Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cele mai bune zece activităţi derulate în săptămâna "Şcoala altfel" vor fi premiate

"Sperăm ca această activitate, de fapt, să ne ofere un prim set de zece activităţi cu exemple de bună practică pentru anul şcolar următor, când săptămâna 'Şcoala altfel' cu siguranţă va face parte din structura anului şcolar", a subliniat secretarul de stat din MECTS.

Oana Badea a mai spus că toate cele zece unităţi de învăţământ care vor fi premiate vor primi aceeaşi sumă de bani, "care nu este mică". "Va fi o sumă cu care unitatea de învăţământ îşi poate atinge un obiectiv. Nu este nici enormă, dar nu este nici nesemnificativă", a adăugat secretarul de stat, care nu a vrut să dezvăluie la cât se ridică această sumă.

Badea a explicat că şcolile vor intra în competiţie cu o activitate din toate cele pe care le-au propus copiilor, aceea care li s-a părut cea mai bună. Aceasta a subliniat "că există şi criterii care te fac să fii competitiv pentru a obţine o calificare în cele prime zece activităţi de succes în această săptămână Şcoala altfel".

"Există o fişă pe care o vor completa, fişa relevă foarte clar că există criterii care ne dau nouă atât dimensiunea iniţială, aceea de propunere a unei activităţi, dar şi dimensiunea efectivă în timpul derulării activităţii - numărul de participanţi, felul în care s-a creat impactul asupra comunităţii şcolare, asupra comunităţii din care face parte şcoala etc. Este un sistem încrucişat de evaluare", a declarat oficialul.

Oana Badea a spus că 60% din punctaj va fi realizat în baza unor evaluări la nivelul comisiilor din cadrul MECTS, după care va exista o perioadă în care se vor putea vota activităţile. "Restul de 40% din punctaj va fi rezultatul acestor voturi", a precizat secretarul de stat din MECTS.

Obiectivul principal al proiectului "Şcoala altfel" constă în implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi interesante.

În săptămâna ''Şcoala altfel'' se organizează, printre altele, activităţi culturale, activităţi tehnico-ştiinţifice, activităţi sportive, activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activă în societate, responsabilitate socială, relaţii şi comunicare etc.), activităţi de educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos (inclusiv referitoare la dependenţa de calculator, siguranţa pe internet etc.), activităţi de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului (inclusiv colectare selectivă, economisirea energiei, energie alternativă etc.) şi activităţi de educaţie rutieră.

Sursa: edumanager.ro


 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 04.04.2012 12:44 | 8960 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN