfectă dreptate,eu mi-am ales meseria aceasta pentru că îmi place ,nu pentru că mă aşteptam să iau un salariu astronomic. Nu mi se pare normal să fie nevoie să cheltui din salariul meu de 928 lei (vezi eu nu am nici măcar venitul tău) ,să fac fişe de lucru,teste,variante,pentru că după cum îţi spuneam predau la un grup şcolar , unde elevii abia au bani să vină la şcoală.
Elevii mei nu au bani de manuale şi caiete iar de culegeri nici nu poate fi vorba. Alea le cumpăr eu şi lucrăm din ele ,eu dau bani la xerox,eu cumpăr hârtie. Asta pentru că vreau şi pentru că îmi pasă. Iar în ceea ce priveşte cadourile pe care le primesc...îţi doresc să primeşti tu, în toată viaţa ta ,cadourile pe care le-am primit eu din 1997 până în prezent.
Tu eşti frustrată şi până la un punct pot să te înţeleg ,dar nu trebuie să jigneşti,pentru că mă văd forţată să îţi răspund la fel.Dacă ai,, două facultăţi plus un master" ,eu înţeleg că eşti foarte bine pregătită şi nu înţeleg de ce nu ai o slujbă mai bine plătită. E posibil ca studiile tale să fie dintre cele făcute la normă ,pentru că ( mă repet )astăzi numai cine nu vrea nu are facultate. Nimeni nu te opreşte să te duci să lucrezi în mediul privat,mai bine plătit.Meseria mea este una de vocaţie,a ta ,nu ştiu..Sau, de ce nu te faci profesoară ,dacă tot ne invidiezi pentru munca puţină şi cadourile multe?
Dacă tu ai intrat în categoria celor care fac cadouri ,este numai meritul tău ,nu cred că ai fost obligată şi dacă ai fost şi nu ai reclamat iarăşi este meritul tău( a se citi vina ta).
Nu îţi permit să arunci cu noroi într-o breaslă întreagă pentru că tu eşti frustrată.Dacă vrei să acuzi ,fă lucrul acesta corect ,dă nume,date concrete ,nu generaliza.

0 0

04.07.2011 14:02 rlauraandreea

FOARTE BINE SPUS, lolo 1.....Cineva spunea: "PADURE FARA USCACIUNI NU EXISTAAAAAA!!!!"
ASA CA , ORICE AM FACE, IN ORICE DOMENIU AM LUCRA, AVEM TENDINTA SA-I CATALOGAM PE TOTI LA FEL......PE OAMENII ASA FRUSTRATI CA TINE, roryta draga, nu-i bag in seama......ii las sa zica ce vor..." CAINELE LATRA, URSUL MERGE"(DE TACUT TOT O SA TACA EL) Atata timp cat pot sa ma uit in ochii omului fara sa-mi fie rusine si sa tin capul sus, stind ca sunt nevinovata, nu-mi pasa ce spui la adresa noastra, a profesorilor......Poate ca problemele ce le avem cu totii in ziua de azi(unii mai multe si mai grave, altii mai putine) ne mai "intuneca judecata" si ne face sa "vorbim fara noi"...MARE PACAT!!! DUMNEZEU E SUS, VEDE SI AUDE....
SI TOTUSI ,SA REVENIM LA SUBIECTUL PRINCIPAL"CEL MAI CORECT BAC"...EU ZIC COMENTARIILE SUNT DE PRISOS..LA CE OAMENI NE CONDUC , NU ARE NICIUN ROST SA NE MAI OBOSIM, COMENTAND....TOT CUM VOR EI FAC SI ZIC....VA DORESC MULTA SANATATE SI PUTERE DE MUNCA !!!LAURA R.-ARAD

0 0

04.07.2011 14:42 critasse

Sunt parinte dar si profesor!Baiatul meu mi-a fost elev si a avut bafta sa incaseze si-un 4.Mi-a parut rau dar e meritul lui nu al meu.Draga Roryta!Daca ti-as spune ca anul acesta un grup de asa-zisi elevi(si afirm asta deoarece i-am vazut cu ce masini si ce lux au venit la Bac)mi-au pus in fata un platou cu hamburgheri, un suc si un teanc de Play boy("sa va ocupati timpul!!);acest grup nu a reusit sa miste nimic "in front",m-ai crede si ai intelege de ce?sau raspunsul tau ar fi:- si c

0 0

04.07.2011 14:46 critasse

-si ce ai fi vrut sa-ti dea?EURO?
Daca ai sti macar printre picaturi pildele spuse de IIsus ti-ai aduce poate aminte de cea "primul fara de pacat sa arunce cu piatra!!!".Dupa parerea mea,mai vinovat e cel care da decat cel care primeste!!Nu crezi?

0 0

04.07.2011 15:04 critasse

Daca ar fi asa cum afirma autoarea articolului de inceput,de ce au fost numai cateva sute de elevi prinsi?Cunoastem destul de bine nivelul la care se prezinta majoritatea absolventilor de liceu!
Se apropie cumva campania electorala si a uitat presa sa mai critice?!D-nul ministru din care categorie de absolventi face parte?(c-am auzit....circula un zvon....ca n-are decat 11)
Daca e "primul examen organizat corect,inseamna ca tot ce a iesit pana acum de pe bancile liceelor a fost rebut!

0 0

04.07.2011 18:12 mbella

Dragi romani, suntem atât de încrâncenați pe situația deplorabila în care ne aflam, încât nu ne mai pasa atunci când încercăm sa împroșcăm cu "noroi" în stânga și în dreapta. Toți cunoaștem care este starea actuala a cadrului didactic în Romania..., poate mai putin cei care nu au legătura cu aceasta...va spun ca eu , din salariul pe care îl primesc , dacă fac o socoteala amănunțita , ajung sa cheltuiesc cam 1/4 din el pentru a-mi face portofoliile personale, fise și alte materiale didactice, dosare peste dosare, etc. Iar cu orele de lucru (4 -5 ore???). Habar nu aveți dumneavoastră, dragi părinți câte ore din "timpul liber" îl alocam tot serviciului. Nici pe departe nu suntem printre cei privilegiați din societatea româneasca.

0 0

04.07.2011 22:06 bistreanueliana

Domnul Funeriu este, cred, foarte naiv ( eufemistic vorbind) dacă îşi imaginează vreo clipă
că în acest an nu s-a copiat. S-a copiat, "dar pe alocuri, prin părţile esenţiale," pe unde a fost interes să se copieze, unde, pentru a nu fi pătat renumele unui liceu, s-au făcut mari eforturi în acest sens.... Atâta pseudocorectitudine îmi repugnă. Sper că tot ce au înregistrat acele camere de supraveghere în timpul examenelor va fi verificat. Asta pentru a avea certitudinea că totul a fost corect şi că rezultatele obţinute de elevii care au promovat în acest an au fost reale. Conştientă că nu pot schimba eu lumea, doar SPER.

0 0

05.07.2011 17:41 roryta

Mulţumesc pentru urare, lolo1!
De asemenea, îţi doresc şi eu să ai venitul meu într-o lună, împărţit la 2, de acum înainte toată viaţa ta.
Te asigur că vei fi foarte "fericită"!

0 0

07.07.2011 12:56 andreea_muntean

"01.07.2011 20:50
emil comentează:
Pentru ama_85. Continui sa va atrag atentia ca nu se cade sa faceti observatii atata timp cat nu stiti sa scrieti. Stiti ce vor crede cei care va vor citi comentariile? Ca insuccesul elevilor se datoreste scaderii dramatice a calitatii educatorilor... Regret!"

Domnule Onea Emil , regretati atat de des, incat sunt convinsa ca sunteti omul cu cele mai multe riduri :)) . "Datorita" este utilizat doar intr-un context care transmite un mesaj pozitiv /are un efect favorabil , nu unul negativ ...prin urmare , nu e prima data cand in cazul dvs se aplica perfect zicala "Rade ciob ...de oala sparta !!"
Ca sa intelegeti mai bine , dl elev Onea , absent probabil la acea lectie , inlocuiti "datorita" cu "gratie" , "multumita" ...etc , iar "din cauza" cu "din pricina" ...etc . Nu e greu ...pe cuvantul meu !!!

P.S. Nu inseamna ca dna DIN PRICINA /MULTUMITA (spuneti-mi dvs...:))) )careia am intervenit este absolut fara greseli ....dar , apropos de scama din ochiul celuilalt !

0 0

07.07.2011 13:02 andreea_muntean

Stimati colegi /parteneri in educatia copiilor , are rost sa va certati inutil , intr-o realitate crunta in care cu totii respiram si ne intoxicam ? Sa constientizam ca examenul de bac din acest an ne-a trezit sau incearca sa ne trezeasca din somnul adanc, in care voluntar/involuntar ne aflam de cativa ani !!

0 0

07.07.2011 19:31 unprofdemate

Sunt absolventul unui liceu de prestigiu dintr-un oras important, promotia 1959! Nu doresc sa fac apologia acelor ani, dar nu ma pot abtine si evoc doar cateva aspecte legate de rigorile invatamantului din acea perioada:
1) Era o rusine sa se stie ca un elev lua lectii particulare;
2) La sfarsitul primului trimestru al clasei a 8-a (pe atunci primul an de liceu), in urma unei hotarari a Ministerului Invatamantului, toti elevii care erau corigenti la cel putin 3 obiecte, au fost exmatriculati (fara preaviz...) si din 4 clase au ramas doar 3...;
3) Bacalaureatul, la care toate probele orale s-au sustinut intr-o singura zi (sic!), s-a soldat cu aproximativ 30% respinsi;
4) Despre copiat sau ... stimulente pentru profesori in vederea promovarii la examene, nu putea fi vorba;
5) Stiu ca voi fi blamat, dar nu pot sa nu amintesc uniforma scolara pana in ultima zi de liceu, modul de ... gestionare a podoabei capilare, interdictia de a iesi in oras dupa o anumita ora, neinsotit de parinti ...; EVIDENT, INTOARCEREA LA ASEMENEA REGULI ESTE DE NECONCEPUT, dar parca nici fara reguli (impuse, dar si respectate!) nu-i tocmai bine...
Mentionez ca sunt profesor de matematica, acum pensionar; sunt trist pentru ce se intampla in aceasta perioada, dar vreau sa cred ca daca fiecare dintre noi (parinti, profesori, elevi, dar si factori de decizie, care ne conduc) ne vom indeplini in mod exemplar obligatiile, lucrurile se mai pot indrepta.

0 0

07.07.2011 21:58 felixmunteanu

Da, domnule profesor, aveţi dreptate!
Să nu uităm că dumneavoastră aţi fost şcolit de profesori formaţi înainte de venirea Anei Pauker. Şi învăţătoarea mea precum şi câţiva profesori au fost la fel, dar încet, încet aceştia au fost înlocuiţi de profesori din ce în ce mai "diluaţi".

0 0

08.07.2011 17:45 andra135

Buna ziua.
As dori sa comunic d-lui profesor de matematica, promotia 1959, ca eu nu il blamez, ci ii impartasesc parerea.
Sunt in aceasta breasla de 2 ani doar.Stiu ca nu ma ridic la nivelul profesorilor mei dar imi dau silinta. Provin dintr-o familie cu multi profesori de diferite generatii, care ma incurajeaza si pe care ii stimez, unii dintre acestia avand peste 50 de ani de dascalie.
Referitor la salarii, eu primesc 730 de lei lunar. Acesti bani care ii primesc in mana nu sunt suficienti, mai mult pentru ca aveam de facut o naveta de 40 km zilnic care nu era decontata. La fel cum spuneau si alti colegi dascali, consumabilele au fost achizitionate din banii profesorilor, deoarece in mediul rural copii nu aduc mai niciodata banii, pentru nimic. Si asta pentru ca majoritatea nu au. Primaria nu a ajutat mai deloc, sau daca a facut-o nu a fost neaparat in interesul elevului. Au fost bani pentru incalzire centrala pe lemne, dar NU erau bani pentru lemne (motiv pentru care am indurat frig toata iarna), au fost bani pentru a renova o parte din scoala dar NU au fost bani pentru toner la imprimanta, pentru hartie, pentu manuale, pentru sapun la baie etc. Totul e politic!Asta e parerea mea din cate am observat de 2 ani incoace.
Multi dintre parinti si elevi nu mai au respect pentru cadrul didactic.
Aceste probleme sunt ale tuturor! Fara nervi si razbunari trebuie sa incercam sa fim mai buni, sa facem mai mult bine. E atat de usor sa faci rau....trebuie sa fim uniti! Atat dascali, cat si parinti si elevi!
As mai adauga ceva si anume ca, masuri ar trebui sa se ia si in cadrul universitatilor unde din cate se stie obtinerea unei diplome in urma absolvirii unui modul pedagogic e o formalitate! Dascalii trebuie pregatiti nu doar teoretic, ci si practic! Eu nu am crezut ca aceasta meserie e atat de complexa, ca presupune atata munca pe langa activitatea de la clasa.Mi-ar fi fost foarte utile mai multe ore de practica in timpul facultatii. Imi doresc, in timp sa ajung la nivelul celor ce m-au indrumat.
Nu va mai suparati unii pe ceilalti si dati dovata de intelectualitate! Aceste suparari stiti ca nu ajuta pe nimeni, nu? Haideti sa facem ceva!
Va doresc tuturor zile senine si linistite!

0 0

09.07.2011 20:12 emil Acest comentariu a fost moderat de emil

Pentru andreea_muntean: Nu cunosc si nu recunosc asemenea "fineturi" ale limbii. Observatia dvs., ca in multe cazuri, in care ati intervenit... este parca din nou in favoarea afirmatiei mele. Ce fel de colegi avem? Care este calitatea acestor oameni care se produc public cu un limbaj de cartier, fara nicio regula, fara o sintaxa a frazei, cu tot felul de semne ciudate puse fara noima!? De cand am construit acest proiect(aproape 10 ani), numit didactic.ro am putut observa zeci de mii de oameni care isi expun, multe lucrari bune dar si unele dintre cele mai slabe, lucrari pe care probabil le folosesc la clasa, pentru "educatia" elevilor. Ei se apara agresiv si intervin, tot asa cum faceti dvs., aducand argumente "ad hominem" si refuzand sa invete ceva de la oricine i-ar adresa o observatie.
Pot sa spun ca am vazut ce inseamna "generatia noua" cu trei diplome si doua masterate, obtinute la facultati obscure, in conditiile cele mai obscure. Multi dintre acesti "absolventi" au patruns in invatamant, discreditandu-ne breasla, dar si mai grav este ca unii sunt chiar ministri..., sau ne conduc de pe pozitii inalte, iau decizii importante care ne afecteaza existenta.
Despre acest bacalaureat? Nu este nimic nou legat de calitatea evaluarii sau de calitatea cunostintelor absolventilor. Sunt de acord si eu, ca toti ceilalti, ca e bine sa promoveze cei merituosi si sa nu mai avem sub niciun motiv frauda. Ministerul a speriat supraveghetorii si examinatorii si astfel s+a reusit mai multa corectitudine. Imi amintesc ca si alti minsitri au reusit acest lucru... Dar "lectia" data elevilor trebuia sa fie sustinuta de o societate asezata, fara aceasta frauda generala cu oameni incompetenti ajunsi in functii pe criteriile pe care le stim..., fara lipsa de respect fata de valori, fara transferuri de bogatie in conditiile cele mai obscure cu putinta, fara nedreptatea fata de cel neajutorat, fara minciuna si promisuni desarte, etc.
Sunt convins ca mii de elevi au fost sacrificati pentru ca ei s-au bazat, trebuie sa recunoastem, pe lipsa de reguli sau pe nerespectarea lor, pe toleranta unor evaluatori, pe coruptie, etc... Ministerul a reusit o lovitura buna de imagine sacrificand tinerii relativ nevinovati! Fti insa siguri ca acei care "trebuiau" sa ia bacalaureatul l-au luat, cei care trebuiau sa aiba notele umflate, le au!

0 0

10.07.2011 12:30 nadbog

Pentru Andra 135 : Felicitari pentru comentariul dumneavoastra . Pentru ca sunt in sistem si tineri care isi fac meseria cu responsabilitate . Poate nu in aceiasi proportie ca acum 20 de ani , dar sunt . Iar dificultatile cu care confrunta fiecare dintre ei sunt mari : Pentru ca au de-a face , cu un director care isi doreste promovabilitate 100% , cu un primar care nu da doi bani pe situatia scolii din comuna , cu parinti care vin la scoala sa demonstreze cine sunt ei , cu copii care nu cunosc notiunea de respect ! Si colac peste pupaza in ochii celor cu vechime si experienta sunt primii responsabili pentru esecurile inregistrate .
Daca schimbarea incepe din randul cadrelor , atunci fiecare sa isi vada propria barna , pentru ca de aratat cu degetul spre tineri ( si in sistemul de invatamant tinerii nu au vreo aparare ) e usor .

0 0

13.07.2011 10:57 gica_ionescu

Lucrez la un grup scolar. Anul trecut , am participat la inscrierea copiilor in clasa a IX-a.Cea mai mare medie a fost 6,40. Ganditi-va cum este sa lucrezi cu elevi care in majoritate abia silabisesc , nu au cunostinte elementare de matematica ... Totusi, cadrele didactice muncesc cu convingere spre a-i aduce la un nivel acceptabil si se bucura de fiecare progres al fiecaruia dintre ei.Activitatile educative au fost facute spre a le deschide mintea si sufletul. Noi stim ca ei vor sa invete o meserie. Pentru asta ii pregatim.

Ma intreb daca este normal, ca la bac, ei sa aiba subiecte cu acelasi grad de dificultate cu al elevilor de la liceele teoretice care au la admitere cei mai buni elevi din zona noastra. Si elevii nostri fac progrese dar nu se vor compara veci cu cei de la teoretic.

Mai bine s-ar da examen de admitere! Asa ar exista o minima selectie. Macar am avea admisi elevi cu note peste 5!

Nu stiu daca a fost intelept sa scriu mesajul, dar imi asum afirmatiile.

0 0

18.07.2011 23:29 roryta

Ce bine că pot reveni!!

Apropo' de ... "lecţii învăţate": lolo1!
Ia, ia şi citeşte asta, madam! http://www.isj.gl.edu.ro/html/sub_noutati/2010_2011/GRADATIE/Gradatii_final_2011_dupa_contest.htm
Poate aşa-ţi dai seama de valoarea propriilor voastre cunoştinţe!
Păi, elevii voştri sunt parfum pe lângă voi! Şi ei nici măcar nu au avantaje materiale, ca voi!
Vai de capul vostru.... şi mai aveţi şi pretenţia să fiţi numiţi dascăli!!! RUŞINE SĂ VĂ FIE!

0 0

22.07.2011 19:05 nadbog

Roryta ... In definitiv ce problema ai ? Ca nu e clar ! De fapt ce vrei sa evidentiezi ? Nedreptatea sau incompetenta profesorilor ? Ok am inteles ai o problema cu profesorii scolii frecventata de copilul tau . ( Inteleg asta si nu ma intereseaza problema ) Dar ai vazut printre utilizatorii cu care ai conversat mai sus unul din acei profesori ? Daca nu , atunci de ce arunci in continuare cu noroi ? Personal nu o cunosc pe lolo1 dar din comentariile postate de doamna profesoara , se vede ca este un cadru didactic competent care cunoaste problemele sistemului educational .
Cu ce drept jignesti dumneata un om care a sacrificat ani buni din viata sa pentru a se pregati pentru meseria pe care o face?
"Sa ne fie rusine ? " "Elevii sunt parfum pe langa noi ? " Dar cine te pune doamna draga sa-ti trimiti copilul la scoala ? Poti sa-l tii acasa si sa-l instruiesti dumneata ! Daca profesorilor trebuie sa le fie rusine ( pentru ca sunt corupti , nepregatiti sau delasatori ) de ce continui sa-ti expui copilul unui asfel de mediu ? Tine-l acasa .

0 0

25.07.2011 19:16 roryta

nadbog , te simţi cu musca pe căciulă, de sari aşa?
Eu propun altă variantă: mai bine nu mai predaţi voi. Staţi voi acasă, că nu sunteţi în stare să predaţi...
Unii dintre voi...

0 0

30.07.2011 13:37 nadbog

Nu dar ma deranjeaza sa vad cum o persoana care nu are habar cat se lucreaza la o ora de curs sa arunce cu opinii jignitoare . Daca noi nu mai predam ne putem gasi alt serviciu ... dar cei carora le predam ce se va intampla cu ei ? Ca-i trimite-ti la scoala ca vai de capul lor
Unii dintre voi ....

0 0

08.09.2011 22:08 roryta

Asta crezi tu!!! Copiii invata daca au dascali competenti... dar NU AU.
Sunteti vai de mama voastra...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN