Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Competiţia Gala Premiilor în Educaţie în ultima săptămână de înscrieri

Începute la 15 iunie 2011, înscrierile în competiţia Gala Premiilor în Educaţie, organizată pentru al treilea an consecutiv de către Fundația Dinu Patriciu, vor continua pentru încă o săptămână, până la data de 27 septembrie 2011, inclusiv.

Gala Premiilor în Educaţie este o competiţie anuală, care oferă premii în valoare totală de 250.000 euro celor mai valoroşi reprezentanţi ai învăţământului românesc şi proiectelor educaţionale cu cel mai mare impact. Anual, un juriu independent format din 38 de persoane implicate în sistemul de învățământ românesc identifică aceste exemple meritorii şi le transformă în modele de bună practică pentru educaţia din România.

Competiţia premiază oameni, organizații şi instituţii deopotrivă, având 11 secţiuni de concurs - Profesorul preuniversitar al anului, Profesorul universitar al anului, Învățătorul/Educatorul anului, Cercetătorul anului, Studentul anului, Elevul anului, Bibliotecarul anului, Școala anului, Facultatea anului, Cel mai bun proiect educațional și ONG-ul anului în domeniul educației.

Aşadar, dacă vă desfășurați activitatea în învăţământul românesc sau gestionaţi proiecte educaţionale pe teritoriul ţării noastre, mai aveţi doar două săptămâni la dispoziţie pentru a vă înscrie în competiţie! Pentru acest lucru, vă invităm pe website-ul Galei, www.premiileineducatie.ro, pentru a completa un formular de concurs online. Acesta trebuie apoi tipărit și expediat prin poștă la sediul Fundației Dinu Patriciu (B-dul Barbu Văcărescu nr. 301 – 311, sector 2, București), până cel târziu la data de 27 septembrie 2011 (data poștei).

Până în acest moment, cele mai multe aplicaţii s-au înregistrat la secţiunile Elevul anului, Studentul anului şi Profesorul preuniversitar al anului. Cele mai multe înscrieri vin din Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Piatra Neamţ, Craiova, Baia Mare.

La finalul perioadei de înscrieri, între 28 septembrie și 23 octombrie, juriul evaluează formularele de concurs și desemnează câștigătorii competiției. Aceștia vor fi anunțați în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, organizată în data de 2 noiembrie la Palatul Parlamentului.

În 2009, prima ediție a Galei a avut 36 câștigători, premiile – în valoare totală de 200.000 euro – plecând spre Iași, Craiova, Deva, Turnu Severin, Buzău, București, Cluj, Giurgiu, Târgoviște, Timișoara, Constanța și Suceava. În 2010, Gala a numărat 39 de câștigători din 14 orașe (dintre acestea, Iașiul a fost marele câștigător, urmat de București, Timișoara și Cluj), care au primit premii în valoare de 250.000 euro.

Despre Fundația Dinu Patriciu

Fundația Dinu Patriciu este o organizație neguvernamentală, care sprijină și promovează educația, în toate formele sale, ajutând la formarea unor indivizi cu un pronunțat spirit de inițiativă, cu o conștiință civică deosebită și un real simț al responsabilității. Fundația își propune astfel să contribuie la transformarea societății românești într-o societate de cetățeni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundația dezvoltă programe ample precum: „Inventează-ți Viitorul!”, „Orizonturi Deschise”, „Sponsorizează un Copil”, „Educația Merită”, „Gala Premiilor în Educație” și își propune să contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educațional românesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundația Dinu Patriciu accesați www.fundatiadinupatriciu.ro.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: anaghica | 21.09.2011 20:46 | 1355 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN