Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cadrele didactice au fost solicitate de minister să îşi amâne primirea drepturilor câştigate în instanţă

"Adică eu am câştigat în instanţă şi ei vin să ne ceară să renunţăm, sine die, la plata lor? Căci asta înseamnă amânarea pe care o cer ei. Guvernul cere clemenţă amărâţilor să aştepte că va sosi clipa cea fericită şi îşi vor lua banii pentru care ai făcut proces şi ai câştigat. Din punctul nostru de vedere este o porcărie, ceva ordinar. Aceştia haiducesc acum pe cei săraci şi dau la cei bogaţi. Cum se poate aşa ceva?", a declarat, într-o conferinţă de presă, liderul de sindicat prof. Ioan Ţenţ.

Prim-vicepreşedintele SLÎ Bihor, prof. ing. Gheorghe Blaj, a explicat că directorii de şcoli au primit două adrese de la MECTS, ultima, în data de 11 mai, prin intermediul căreia li se cere să solicite amânarea plăţii drepturilor salariale pentru că "nu există fonduri necesare".

"Vă solicităm să faceţi către Tribunalul Bihor o cerere de amânare a plăţii drepturilor salariale (în conformitate cu art. 6 din OG nr. 22/2002, modificată şi completată prin OUG nr. 4/2011) câştigate în instanţă pe Legea 221/2008, conform modelului trimis cu adresa precedentă, deoarece nu există fonduri necesare plăţii acestor drepturi", se arată în nota trimisă pe data de 11 mai. În context, cei doi lideri de sindicat au anunţat că intenţionează să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor Omului, deoarece nu văd altă cale pentru a-şi recupera drepturile câştigate în instanţă.

În opinia prof. Ioan Ţenţ, seria "de ordonanţe la ordonanţe" privind salarizarea sunt "o adevărată cavalcadă stufoasă", menită să creeze confuzie, el susţinând că noua lege a salarizării din învăţământ (Legea 63/2011) nu s-a scos decât din motivul de a îngrădi drepturile pe care le-au câştigat sindicatele în instanţe. "Acest cadru legislativ stufos, neaplicabil, nelalocul lui îi bagă într-o ceaţă totală pe toţi, pentru ca, pe partea cealaltă, să vină să taie de ici - de colo, pentru că pe ei asta îi interesează: să dea salarii cât mai mici şi să diminueze în permanenţă salariile", a susţinut liderul de sindicat. Sindicaliştii spun că situaţia se tensionează de la zi la zi.

"Suntem în situaţia anului 2000, când a izbucnit greva de cinci săptămâni, pentru că a ajuns cuţitul la os. Chiar dacă va fi greu de scos oamenii în stradă, pentru că se tem şi tremură pentru locul lor de muncă, vă asigur că toată această mămăligă va exploda şi s-ar putea să fie mult mai dură decât altădată", a mai spus liderul SLI Bihor. Sursa: AGERPRES


Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 24.05.2011 20:13 | 1011 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN