Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cele mai bune recomandări pentru elevi, din partea comunităților Intuitext

Toate aceste întrebări şi-au găsit răspuns cu ajutorul unor dascăli dedicaţi, care -au dorit să fie alături de  elevii din întreaga ţară.

La dilema “Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le comit elevii ÎNAINTE de examen?” raspunsurile profesorilor au punctat cam aceleaşi lucruri:

  • Privarea de somn şi consumarea unei cantităţi mari de energizante
  • Alimentaţia inadecvată
  • Repetarea materiei în dimineaţa examenului
  • Uitarea acasă a buletinului, instrumentelor de lucru, etc. Este bine să vă pregătiţi din timp, în seara de dinainte, obiectele de care aveţi nevoie în ziua examenului. Includeţi printre ele şi o sticlă cu apă plată – hidratarea este foarte importantă!

Dna. Profesoară Marinela Solomon (jud. Sibiu) a sintetizat astfel răspunsul la întrebare:   “Înainte de examen elevii încearcă să repete cât mai mult, devenind astfel obosiţi şi stresaţi, pierzându-şi în acelaşi timp încrederea în forţele proprii!”. Mariana Nasui (jud. Olt) are aceaşi părere, aducând în atenţie un aspect interesant: “Elevii nu dorm, nu se odihnesc suficient în noaptea care precede examenul. Mai mult, apelează la tot felul de superstiţii care cresc starea de nervozitate.”.

Dacă sunteţi curioşi care sunt cele mai bune sugestii în abordarea subiectelor din timpul unui examen important, ar trebui să ştiţi că:

  • Este foarte important să citiţi ATENT cerinţa. De două ori.
  • Este indicat să începeţi să lucraţi subiectele mai simple, pe care ştiţi să le rezolvaţi relativ rapid.
  • Este un mare plus, atât pentru voi când vă veţi verifica lucrarea, cât şi pentru obţinerea unei impresii pozitive din partea corectorilor, să aşezaţi rezolvările şi textul în pagină ordonat. Totul trebuie să fie lizibil şi curat.
  • Este important să nu intraţi în panică dacă întâlniţi un subiect pe care nu îl puteţi rezolva. Lăsaţi-l pentru abordare în partea finala şi nu vă lăsaţi starea de spirit influenţată de acest impas.
  • Este bine să folosiţi ciorna, dar nu treceţi în pagina de examen informaţii prea succinte. Aveţi grijă să nu uitaţi să transcrieţi de pe ciornă informaţii relevante.

“Trebuie rezolvate şi redactate ‘pe curat’ subiectele cu nivel mic sau mediu de dificultate, în prima oră de lucru. Cu răbdare se abordează şi subiectele mai dificile, se trec şi ele pe curat chiar dacă nu este o rezolvare mulţumitoare. Nu se lasă niciun subiect neabordat, la fiecare trebuie scris ceva. Nu se poate să nu se ştie nimic-nimic la un subiect. La final e important să se aloce 10-15 minute pentru o verificare generală a lucrării. Se refac calculele pe o ciornă nouă pentru a nu repeta eventualele greşeli de calcul apărute la prima mână.”, concluzionează dna. Mariana Nasui.

La întrebarea “Ce NU este indicat să se facă în timpul examenului?” credem că vă imaginaţi răspunsurile dascălilor voştri. Totuşi vă reamintim că NU este bine:

  • să copiaţi.
  • să vă lăsaţi influenţaţi de ceea ce fac ceilalţi colegi din sală, de cât de repede scriu şi de reacţiile lor.
  • să vă grăbiţi.
  • să intraţi în panică.
  • să vorbiţi cu alţi colegi.
  • să aveţi o atitudine recalcitrantă în relaţia cu supraveghetorii.

Evaluarea Naţională poate deveni cu uşurinţă unul din multele succese care vă aşteaptă. Secretul reuşitei stă mai ales în atitudinea şi abordarea voastră, completate de o informare completă şi mult sprijin din partea noastră, a tuturor. Succes!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 24.06.2012 18:25 | 3747 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

26.06.2012 13:27 professorbujor

Principala greseala pe care o comite elevul inaintea examenului este aceea de a privi cu superficialitate prezentul si viitorul ,adica de a nu se pregati temeinic pe tot parcursul existentei de scolar sperand ca viitorul este totdeauna departat si pana la examen este timp excesiv pt. pregatire la care se adauga si iluzia ca meditatorii le vor inlesni calea catre rezultate bune sau foarte bune fara ca el,scolerul sa puna la treaba cortexul personal ;restul sunt chestii de decor .

0 0

26.06.2012 22:44 sorinborodi

Nu trebuie uitat un accesoriu indispensabil: ceasul.

0 0

27.06.2012 06:12 professorbujor

Musai,sa fie Rolex,nu orice tinichea .

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN