Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Campanie Didactic.ro: Care sunt lucrările didactice de calitate de pe didactic.ro?

Cum puteţi participa

La campanie participă doar materialele publicate în secţiunile Lecţii, Fişe de lucru, Teste, de la fiecare disciplină.

 

1. Propuneţi un material din secţiunile Lecţii, Fişe de lucru, Teste în campania Lucrări didactice de calitate, dând click pe iconiţa de forma unei steluţe verzi din dreptul său.

Propunerea dumneavoastră va ajunge "sub lupa" moderatorilor Didactic.ro, care vor analiza materialul şi îl vor recomanda comunităţii Didactic.ro. Materialele selectate de moderatori (din propunerile dumneavoastră) vor purta simbolul "Recomandat de moderator".


2. Votaţi materialele propuse în campanie. Dacă materialul a fost deja propus, vă puteţi exprima susţinerea votându-l.



Criterii pentru selecţia materialelor

Dorim să evidenţiem materialele originale, creative, cu un solid fundament psihopedagogic. Acele materiale pe care le-aţi folosit ca să aplicaţi o idee deosebită la clasă şi care s-a dovedit utilă şi atractivă pentru elevi; materiale din care aţi folosit o metodă mai eficientă de predare-învăţare, datorită căreia elevii au înţeles mai repede şi mai uşor noţiuni dificile. Cu alte cuvinte, ne dorim să aduceţi în atenţia colegilor acele materiale datorită cărora sunteţi un dascăl mai bun decât înainte.

Bineînţeles, materialele pe care le propuneţi trebuie să fie redactate corect, să aibă titluri sugestive şi un aspect tehnic şi grafic îngrijit.

De ce vă recomandăm să vă implicaţi în această campanie

În primul rând, pentru autorii materialelor deosebite de pe didactic.ro. Le puteţi răsplăti munca de ani de zile printr-un simplu click, înscriindu-le materialele în campania Lucrări didactice de calitate. Autorii acelor materiale se vor bucura să afle că munca şi efortul lor sunt apreciate de comunitatea Didactic.ro, căreia îşi dedică o bună parte din timp.

În al doilea rând, membrii noi ai comunităţii Didactic.ro - autori tineri, părinţi, elevi - pot afla mai repede care sunt materialele deosebite care trebuie să facă parte din bibliografia obligatoriu de consultat de pe didactic.ro.

Perioadă de desfăşurare

Campania se desfăşoară în perioada 7 februarie 2012-9 aprilie 2012.

Pe 9 aprilie vom prezenta şi rezultatele campaniei:

- autorii cu cele mai multe materiale selectate în campanie de către membrii comunităţii Didactic.ro şi moderatori;

- cei mai activi membri Didactic.ro, ale căror propuneri au fost selectate în campania Lucrări didactice de calitate.

Cei mai apreciaţi autori vor primi o scrisoare specială de mulţumire pentru activitatea lor, din partea comunităţii Didactic.ro.

Dacă aveţi întrebări cu privire la campania Lucrări didactice de calitate, le puteţi posta în comentarii.

 


Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 07.02.2012 20:49 | 37576 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (81)

0 0

08.02.2012 11:30 aanisa

O initiativa minunata, felicitari!

0 0

08.02.2012 13:55 artenililiana

Imi pare rau sa va spun dar aceste adeverinte si diplome acordate de Echipa Didactic.ro nu sunt apreciate si nici evaluate in cazul in care vrei sa le depui la dosarul pentru obtinerea unor ,,stimulente''-gradatia de merit sau Gh. Lazar. E foarte bine ca putem colabora, ca putem sa ne impartasim parerile si expertiza didactica dar e suparator faptul ca, desi s-a acordat un ISSN si s-a publicat in Revista Didactic. ro, nu putem beneficia de punctajul acordat, in anumite situatii. Eu pot sa spun ca , consult des site-ul nostru, dar sun mahnita de atitudinea EVALUATORILOR, de aceea, m-am oprit in a mai publica ceva. Mult succes colegilor inscrisi in acest concurs, felicitari ganditorilor si organizatorilor acestei selectii. Sper sa le fie de folos. Numai bine!

0 0

08.02.2012 17:15 emil Acest comentariu a fost moderat de angelailas

Diplomele si toate alte documente de recunoastere acordate de didactic.ro sunt unicele documente care sunt inregistrate electronic si poarta online dovada actvitatii dvs. Daca unii evaluatori nu recunosc activitatea dvs. practica, concreta si recunosc diplomele pe care le obtineti de la un seminar obscur la care se participa prin corespondenta cu doua pagini realizate cu copy&paste, aceasta nu e vina noastra! Fenomenul nu este general, este accidental. Noi va oferim nu numai posibilitatea de a obtine "hartii" ci de a impartasi experiente deosebite, de a beneficia de lucruri de calitate. Incercam sa rafinam permanent resursele, sa va aducem la vedere lucrurile de calitate, sa va ajutam sa fiti mai buni.
Comentariul utilizatorului artenililiana este nejustificat pentru ca, se observa, nu a obtinut de la didactic.ro adeverinta... Eu cred ca ar fi mai bine sa fiti optimista si sa vedeti lucrurile bune, sa ii lasati macar pe cei entuziasti sa va ajute sa "consultati" cu folos site, beneficiind de miile de lucrari valoroase puse de acei ce cred cu adevarat in valoarea muncii lor, fara sa se gandeasca neaparat la ... hartii.

0 0

08.02.2012 18:46 kristinabanita

Felicitari pentru initiativa!

0 0

08.02.2012 18:46 artenililiana

Comentariul meu nu s-a dorit o CRITICA la adresa Didactic.ro.V-am spus doar ce se intampla si ca astazi, mai mult de ca oricand, suntem evaluati si pe ACESTE HARTII.Imi pare rau daca ati inteles ca nu apreciez activitatea Echipei Didactic.ro! Nu, DIMPOTRIVA, va multumesc ca existati si ca ne oferiti un sprijin real in activitatea didactica! De aceea, va felicit si va urez MULTA SANATATE SI MULT SUCCES!

0 0

09.02.2012 15:35 profraducan

Felicitari pentru initiativa. Mult succes tuturor participantilor. Chiar ca merita felicitati toti cei care au publicat pana in prezent cel putin pentru curajul de a putea fi evaluati de altii!!!!! Respect deosebit de la Ineu jud. Arad

0 0

09.02.2012 21:49 hapca

Ultima modernizare pe didactic.ro a facut sa pierd user name si parola. Deci nu pot participa.

0 0

09.02.2012 21:59 emil

Daca nu aveti username si parola, cum ati scris aici?!

0 0

09.02.2012 22:34 felixmunteanu

Felicitari!
Chiar m-as bucura sa le putem multumi, si in felul acesta, acelor colegi harnici si creativi care ne impartasesc experienta lor pozitiva. Ne sunt de un mare folos. Sper, insa, ca, macar acum, sa avem parte de un concurs didactic corect, fara copii/adulti pusi sa voteze in bataie de joc.
@artenililiana: La noi s-au luat in considerare diplomele. Cred ca depinde de evaluatori.

0 0

09.02.2012 23:26 mihga

Felicitari pentru initiativa!

0 0

10.02.2012 09:31 hapca

Aici am scris si pot scrie de pe laptop, unde nu imi cere username si parola, dar de pe calculator nu reusesc, fiindca imi cere username si parola. Curios e faptul ca orice username si parola incerc nu ma lasa, de aceea, va rog sa-mi trimiteti dumneavoastra un username si parola valabile pentru calculator. Astept raspuns.

0 0

10.02.2012 12:50 LuciaB

Vă felicit pentru această iniţiativă!
Cred că sunt multe cadre didactice care publică materiale din dorinţa sinceră de a împărtăşi şi celorlalţi ceea ce cred ei că poate fi un ajutor util pentru colegi, din dragoste pentru meseria aleasă şi speranţa de îmbunătăţire a sistemului de învăţământ. Sunt materiale la care se lucrează zile, săptămâni sau chiar mai mult. Deci, atunci când MERITĂ, este bine să "audă" un MULŢUMESC din partea colegilor.
SĂNĂTATE ŞI SUCCES ÎN VIITOR!

0 0

10.02.2012 13:57 claudiagm

Pentru doamna sau domnisoara artenililiana: atat diplomele cat si adeverintele de pe didactic sunt extrem de folositoare in evaluarea cadrului didactic. Eu am obtinut gradatia de merit si datorita diplomei de pe didactic.ro. Ideea e ca trebuie sa cititi cu atentie fisa de evaluare sau grila respectiva si sa aveti grija unde le puneti. Aruncate la intamplare, da, nu au valoare! Are dreptate domnul Emil: nu sunt simpozioane!

0 0

10.02.2012 14:22 angelailas - Autor

@ hapca

V-am trimis un mesaj la adresa de email cu care sunteti inregistrat, care contine solutia la problema dumneavoastra.

Daca in continuare intampinati dificultati la autentificare, va rog sa ma contactati direct la adresa ailas@intuitext.ro

0 0

10.02.2012 15:01 mandrila_elena

Se pare că diploma care atestă publicarea materialelor originale pe didactic.ro e acceptată şi luată în calcul pentru punctaj (restrângere, pretransfer, gradaţie) doar de unele inspectorate şcolare. Şi chiar în cadrul aceluiaşi inspectorat, la unele discipline e acceptată, la altele nu; un an şcolar e acceptată, alt an nu....depinde de ce anume oare? Eu nu mi-am dat seama.....

0 0

10.02.2012 18:03 andreeamaria

La Pretransfer la Bucuresti dl insp Stancu a zambit, a scos diploma primita de aici si a zis sa va transmit salutari d=le Emil... :)
In alta ordine de idei:ne propunem propriile materiale sau pe ale colegilor?

0 0

10.02.2012 19:56 emil

Puteti propune si materiale ale colegilor pe care le considerati bune.Rugamintea noastra este sa fiti foarte atenti in alegerea acestora. Ne-am gandit sa va implicam in "rafinarea" continutului didactic.ro.
Cat priveste diplomele pe care le primiti, important este sa invocati aportul dvs. practic la imbunatatirea unui tezaur de resurse pentru educatie. Repetand ceea ce am mai spus, ceea ceea ce propuneti dvs. aici constituie valori ce trebuie luate in consideratie mai mult decat banalele "comunicari" sau "articole" intr-un simpozion fictiv sau "virtual".
De aceea va rog sa va argumentati practic diploma cu totul si cu totul speciala care atesta abilitatile dvs. in a produce material educational.

Campania pe care am declansat-o acum "scoate la iveala" lucrari de o exceptionale valoare pe care le consideram punctul forte al portalului didactic.ro
Va multumim dumneavoastra, celor care ati facut sa creasca bogatia aceasta de resurse.

0 0

10.02.2012 22:04 eugenia1960

Este o inițiativă lăudabilă. Sunt foarte multe materiale valoroase care merită o recunoaștere în plus. Cum se stabilește nota moderatorului? Ce înseamnă, de exemplu, 3/5 sau 4/5? Care este nota maximă acordată?

0 0

10.02.2012 22:38 adina_76ade

- am o intrebare pentru colegii care au fost punctati pentru diploma primita de la didactic :va rog sa imi spuneti unde v-ati acordat puncte pentru acesta in anexa 2 din metodologie care prevede criteriile si punctajele pentru evaluarea personalului didactic?
Sunt foarte multe materiale de un real folos tuturor si care merita sa fie apreciate la adevarata lor valoare.

0 0

10.02.2012 22:55 emil

@eugenia1960
Nota maxima este 5. Criteriile sunt date in anunt. Nota data de moderator este absolut orientativa. Valoarea lucrarii este data de numarul de "like", de numarul de descracari, de comentariile pozitive. Toate exprima utilitatea ei pentru membrii comunitatii didactic.ro, dar si cartea de vizita a autorului.

0 0

11.02.2012 08:30 gabriela_g

Felicitari, Campaniei Didactic.ro, pentru aceasta initiativa! Aceasta diploma este binevenita la dosarul personal ( am obtinut gradatie de merit folosind si Diploma Didactic)

0 0

11.02.2012 21:17 viocro

Abia acum am văzut şi eu acest anunţ! Eu nu înţelegeam prea bine ce e cu steluţa până nu am dat de acest anunţ. Oare nu s-ar putea pune o atenţionare în partea de sus a paginii? Cred că mulţi nu ştiu de schimbare. Zic şi eu timid, nu fie cu supărare...

Şi chiar sincere felicitări pentru iniţiativă! Sunt unele materiale atât de frumoase şi făcute cu atâta trudă, unele care bucură şi pe copii, pe lângă că ne ajută foarte mult şi pe noi!
Da, sunt colegi extraordinari aici, generoşi şi înţelepţi, grijulii şi înţelegători cu începătorii, cu idei speciale! Merită să le încălzim sufletul cu prietenia noastră, cu aprecierea noastră! Căci, pe lângă legătura profesională, multe nume de aici au devenit, în timp şi prietenii noştri, pe care de abia îi aşteptăm să vedem cu ce ne mai bucură.
Sănătate şi numai bine tuturor! Şi nu renunţaţi la Didactic, dragi colegi, chiar dacă nu vă ia nimeni în seamă diploma! Aici e la noi acasă!

0 0

11.02.2012 21:17 maria_64

Felicitari echipei "Didactic.ro" pentru ca ne ofera aceasta posibilitate de a colabora, de a ne impartasi parerile si experienta didactica. Intotdeauna am gasit aici materiale de calitate care au constituit o sursa de inspiratie pentru mine si m-am bucurat atunci cand materialele mele au fost apreciate de colegi. Primele "cursuri de specializare" au fost aici, pe Didactic (accesand cursurile INTUITEX am invatat sa realizez o prezentare PowerPoint-pentru care d-nul Emil mi-a facut unele observatii dar m-au ajutat si am mers mai departe).Pentru unii dintre noi,care au o anumita varsta, (ca sa nu zic experienta didactica), acest portal este ,de ce nu,o provocare.
In ceea ce priveste diplomele, pentru mine sunt o adevarata bucurie.Le-am afisat in sala de grupa , alaturi de fotografii realizate in timpul activitatilor cu copiii. Ne bucuram impreuna:parinti copii....Cat valoreaza ele in ochii altor evaluatori n-am aflat inca.
Doresc intregii echipe si colaboratorilor multa sanatate si putere de a merge mai departe!

0 0

12.02.2012 11:42 maria_oniga

Propuneri:
1. Mentionati in anunt faptul ca se voteaza altfel. Utilizatorii, obisnuiti cu forma de vot prin note, nu au de unde sa stie ca acum clic pe iconita "voteaza materialul" inseamna de fapt vot automat. Eventual sa apara o fereastra de confirmare a votului avand si posibilitatea de renuntare. (Mi s-a intamplat astfel sa votez fara sa vreau)
2. Ar tebui sa avem acces deja la acea galerie a excelentei, chiar daca ea se va modifica din mers. Astfel ne va reaminti de anumiti utilizatori sau materiale uitate.
3. Notele vechi, chiar si cele de 2 sau 3 se contabilizeaza tot in voturi? Nu e tocmai in regula.
4. Consider ca nu trebuie sa copiem modelele altora atunci cand ale noastre sunt superioare. Sistemul de note 1-10 al didacticilor este cel mai corect dupa mine. Aici sau la scoala,totuna.
Felicitari pentru initiativa. Astfel ne vom permite sa accesam si materialele bune de la alte discipline care in mod obisnuit nu ne intereseaza. Cu conditia sa nu fie prea multe selectate. Altfel ar fi irelevant.

0 0

12.02.2012 23:54 professorbujor

Am de zis o chestie : " Este ABSOLUT INACCEPTABIL ca un membru din site sa-si dea cu parerea despre valoarea unui material aprobat chiar de catre acel membru .
Nu vreau sa dezvolt ideea si scandalul care se iteste ; voi ce credeti ?

0 0

13.02.2012 07:53 chiritescustela

Felici sincer întreaga echipă Didactic .ro pentru încă o iniţiativă lăudabilă care se adaugă interesantelor concursuri!
Mulţumesc că există cei care apreciază calitatea şi originalitatea resurselor educaţionale, efortul depus pentru realizarea acestora!

0 0

13.02.2012 20:57 constantin_obreja

Cine are astfel de ganduri? Un user cu 26 mesaje si niciun material publicat! Nicio lectie, niciun test, nimic! Cine ma poate verifica pe mine (si chiar am nevoie) e elevul sau un profesor de specialitate; le-as multumi tuturor celor care-mi atrag atentia ca undeva am gresit. De ce? Pentru ca 'vrem sa fim, atunci cand nu vom fi, prin cei ce vor fi'. Mi se pare absurda o competitie la care (oricum n-m de gand sa particip, nu din frica ci din principiu) sa acorde note colegii de scoala, prieteni dragi, rude, sau ((fericta situatie) proprii elevi. Cum pot compara un ppt (frumos dar mereu acelasi) cu un fisier html care are ca generator un script care-l face sa fie de fiecare data altul? Primul poate avea atasata o muzica ambientala placuta, de fapt ascult muzica si uit contextul, al doilea e rece si dur; primul ma incalzeste prima data si ma lasa 'nemuritor, dar rece', al doilea imi da fiori la fiecare vibratie a 'mouse'-lui, niciodata stiind ce va urma. Reiterand o idee mai veche, A=A poate fi adevarata sau falsa, dorim mereu ca A sa devina mai mare (bun etc) ca A, dar competitia dintre A si B (oameni, profesori, lucrari, scoli, tari si ce mai vreti) este o himera: eu, anostul A pot fi bun pentru clasa categoria 'a' si superprost pentru 'b' sau neinteles de 'c'. Sa va mai spun de Caragiale? Nu va mai spun! Deja stiti!
NU VA FELICIT PENTRU ACEASTA IDEE! CHIAR O URASC!
Numai bine,

0 0

13.02.2012 22:59 emil

Pana in acest momnent sunt 605 lucrari care au marcajul "recomandat de moderator".
Puteti verifica singur facand o cautare avansata si marcand optiunea "recomandate de moderator"
Sunt, tot in acest moment, cca. 70 in asteptare. Toate s-au intamplat in 5 zile!
Cititi regulamentul.

0 0

14.02.2012 21:05 constantin_obreja

Ce calitate are 'moderatorul'? E 'unsul lui Dumnezeu'? E atotstiutor? Poate compara un material care se refera la poezie cu unul care care are multa poezie in geometrie? Categoric, nu! Aveti 605 lucrari ' de referinta' dupa cum va exprimati! Care elev le va parcurge pe toate? El abia citeste 4 randuri cat are un enunt (destul de complicat, nu?) si le va stoca in 'bibliografia obligatorire'? Aveti asemenea elevi? Eu n-am! Pentru ei Miorita e o poveste scrisa in versuri, nu stiu nici ce se intampla in poveste, cineva omara pe altcineva care vorbeste cu un caine sau o oaie, nu stiu ca exista si versiuni mai noi, adaptari moderne (vedeti Labis, A. Paunescu), de ce l-ar interesa ceva ce .... nu e bun de mancat!? Moderatoririi dvs. sa-si pune ei insisi lectiile pe curat si apoi sa purceada in a alege lectii, teste, prezentari de limbi, matematica, fizica, biologie, chimie, dirigentie, istorie, geografie etc. Daca se pricep la asta, ii invidiez; eu nu stiu 'atatea limbi'! Nu pot compara 'teoria relativitatii' (Einstein) cu 'Mistretul cu colti de argint' (Stefan Augustin Doinas) ori cu 'Batranul si marea' (Hemingway). De ce o faceti? Cum o faceti? Stiti ce faceti? Fiecare isi scrie o parere, gand, lectie pe site; n-are nevoie de note, poate doar sa vada daca a fost cineva interesat de gandurile si ideile lui. Dar comparatiile mi se par inutile si ... aiurea!
Condamnati-ma, executandu-ma imediat! Dar, rogu-va, spuneti-mi de ce!
Numai bine,

0 0

14.02.2012 22:47 emil Acest comentariu a fost moderat de emil

Moderatorul poate evalua:
- aspectul grafic si modul de prezentare, ergonomia continutului, accesul facil la informatie
- originalitatea sau mai bine zis disponibilitatea autorului de nu copia de pe interenet
- utilitatatea practica a lucrarii,
- accesibilitatea, adaptare la varsta
Moderatorul nu analizeaza continutul decat in limita culturii, a cunostintelor sale.
Daca utilizatorii considera ca nu s-au moderat corect lucrarile, exista sistem de notare si comentariile.

0 0

15.02.2012 13:30 constantin_obreja

Emil, ti-am mai propus demult, candva, sa facem o 'banca de date', niste repere la care sa lucram mai multi, fiecare aducandu-ne aportul cu ideile, priceperile si interesul nostru. N-ai raspuns nici da, nici nu. Candva aveati o initiativa ca fiecare user sa poata intra pe server si sa-si modifice propriile 'creatii' in cazul in care-si sa seama ca a gresit ceva (Eminescu scria zeci de pagini pana sa-i placa macar lui ce-a scris); nu s-a intamplat asta si mi se pare firesc, e vorba de securitatea site-lui. Dar de aici pana la a trece la o triere facuta 'dupa limita culturii si a cunostintelor' unor moderatori (numiti/alesi/ ocazionali) a unor pagini ' cu aspect grafic, accesibilitate facila si de folositoare trebuinta imediata' (citat aproximativ) mi se pare o 'cale lunga/ Si mii de ani i-au trebuit luminii ca s-ajunga'. V-ati ancorat multi in termenul 'competitie', vi se pare normala o comparatie a valorilor, fara sa va ganditi la doua lucruri simple: 1) nu orice doua lucruri pot fi comparate (de ex. iubirea si inaltimea stratului de zapada) 2) evaluatorul poate fi subiectiv sau, de nu, incompetent (de ex. boc, basescu, funeriu, ec. andronescu). Am fost candva invitat la un simpozion la Predeal, 28-31 august 2011, sa-mi prezint ceva din site-ul meu, toate erau gratuite (transport, masa, cazare), am refuzat si am vazut lurarile premiate; mare parte (chiar premiul I) niste aiureli care nu faceau decat sa decsrie 'cati pasi trebuie sa faca profesorul pana sa scoata un sunet' (evident, exegerez!), adica nu era vorba de esenta ci de 'modul de prezentare', de grafica, de 'jocul de glezne'. Nu, Emil, nu de asta avem nevoie ci de calitatea care se dovedeste in ceea ce prinde la copil si-l face mai bun (si, poate, il invata ca se poate trai bine si in Romania). Despre sistemul de notare si comentarii am mai spus.
Acum ma duc la scoala, numai bine,

0 0

15.02.2012 13:43 angelailas - Autor

@ maria_oniga

Mulţumim pentru propuneri, am implementat deja una dintre ele: dacă se întâmplă să votaţi din greşeală, vă puteţi şterge votul din fereastra care se afişează imediat (şi care conţine lista celor care au votat până în prezent).

Notele vechi, de 2 şi 3 (puţine la număr), nu au fost contabilizate ca voturi în noul sistem.

0 0

15.02.2012 17:11 maria_oniga

D-na Angela Ilaş, mulţumesc pentru operativitate. Sunt sigură că mai mulţi utilizatori au greşit votând “fără întoarcere” la fel ca mine, dovadă şi existenţa multor materiale de dată recentă propuse în galerie (materiale care n-au nici un vot sau nici un comentariu).
D-le Obreja, în general apreciez poziţia dumneavoastră legată de problemele învăţământului, însă în acest caz nu sunt de acord cu dumneavoastră. Mai întâi că, în opinia mea, această acţiune este bine gândită, chiar dacă fiecare am fi făcut-o un pic mai altfel. Apoi moderatorii nu şi-au arogat dreptul de atotştiutori şi nici exclusivitatea “cuvântului” în ceea ce priveşte propunerile sau calitatea materialelor. Dimpotrivă, oricare dintre noi, utilizatorii, suntem invitaţi să propunem materiale care să facă parte din această galerie a excelenţei. În plus, acţiunea nu se finalizează într-un clasament (de ce oare fugim mereu de asta?) cum greşit afirmaţi în exemplul comparaţiei lui A cu B. Dacă aţi fi începător în ale didacticii, fiţi sigur că v-ar prinde bine să vedeţi nişte materiale deja apreciate de colegi, în loc să consumaţi timp până la plictiseală ca să găsiţi ceva atractiv. În sens opus, în calitate de profesor cu experienţă, aveţi posibilitatea să vă spuneţi punctul de vedere prin comentarii la materiale. Mulţi colegi aşteaptă în mod sigur părerea dumneavoastră, nu doar în baza experienţei pe care o aveţi, ci şi prin aspectul plastic pe care ştiţi să-l daţi argumentelor.
P.S. Acuzând de subiectivism pe alţii, nu uitaţi că şi dumneavoastră puteţi suferi de acelaşi lucru. De altfel, asta e o parte din natura profesiei noastre. Zilnic evaluăm. Şi suntem obiectivi, zicem noi. Oare aşa zic şi elevii?

0 0

15.02.2012 22:02 constantin_obreja

'maria' :1) 'D-le Obreja, în general apreciez poziţia dumneavoastră legată de problemele învăţământului, însă în acest caz nu sunt de acord cu dumneavoastră. Mai întâi că, în opinia mea, această acţiune este bine gândită, chiar dacă fiecare am fi făcut-o un pic mai altfel' stii ce mult conteaza acel 'un pic altfel'
2) Sa stii ca cel mai sever critic al meu sunt eu insumi; de multe ori ma intreb de ce am putut fi atat de prost ca sa fac ceva ( indiferent ce) cand puteam sa ma uit la televizor la ... desene animate si ma supar pe mine dar ... asta e!
3) Nu vreau sa dau prin interventiile mele un sens invatamantului romanesc; daca as fi avut aceasta putere si oarece 'spate', poate intram intr-o competitie 'de balta' (locala, judeteana), dar gandurile mele nu sunt decat pentru intregul ansamblu care ne inglobeaza. Valoarea lor, ca si valoarea lucrarilor pe care le votati cu 2, 3, 123345666 nu are nicio rezonanta in fiintarea acestei natii; nimeni nu ne citeste sau daca o fac uita tot!
4) Da, sunt subiectiv pentru ca am o anumita parere despre ceea ce este si ceea ce ar trebui sa fie invatamantul romanesc; sper sa-mi tin promisiunea de a nu ma uita pe niciunul din cele 605 articole propuse de 'moderatori' (????!) si imi voi cauta singur materialele care ma intereseaza; bune, rele vor fi alegerea mea! Iarasi sunt subiectiv!
Fiti obiectivul devenirii Romaniei!

0 0

16.02.2012 19:53 ligiamihon

am multe materiale........dar ma si inspir de aici, mai ales in ce priveste fisele de lucru, eu am grupa pregatitoare

0 0

17.02.2012 11:12 codina2007

Rog moderatorii locali (cei care m-au sabotat ori de cate ori au avut ocazia: gsmdaniel, aina73b, emil) sa-mi aprecieze, in bataie de joc, TOATE materialele cu 0/5, astfel incat, sa elimine de la bun inceput, posibilitatea ca vreun didactic sa-mi rasplateasca munca de ani de zile, inscriindu-mi materiale in campania "Lucrari didactice de calitate".

0 0

17.02.2012 21:01 constantin_obreja

'codina 2007' reitereaza ceea ce am spus si eu, cuvintele imi aprin si raspund pentru ele: 'cine pe cine evalueaza? Cine se crede ca este Evaluatorul?' . Am spus ca e o greseala in aceasta competitie gresit inteleasa; fiecare dintre cei care propun ceva pe didactic.ro isi 'disipeaza' gandirea lor adptata la un anumit mediu in care functioneaza (sat, oras, clasa) si un material poate fi EXCELENT pentru un mediu sau SLABUT pentru alt mediu. Mai mult, pot exista interpretari subiective (parca de asta vorbeste codina) care pleca dincolo de continut, text, inteles, scop: nu-mi place stilul, deci ai 2! Pe site-ul scolii mele, www. sc5roman.ro, am la rubrica de matematica o multime de invitatii pentru toti doritorii care vor sa invete matematica, care vor sa invete cum s-a realizat pagina (am lasat si scripturile in pagina sau pot fi descarcate gratuit impreuna cu pagina), am dorit sa fiu consecvent ideii ca dincolo de aparente profesorul iubeste copilul si face ceea ce trebuie CA ACESTA SA FIE UTIL ACESTEI TARI si nu aiurea! Didactic.ro ar trebui sa-si puna moderatorii sa analizeze materialele inainte de publicare, sa-si formeze o baza de date prin care sa compare ceea ce este cu ceea ce se propune si sa aprobe doar ceea ce nu exista, intr-o alta forma mai buna, in alt material. In acest caz, cel rau va fi sters (Doamne, cand vom sterge tot raul de pe pamant!), vom avea 'doar esente' (Emil) la care ne vom putea-vom raporta ca la Cartea cartilor. Am mai avut o discutie cu cei de la intutext referitoare la calitatea unor lucrari, am vazut multe altele, exista baze de date excelente din punct de vedere al informatiei, n-are sens sa numesc, ar putea fi considerata publicitate neloiala, dar didactic.ro asta trebuia sa o faca! Repet: colaborarea e mai performanta decat competitia dupa niste puncte si, poate, in timp, va aduce si puncte si valoare. Sunt atatia tineri care pot/ vreau/ doresc/ se framanta sa-si atinga idealul, dar mereu sunt stopati de concursuri, competitii, concurente la care 'varsta conteaza' (eu oricum sunt destul de batran!). Revin la subiect: cine a avut ideea asta, daca nu e 'admin', probabil se poate considera deja castigator, deci 'zarurile deja au fost aruncate'. Ce va castiga? Propunerea mea de a gasi o modalitate prin care mai multi sa lucram la acelasi material ramane valabila: grupul tinta=copiii si viitorul Romaniei! Orice sondaj/ concurs ar trebui sa precizeze si scopul pentru care a fost initiat si cine/ce va castiga. Cred ca materiale colegilor pot fi luate in considerare si interpretate dupa conditiile in care se aplica. INCETATI SI RESETATI ACEASTA INUTILA LUPTA! Eu sunt deja invingator!
Numai bine,
P.S. Cand va reglati functionarea site-lui? Trebuie sa ma autentific de 3 ori?

0 0

18.02.2012 19:52 anca31

Nu se poate face nimic cu documentele de tip docx, pptx? Suntem multi care nu le putem deschide.

0 0

18.02.2012 20:41 constantin_obreja

'Admin' si 'moderatorii' lui ar trebui sa transforme aceste documente intr-un format vizibil si in variante mai vechi ale lui ' office' (e vina lor ca au gresit/ nu stiu de are rost/ poate e doar un gand cam prost/dar asta am gandit') (parafraza proasta dupa 'Cantec prost'/Vama, o gasiti pe youtube). Administratorii site-lui mai au de lucrat la multe altele; de ex. ce cauta fata aproape goala pe prima pagina? De ce atatea reclame chiar printre pagini de specialitate? Vor cei din 'admin' ca un copil sa se opreasca la o asemenea reclama? Scoateti publicitatea 'colaterala' din site! Sau puneti poze pronografice si veti avea 'audienta' maxima.
Atat,

0 0

18.02.2012 22:38 emil Acest comentariu a fost moderat de emil

Pentru anca31.
In sectiunea din Forum numita "Laboratorul de resurse si idei" vi se explica cum trebuie sa procedati pentru a citi fisiere in versiuni mai noi ale Office. Este simplu, instalati un program care este free si veti putea vizualiza orice.In general, va recomand cu caldura aceasta sectiune, de unde veti afla o multime de lucruri interesante!
Recomand utilizatorilor didactic, propunatorilor de materiale, sa transforme in PDF orice material de tip text ce va fi portat pe site!

0 0

18.02.2012 22:44 emil

Pentru codina2007:
Reproduc o parte din mesajul transmis privat. Sunt reclamate urmatoarele "sabotari":
1. Test grila-matematica, sectiunea Teste, 0/5;
2. Soarele-sursa de lumina si caldura, sectiunea Teste, 0/5;
3. Joc didactic interdisciplinar, sectiunea Lectii, 0/5.
Raspunsul a fost urmatorului:
Materialele pe care le reclamati sunt moderate corect, chiar de mine:
1. este un test inspirat dintr-un concurs privat, asa cum declarati, prin urmare este o reclama
2. contine un executabil(.exe) ce poate fi periculos pentru securitatea computerelor utilizatorilor
3. idem 2
Va rog sa va cereti scuze pentru acuzatii nefondate aduse echipei didactic.ro

0 0

19.02.2012 06:02 franziska49

Am 2 nelamuriri :
1. de ce unele materiale nu au steluta, desi au fost postate la lectii; neavand steluta verde nu putem propune materialul pentru campanie.
2. cum as putea, sau ma ajutati dvs ca eu nu am reusit, sa scot un ppt de la Materiale formare Dezvoltare si personalitate, ca nu are ce cauta acolo si sa-l postez la invatamant gimnazial Consiliere si orientare Lectii, este vorba despre "Un stil de viata sanatos - 7". Si in plus acest material nu este incadrat la numarul total de materiale postate pe site. Va rog frumos sa ma ajutati sa-l scoatem de acolo, daca nu se poate va trebui sa-l repostez.
Va multumesc mult si va felicit pentru tot ce faceti !

0 0

19.02.2012 08:11 emil

Pentru franziska49:
Va rog sa imi scrieti mesaj privat pentru rezolvarea problemelor tehnice.

0 0

19.02.2012 11:09 dragoiu

Unde găsesc cele 65 de lucrări deja propuse?

0 0

19.02.2012 12:30 maria_oniga

Nu sunt 65 de lucrări propuse, ci deja 983! Pentru a vedea materialele din galerie daţi clic pe “căutare avansată” (în partea dreaptă –sus a paginii), apoi în fereastra care apare bifaţi “recomandat de moderator”(rulaţi întâi în jos bara verticală din dreapta că nu se vede iniţial această opţiune). Apoi clic pe butonul “căutaţi”.Va fi afişată lista cu toate materialele respective. Dacă doriţi o selecţie mai rafinată, de exemplu vreţi să vizualizaţi numai materialele de la disciplina matematică, clasele V-VIII, bifaţi pe rând “tipul de învăţământ” (gimnazial), disciplina (matematică), eventual “tipul de material (ex. numai lecţii), clasa (ex. numai clasa a VI-a). Şi clic pe “căutaţi”. Succes!

0 0

19.02.2012 14:21 codina2007

D-l Onea,

1. Eu n-am adus acuzatii intregii echipe didactic.ro, departe de mine asa ceva!!!
2. Testul inspirat dintr-un concurs privat abia acum este o reclama?
3. Executabilul, cand a fost aprobat, nu a fost la fel de periculos pentru securitatea computerelor? De ce spuneti acest lucru asa de tarziu?
4. Toate materialele postate pe site consider ca au trecut cel putin printr-un filtru. Daca au fost acceptate, nu este vina autorilor.
5. Mi-ati scris, intr-un mesaj privat, ca nu va intereseaza diferendele mele cu alte persoane ( cele deja amintite de mine in mesajul anterior, pe site), dar ati participat si dvs la unul dintre acestea ( nu-i cazul sa amintesc si aici despre ce este vorba!). Oare nu se impune si din partea dvs sa va cereti scuze pentru acel moment?

0 0

19.02.2012 16:49 emil

Pentru codina2007
Aici discutam despre materiale didactice de exceptie, apartinand autorilor, asa cum se specifica in anunt. Cele trei lucrari reclamate de dvs. nu va apartin, nu sunt in spiritul unor lucrari de exceptie ale utilizatorilor nostri. Au fost acceptate pentru ca aveau elemente interesante, dar nu le acceptam mai departe. Aceasta este regula, este a noastra, o respectam. TOATE materialele au trecut printr-un filtru dar acum trec prin altul, astfel incat sa selectam ceea ce este peste medie.
Nu se discuta aici toate problemele si defularile dvs., probleme private, useri inventati de dvs. cum ar fi gsmdaniel care nu face parte din echipa didactic. Toate afirmatiile dvs. le consider jigniri la adresa muncii noastre. V-am somat sa va cereti scuze, se pare ca nu aveti aceasta calitate... Discutia este incheiata, orice mesaj in afara subiectului acestui anunt va va fi sters. Daca aveti alte probleme, scrieti mesaje private. Nu are rost sa deranjam pe colegii cu bune intentii.

0 0

19.02.2012 16:53 anca31

pentru dl Onea: Am reusit sa instalez programul si pot vizualiza acum acele documente. Multumesc! Pacat ca am aflat asa tarziu de posibilitatea aceasta! In legatura cu transformarea tuturor materialelor in PDF, nu cred ca e o idee buna si ar fi bine sa nu devina un obicei. Toate materialele pe care le folosim au nevoie de o cat de mica interventie pentru adaptarea la clasa. Chiar acum refac in totalitate niste planse deoarece n-am putut face modificarile necesare, ele fiind PDF. Deci, avem nevoie de materiale in word.

0 0

19.02.2012 21:01 emil

Prntru anca31:
Ma bucur ca ati inteles si ati reusit sa vedeti materialel. M-as bucura si daca ati contribui la tezaurul didactic. Cele mai portabile material esunt PDF, nu necesita programe speciale. Si daca aveti nevoie de ele, noi dorim sa le folositi ca exemple, sa lucrati si dvs. putin... De aceea va indemn din nou sa contribuiti... Va multumim!

0 0

19.02.2012 22:19 constantin_obreja

Pentru Emil: e trist daca faceti publice mesaje private! Mai trebuie sa adug ceva? Poate doar "Pentru codina2007: Reproduc o parte din mesajul transmis privat...... "
Numai bine,

0 0

19.02.2012 22:28 anca31

Daca materialele nu sunt in word, e nevoie sa lucram mult mai mult la ele si ori le folosim asa cum sunt (destul de rar), ori renuntam la ele. Voi trimite plansele dupa ce voi reusi sa le termin. Nu gasesc pe internet anumite elemente prezente in cele in PDF, deci, va fi o pierdere pentru cele noi...

0 0

19.02.2012 23:23 emil Acest comentariu a fost moderat de emil

Nu este nimeni obligat sa publice PDF, sunt acceptate majoritatea formatelor cunoscute. Eu indemn pe oricine beneficiaza de didactic.ro sa ne ajute cu o mica contributie in care sa existe un minim de originalitate. De asemenea indemn pe cei care iau materile de la colegii care posteaza, sa incerce sa le imbunatateasca, sa le adapteze. A face o practica numai din a explora si exploata didactic.ro, modificand doar numele autorului pe materialul preluat, nu este benefic nici pentru beneficiar, nici pentru dezvoltarea resurselor. Multumesc tuturor colegilor care inteleg sa contribuie la imbunatairea calitativa a portalului didactic.ro

0 0

20.02.2012 22:43 constantin_obreja

Propun, la ideea sugerata de Emil, sa stergem tot portalul didactic.ro pentru a nu mai avea de unde copia (din aceasta sursa, dar mai sunt si altele!). Stiinta, cunoasterea, formele de exprimare si de comunicare nu le-a inventat didactic.ro; asta sa-ti fie clar Emile! Nici greselile gramaticale pe care tu si colegii tai le aveti din plin pe site ( vezi fraza de inceput din Forum) ca si noi!). Plecand de la ideea sursei, daca o informatie, stire, cunoastere este prezentata altfel, chiar daca e vorba de 'Somnoroase paserele', care este dupa parerea mea cea mai slaba poezie a lui Eminescu, poate aduce ceva bun, nou; originalitatea nu consta numai in noutatea absoluta spre care tinde Emil (ma intreb cand se duce acasa gaseste mereu ceva nou? cand se uita in oglinda (care?) gaseste ceva nou?) ci in modul in care tema este o reluarea a unei partituri in alta gama. Nu eu am inventat asta, altii au facut-o cu 400 ani inainte si au facut-o bine, chiar disonanta introdusa de Beethoven desi initial a fost fluierata, a fost apoi considerata ca fiind valoroasa. Spunea cineva (Alecsandri) 'Este unul care canta mult mai bine decat mine...' si, pentru mine asta insemna mult: o recunoastere si o bucurie a intalnirii cu o valoare! Ascultati 'vocile' colegilor si alegeti ce va place, nu va luptati pentru pozitiile pe un podium inventat ad-hoc, spuneti-va deschis parerea si inchideti ochii la aprecierile care pot aparea: pot fi comentatori care (ca si mine) habar n-au pe ce teren se desfasoara jocul! De aceea consider competitia neloiala si nefireasca; sau sa ne prefacem ca traim intr-o alta era in care erau alti copii si alte aspiratii. Scriam la un material (test) publicat aici, pe didactic, ca altadata mi-ar fi fost rusine sa-l public (aveam alti copii care acum aduc bani tarilor care stiu sa aprecieze valorile) si a avut peste 1000 de accesari (cel putin!). Revin la ideile lui Emil: daca site-ul nu 'este explorat si exploatat' insemna ca-si pierde sensul, e ca o carte scrisa pentru a fi pusa in raft! Despre curajul de a schimba numele autorului, depinde de fiecare; il poti sterge ca sa-l dai ca tema pentru acasa sau la un test iar asta nu constituie nici furt nici crima: cine posteaza ceva pe internet este constient ca oricand poate fi copiat. Cine nu vrea sa 'explodeze' in lume sa scrie pe coli albe cu un creion sau un pix si sa-si ascunda zicerile intr-un sertar pentru posteritate! Site-ul, Emile, e pentru a fi 'explorat si exploatat', la fel ca o fantana la care-si potoleste setea si vaca dar si taranul venit de la coasa! Cat de buna e apa? Depinde de cine o bea!
Numai bine,

0 0

21.02.2012 08:48 emil

Didactic.ro ar muri daca ar fi numai explorat si exploatat, pentru ca ele nu este o carte ci o comunitate. Intr-o comunitate vie lucrurile evolueaza nu numai pentru ca membrii comunitatii "mananca" ci si pentru ca ei si produc. Cei care produc acum pe didactic, vorbesc mai putin pentru ca, probabil, concentrarea lor este pe a dezvolta, nu numai pe "a intrepreta" sau cum zicea cineva: "Filosofii de pana acum nu au facut altceva decat sa interpreteze lumea. Important este insa, a o schimba!" Didactic.ro a construit acum aproape 10 ani, a anticipat principiile web20 cand nici nu se gandeau decat putini la asa ceva. Acum, incercam, cu mijloacele noastre sa dinamizam activitatea membrilor comunitatii si de aceea am pus si aceasta masinarie simpla care scoate la iveala lucrari mai bune, folosind acelasi principiu: "prin noi insine"! Am descoperit profesori de fizica, de matematica, de chimie, invatatori, cu lucrari excelente, publicate in urma cu ani multti. Aceste lucrari au isesit din nou la suprafata, pe langa cele noi care vin in ultimul timp, mai frecvent si mai bine cenzurate. Cat despre greselile de scriere de pe site, daca nu sunt sistematice, daca vin din viteza de scriere, atunci nu e cazul sa facem analize pe text cand nu mai avem altceva de spus, cand nu avem alte argumente ca sa demolam ideile bune. Imi amintesc o maxima a lui Blaga: "Soarele nu isi acopera petele cu noroi ci cu prinos de lumina". Inca odata, invit pe colegii nostri sa vina cu iedi, sa contribuie cu ceva, astfel incat sa devenim cei mai explorati si cei mai ...exploatati! Asteptam provincia...!

0 0

21.02.2012 20:18 constantin_obreja

Emile, chiar crezi ca n-aveam nimic de 'psus' decat de 'gerselile' de butonare? Ideea mea mi-o voi pastra, startornic fiind in orice convingere: Nu-l poti compara pe Eminescu nici cu Marin Preda, nici cu Platon, nici cu Newton! Fiecare are valoarea lui si asta nu o decide e echipa de 'moderatori' (anonimi?). Lasati competitiile, lucrati si produceti, voi cei care inca mai puteti spune si pune ceva la punct in invatamantul romanesc! Eu ma voi certa cu Emil, producand doar zgomote! Ideea care mi-a placut pe didactic.ro era de libera exprimare; mi-au displacut notarile, as fi vrut comentarii, dar daca userul isi deschide sufletul pentru ceilalti e un castig; restul sunt paletive si inventii conjucturale! Caragiale a fost mai destept decat Eminescu? Te rog Emile, cu umila mea putere de rugaciune, poti sa-i compari? 'Modereaza' lucrarile lor si scrie ferm si clar: " *** a fost mai bun, destept pentru ca ****".
Numai ganduri bune,

0 0

22.02.2012 11:19 cerasela_c

Bună ziua!
Nu ştiam unde să-mi postez mesajul de mulţumire pentru toţi colegii care îşi aduc contribuţia cu materiale deosebite, mai ales din punct de vedere ştiinţific şi mod de realizare a acestora.
Recunosc că de la începutul acestui an am început să folosesc acest site, împrumutând o serie de materiale didactice, mai ales lecţii, pe care deja le-am folosit cu succes la clasă.
Mulţumiri sincere stimaţi colegi şi moderatori de pe DIDACTIC.RO.
Cu respect, provincia, (Valea Jiului)! :)

0 0

23.02.2012 21:01 tiberius_buhna

Îmi place competiția și apreciez orice comentariu care mi se aduce.
E important să știm care lucări sunt mai bune pe Didactic. Eu chiar verific des acest lucru atunci când caut ceva. De obicei mă uit la numărul de voturi și verific descărcările. Așadar, mă preocupă ierarhia și opinia colegilor mei.

0 0

24.02.2012 10:40 constantin_obreja

Deci, 'tiberius', nu esti singur in stare sa decizi 'ce e rau si ce e bine'? Te uiti la altii (ce-au decis!), vezi sa nu te uiti pe tine!
Numai bine,

0 0

24.02.2012 18:52 viocro

Aţi pus o etichetă subtilă, dar necruţătoare unui coleg care şi-a permis să facă un comentariu cuminte şi de bun simţ. Nu trebuia.

0 0

25.02.2012 12:12 constantin_obreja

Poate ai dreptate 'viocro', dar aici apar nuantele: 1) eu nu pun etichete, nici subtile, nici necrutatoare pentru ca nu am 'stampila' moderatorului sau a celui care da verdicte; mi-am spus doar o parere pe care o cred 'de bun simt', chiar daca tu vezi asta altfel! Fiecare Ulise isi traieste Odiseea lui; corabia-l duce acolo unde-i este gandul si din ceea ce gaseste alege daca e binele sau raul; 2) niciodata n-am vrut sa fiu rautacios, chiar daca uneori asa pare; noi, cei de matematica, ne-am invatat sa fim precisi in aplicarea unor algoritmi inventati de altii; si dvs., orice specializare aveti, faceti acelasi lucru; diferenta apare in momentul in care expunem ceea ce gandim: stiti cati privitori, care n-au curajul sa apese niste butoane, sunt? Multi! 3) mie-mi plac comentariile 'spumoase', cele care te incita la o discutie (indiferent de mediul in care ma aflu: pe malul garlei la pescuit de pesti mici, in cancelarie sau impreuna cu niste prieteni la o petrecere/discutie) Multumirile si felicitarile mi se par false (acesta este gandul meu) si le consider partial spuse din inima ratiunii! Poate de asta ti-a (a)parut interventia mea 'neloiala'! Ca sa fiti multumiti, imi cer scuze (dar nu stiu pentru ce!).
4) Mi-e drag de tara mea, as vrea ca toti sa traim bine aici, avem loc, avem tot ceea ce ar dori multi altii: munti, paduri, ra^uri (dar si rauri!), aur, petrol, inteligenta, valori, cultura, traditii care ne unifica si ne fac unici! Iar noi stam la poarta UE sau FMI si cersim ca sa plateasca fii si/sau nepotii nostri fericirea unor venetici implantati in functii! Fiecare material publicat pe didactic.ro, 'Cancelaria nationala' cum o numea cineva, merita nota maxima! Din orice scriere/ zicere oricat de proasta ar fi invatam ceva, deci e buna! Din cauza asta nu sunt de acord cu acest concurs!
Numai bine,

0 0

25.02.2012 12:50 viocro

Aţi amestecat puţin nuanţele în comentariul lung de mai sus.
Aţi încercat să procedaţi bărbăteşte şi să vă cereţi scuze omului pe care l-aţi ironizat, pentru că asta aţi făcut, l-aţi ironizat, dar nu v-aţi putut abţine să nu adăugaţi că nu ştiţi pentru ce. Aceasta aproape a anulat intenţia.
Apoi aţi mai pus o etichetă celor care mulţumesc şi felicită: sunt falşi. Eu sunt falsă! mie îmi este drag să-i spun omului o vorbă bună. Mulţumesc pentru materialele care-mi sunt de folos de câte ori am timp. Le laud când simt că este multă muncă. O fac sincer. Când nu o fac mă simt nerecunoascătoare. Eu sunt falsă! Dar îmi primesc eticheta dumneavoastră pentru că mi-am asumat acest risc atunci când mi-am permis să vă abordez şi intuiam un răspuns lung, elaborat, din care este greu să ieşi. Dar speram puţin şi la unul scurt "că vă pare rău pentru că v-a luat tastatura pe dinainte".

0 0

25.02.2012 21:14 constantin_obreja

Cand sunt scurt, sunt rau: "DA, AI DREPTATE!", dar n-ai inteles nimic!

0 0

29.02.2012 18:59 toni

E un pas inainte aceasta clasificare a materialelor in functie de calitatea lor. Subiectivism va exista totdeauna, important este ca nivelul sau sa fie cat mai jos.
Intotdeauna cand am postat un material (rar in ultima vreme) m-am gandit ca el sa poata fi folosit si modificat eventual pentru a fi cat mai aproape de ceea ce-si doreste sa evalueze la clasa invatatorul. Cei care critica ar trebui sa-si orienteze energia spre imbunatatirea propunerii, nu spre distrugerea ei. Apoi, materialele postate sunt sursa (gratuita) de materiale pentru parinti; am vazut acest lucru in vacanta fortata de doua saptamani din Vrancea, cand parintii cu acces la internet si-au "hranit" copiii cu materiale de pe acest site. Este un motiv in plus sa fim foarte atenti la ceea ce postam, la calitatea materialelor; juriul parintilor s-ar putea sa fie mai afurisit decat juriul moderatorilor.
La munca deci! Si mare grija la calitate!

0 0

29.02.2012 21:40 Tania1979

Imi puteti spune, va rog , cum ati intrat in posesia adeverintelor care atesta faptul ca ati publicat materiale pe didactic.ro? Multumesc!

0 0

01.03.2012 13:48 viocro

Vă trebuie minim cinci materiale publicate. Nu mai ştiu dacă acestea trebuie să fie din categoriile proiecte de lecţie, fişe de lucru şi teste sau pot fi din oricare categorie, dar ştiu sigur că trebuie să fie cinci la număr. Cred că vă mai trebuie un material, din câte am văzut pe pagina dumneavoastră. Succes!

0 0

04.03.2012 19:45 zsejki

Buna seara !

Reiau intrebarea Taniei (Tania 1979): cum putem intra in posesia adeverintelor care atesta publicarea unor articole pe didactic.ro? Mentionez ca am un articol publicat aici in 2008.Poate purta amprenta unui ISSN/iSBN ?E bine de stiut.

Va multumesc!

0 0

04.03.2012 19:47 rioana

DIDACTIC. RO!!! Deşi părerile sunt împărţite, eu sunt fericită că am descoperit acest site. De aici am preluat idei, le-am trecut prin filtrul minţii mele, le-am adaptat situaţiile concrete din clasa mea. Pentru aceasta, mulţumesc din suflet colegilor care m-au sprijinit si inspirat în munca mea. Am descoperit multi oameni valoroşi pe"didactic". Ei mi-au uşurat munca pe vremea când priveam calculatorul ca pe bombă .
Colegii noştri mai "vechi" îşi amintesc, desigur câte seri au multiplicat fişe la indigo, au scris cu tuş şi peniţă redis, am " alergat" după coli duplex... Pe vremea aceea nu alergam după puncte!
Am postat primul material nu pentru că ar fi fost nemaipomenit, ci cu speranţa că un coleg va prelua ideea, o va perfecţiona şi o va aplica.
Îmi asum riscul de a fi considerată falsă şi felicit echipa didactic!

0 0

05.03.2012 22:06 valilabrador

Felicitări echipei. Ne-a uşurat şi ne uşurează munca de Sisif în ale hârţogăriei. Ne ajută cu idei pe care le putem prelua uşor de pe site şi... aplica la clasă.
Ceea ce mi se pare important la acest concurs este procentul în care se aplică - cu metode moderne - ceea ce se descarcă. Am neplăcuta senzaţie că descărcăm materiale doar pentru că, în decursul anilor, au acumulat cele mai multe puncte (din curiozitate şi atât). Dar, de cele mai multe ori, nu le aplicăm (vezi cazul hapca - care este pe primul loc.) Scuze domnului Hapca, dar cu tot respectul, nu cred că materialele domniei sale mai funcţionează azi în aşa fel încât să-i atragă pe copii.
Cred că un mod de a gestiona acest concurs ar fi aplicabilitatea atractivă şi rezultatele meterialelor publicate.
Multumim pentru efort şi succes în continuare.

0 0

06.03.2012 13:38 mamadani

Echipa DIDACTIC.RO merita felicitari in primul rand pentru ca exista, pentru efortul pe care il face zi de zi pentru a ne aduce aici, unde putem face schimb de idei, de materiale, de experienta. Acum pot sa compar modul in care vreau sa desfasor o activitate la clasa, cu modelul oferit de o colega aici pe didactic, si pot prelua idei extraordinare, la care nu m-am gandit niciodata. Dupa parerea mea, din orice material poti invata ceva nou, sau iti poti reaminti ceva uitat. DIDACTIC.RO ne ofera undita-unealta (cautarea materialelor atat de necesare ,preluarea anumitor idei valoroase , publicarea materialelor ) cat si pestele gata pregatit (folosirea materialelor postate), depinde de fiecare, in ce postura doreste sa se afle, acela de pescar sau de consumator. Referitor la concurs, marii castigatori ai acestuia sunt copiii.

0 0

06.03.2012 21:29 anca31

In ce sectiune se incadreaza plansele? Poate infiintati si sectiunea Planse. Sunt tot atat de importante ca si celelalte materiale.

0 0

15.03.2012 18:21 coj61

Buna ziua!
Si mie mi se pare util Didactic.ro, pentru ca ne ofera posibiliatea de a shimba intre noi idei, de a impartasi din experienta activitatii noastre. Acest fapt este mult mai important decat competitia propusa. In aceste vremuri, in care egoismul pare sa se fi instalat aproape in toate domeniile, e bine ca ne putem intinde cate o mana de ajutor, ca putem vedea abordari diferite ale acelorasi teme, ca suntem in stare sa dam din rodul muncii noastre si altora. Chiar daca, uneori, anumite materiale nu sunt ceea ce cautam, avem de unde alege, putem face diferite combinatii pentru a le face utile. Deci. sa o tinem tot asa!

0 0

17.03.2012 20:43 adix

Buna seara!
as dori sa ma alatur colegilor care v-au felicitat!
Mie mi se pare foarte util acest site si il folosesc mereu. Chiar daca modific cate putin documentele pe care le preiau, totusi imi usureaza foarte mult munca!
Ma mira si ma socheaza rautatile gratuite pe care le-am citit...
Va multumesc ca existati!

0 0

18.03.2012 12:34 constantin_obreja

1) Se pare ca ati inteles sa 'aplaudati' site-ul! Nu e nevoie! El isi are viata lui si nu aveti decat sa contribuiti cu ceva ca existenta lui! Mi se par 'amorfe' si 'anaerobe' multumirile pe care le puneti in acest topic! As fi fost FERICIT daca Admin ar fi spus acest lucru!
2) Propun ca material 'de excelenta' poza din stanga sus din acest topic; ma 'topesc' privid-o, dar nu-mi dau seama ce cauta aici? Am cosmaruri si ziua? Fata este un model pentru tipul de profesor dorit de cineva care are puterea de a introduce asa ceva pe site.
Numai bine,

0 0

19.03.2012 00:14 cobelea

Acum 20 de ani, impreuna cu patru colegi, scoli rurale limitrofe localitatii AMARA, am reusit sa punem bazele Concursului de Fizica si Chimie - IMPULS PERPETUUM (aflat in Calendarul ministerului de la editia a 7-a, anul acesta se va desfasura editia a 20-a, in judetul Covasna. .....................
Daca ne luam dupa cei care critica orice (unii chiar propria existenta) copii din scolile rurale ramaneau fara aceasta posibilitate de manifestare......
Cred ca DIDACTIC.RO reprezinta un podium pe care cadrele didactice isi pot prezenta aspecte din munca lor cu elevii pe care-i indruma.
Comentariile pro / contra sunt necesare pentru a ridica calitativ materialele ce le propunem spre cunoasterea colegilor.

0 0

19.03.2012 21:33 constantin_obreja

Felicitari d-le (?) 'cobelea' pentru munca depusa si comentariul dvs. Dar as vrea sa intelegeti ca exista si critici pozitive si eu mereu am inteles ca un marterial propus de ***** era adecvat clasei lui si daca mi-a placut ceva din el, nestiut pana atunci, sau nepracticat, am preluat; nu era nicio problema ca se adresa unei anumite categorii de elevi, pentru mine nu exista diferente semnificative dintre sat si oras ( eu fiind taran ajuns la oras!). Din acest motiv nu vad de ce ar trebui sa existe o concurenta intre materiale care se adreseaza, fiecare in parte, unei anumite comunitati de elevi, clar definita. Fiecare isi adapteaza lectia dupa stilul propriu si materiaul pe care-l are de prelucrat; cine publica pe didactic.ro, daca e sincer, spune ceea ce a facut sau poate face cu ceea ce are in acel moment, altfel ne mintim noi, cei din 'Cancelaria Nationala', si ne-am pierdut credibilitatea in fata tuturor! As putea sa propun teste la care si profesorii sa se uite ... si sa privesca ganditori; nu c-as fi destept, dar 'cuiul lui Pepelea' il putem gasi mult mai usor decat cheia care deschide toate usile. Cred ca in fiecare dintre materialele propuse este o CHEIE care se potriveste la o anumita usa; macar sper ca asa a fost gandul celui care l-a propus!
Propunere pentru ADMIN: lasati oamenii sa scrie, lasati sa curga valuri de idei, selectia se va face in timp, faceti o selectie 'in vitro' si creati o baza de date care sa poarte si stampila site-lui, dar nu discriminati! Cred ca am sa invat 'romanes' (?) si am sa-mi scriu testele in 'spaniola'! Cine ma voteaza? Nu conteaza, important e ca mesajul sa ajunga acolo unde trebuie si sa fie preluat si prelucrat pentru utila folosinta.
Numai bine,

0 0

01.04.2012 21:56 rioana

Bună seara!
Încă o dată evidenţiez sprijinul pe care mi l-a oferit site-ul Didactic. Mărturisesc, am preluat materiale şi multe idei de aici. Atunci când am considerat că sunt pregătită, am postat primul material cu speranţa că cineva are de învăţat cât de puţin din el. Azi,dintr-o eroare am postat un material care nu-mi aparţine; regret şi nu ştiu cum să procedez pentru a nu fi publicat

0 0

08.05.2012 21:54 monycry

Buna seara! Cat timp mai trebuie sa asteptam pentru a se publica lista celor mai bune materiale??????????????? Nu de alta, dar data de 9 APRILIE 2012 a trecut demult.... A fost o campanie fara rezultate?????????????

0 0

29.05.2012 09:29 monycry

Chiar nu se poate da un raspuns la intrebarea de mai devreme? Cat mai trebuie sa asteptam pana se vor afisa rezultatele campaniei?

0 0

24.06.2012 10:02 UCIOMA

UN MATERIAL BOGAT IN INFORMATII ,FISE, SARCINI DE INDEPLINIT; IL VOI ADAPTA GRUPEI MELE. MULTUMESC! SPOR LA TREBA MAI DEPARTE!

0 0

18.08.2012 01:48 DinuMariadascal66

Cum pot posta materiale ?

1 0

20.03.2015 18:56 mohini

Va rog sa-mi spuneti si mie, daca mi s-a restrans postul de la prescolari si am trecut pe catedra de profesor mi se ia in calcul si activitatea din aceasta perioada la gradatia de merit in perioada 2009-2014..

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

70 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN