Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cea mai ”cool” oră de mate gata de final

Dacă atunci când predai, elevii nu se plictisesc şi se întrec în întrebări, dacă în pauza de după ora de matematică, încă discută între ei despre ce-aţi dezbătut, atunci e sigur: cea mai ”cool” oră de mate tocmai s-a încheiat.

Dintr-odată, am devenit cu toţii curioşi şi insistăm să aflăm de ce este ”cool” ora ta pentru elevi.

Trimite-ne repede portofoliul! Timpul trece la fel de iute ca la ora ta de mate,  iar ”lupta” matematicienilor e strânsă.

Start!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: AnulMatematicii | 09.02.2011 15:09 | 3490 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (8)

0 0

11.02.2011 21:09 constantin_obreja

"anulmatematicii' pare a fi 'Anul prostiei' sau 'Anul prostelei'! Justificare: Titlul 'Cea mai ”cool” oră de mate' este dincolo de orice limita a bunului simt; cadem in plasa 'manelismului' educational, folosind jargoane si cuvinte trunchiate? Lectia de' mate', in romgleza editorului pe care-l avem la dispozitie pe site, poate insemna (incerc sa scriu altfel) 'lectia de matze' sa 'lectia de ma^tze', dar nu asta ar fi cea mai grava problema, desi ADMIN ar trebui sa aiba grija sa 'gestioneze pana la taiere' ceea ce 'poate dauna educatiei'!
(Oare am fost bine inteles?). Apoi cred ca ora (scolara) ar 50 minute si daca in acest timp nu reusim sa acoperim 'intreaga enigma' a unui subiect, un profesor in care copii au incredere le va spune simplu: 'restul in episodul urmator. Pauza are si ea rolul ei; acest lucru e valabil si pentru elevi si pentru dascali. Daca ideile prezentate n-au fost suficient de clare, daca raman 'idei deschise', inseamna fie o nepricepere a prezentatorului, fie o intrebare la care inca nu s-a raspuns in clasa sau nu s-a raspuns niciodata! Tare as vrea sa vad lectiile (....) care participa la proiect! Numai bine,

0 0

16.02.2011 06:56 sandutopy

DE ACORD CU DOMNUL OBREJA.

0 0

16.02.2011 07:04 sorinborodi

Eu vad in aceasta competitie doar un prilej in plus de promovare a matematicii. Si , pentru aceasta, orice metoda este potrivita, nimic nu mi se pare prea deplasat.
Un cuvant poate anula o intreaga actiune? Nu cred. Sa nu aruncam apa din copaie cu copil cu tot.....
Cred ca voi participa.

0 0

16.02.2011 20:29 constantin_obreja

Sorin, stii ca te stimez, si-ti urez mult succes! Oricum, chiar si fara asta il ai! Numai bine,
P.S. Daca sarim un cuvant dintr-o teorema (de ex. din teorema lui Thales omitem 'paralela', sau daca-l ignoram, ce obtinem?)

0 0

18.02.2011 12:32 unparinte

Cool, nu e este de sorginta manelista ci este un mod de exprimare a tinerilor, un cuvant american.
Daca profesorul reuseste sa capteze interesul elevilor si sa-i si invete ceva, chiar folosind expresii uzitate de acestia, atunci jos palaria, pentru ca stie sa se modeleze atat dupa cerinte cat si dupa timpurile pe care le traim.

0 0

19.02.2011 20:10 constantin_obreja

Pentru userul 'unparinte': Site-ul nu arata cate interventii aveti, dar cred ca sunteti 'nou', adica nu ma cunoasteti; n-am nimic impotriva cuvintelor adoptate, unele chiar se potrivesc, n-am nimic impotriva oricaror combinatii de culori, de cuvinte care se impletesc in covoare indiene sau arabe, n-am nimic cu chinezii care invata limba romana si fac afaceri mari in Romania (ceea ce noi nu putem face la ei), dar tin la ceea ce inca mai suntem! Folosirea unor cuvinte 'straine' in vorbitrea curenta poate fi distractiva, dar nu in STIRI EDUCATIONALE! Suntem pe DIDACTIC.RO si nu la realitatea.tv sau pe antena3 sau unde vreti! Mi-mi place bebe.tv! Ce aveti cu mine? Palaria mi-o dau jos mereu cand dascalul duce elevul, interesandu-l asa cum stie, acolo unde elevul trebuie sa ajunga! (desi nu port palarie, o mana dusa spre inima poate insemna acelasi lucru!) Dar oare, parinte fiind, userule 'unparinte' nu te intereseaza realitatea? Din ceea ce spui se pare ca-ti place doar .. finalul! Ori, eu ca parinte, si acum si bunic, am avut grija (nu de fiecare pas) de ceea ce insemna comportare, gandire si simtire; daca vom accepta ca sa folosim argouri si termeni bezmetici, ne vom trezi ca avem elevi care injura crezand ca vorbesc normal! Sunt anormal? Daca da, spuneti-mi! Numai bine,
P.S.' Cancelaria Nationala' si-a deschis portile? D-le Emil, e posibil sa va plece profesorii din ograda!

0 0

19.02.2011 22:17 adriangobej

Natura ne face de obicei ... asemanatori, educaţia şi gândirea matematică ... ne face să ne deosebim!
Intuiţia este alături de MATEMATICĂ ... ştiinţă EXACTĂ.

0 0

21.02.2011 20:33 constantin_obreja

Date personale pentru 'unparinte' afisate pe site: " Datele mele

Numele
Aaa
Prenumele
Aaa
Sex
Feminin
Data naşterii
7 mai 2000"

Daca eu vreau sa fac ceva si intra asemenea personaje (?!) in 'Cancelarie/, d-le Emil Onea, stimati colegi cred ca e timpul sa ma retrag! Mai astept sa vad reactia 'admin'; de regula d-l Emil mai spunea cate ceva! Vreau un raspuns!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

1 vot | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN