Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs de cratie literara si plastica "Lumina Sfanta prin ochii mei"

Sărbătoarea Învierii Domnului este bucuria duhovnicească în lumea creştină. Prin Învierea Sa, Mântuitorul nostru Iisus Hristos a luminat toate. Cerul si pământul s-au îmbrăcat in haina de lumina divina. După cum spunea Fericitul Augustin, „Învierea Domnului este speranţa noastră, Înălțarea Domnului este mărirea noastră”. Farmecul Paştelui este dat atât de semnificaţia religioasă, cât şi de tradiţii: oul pictat, iepuraşul, masa cu mâncăruri tradiţionale de Paşte - cozonac, pasca, mielul, slujba de sâmbătă seara cu luarea luminii. Creştinii din lumea întreagă se pregătesc printr-un întreg ritual să sărbătorească Paştele. Urmărind modul în care sunt reflectate valorile în societate, dar şi realităţile socio-umane şi intelectuale întâlnite în viaţa de zi cu zi, constatăm nevoia organizării de activităţi care să-i mobilizeze pe elevi în realizarea unor creaţii literare proprii, să le cultive sentimentul frumosului prin arta plastică și decorativă. Proiectul are menirea de a reuni copii şi cadre didactice din toate colţurile ţării, de a crea legături durabile, prietenii unite sub acelaşi ţel, al faptelor bune, al respectului pentru obiceiuri şi tradiţii strămoşeşti. Elevii înscrişi în proiect se vor manifesta prin lucrări practice şi plastice realizate cu interes, dăruire, păstrându-şi identitatea, valorizând istoria, credinţa şi obiceiurile locurilor din care provin

Nume proiect: Lumina Sfanta prin ochii mei

Organizatori: Frentescu Otilia, Pamfil Anisoara, Lazar Cristian

Perioadă înscriere: 01.04.2016 - 22.04.2016

Perioadă desfăşurare: 09.03.2016 - 15.05.2016

REGULAMENT DE ORGANIZARE

Concursul se va desfăşura pe următoarele secţiuni:

  • ·  secţiunea I – Creaţie literară - versuri şi proză
  • ·  secţiunea II – Artă plastică – desen, pictură, pictură pe sticlă
  • ·  secţiunea III – Colaj/ felicitări/obiecte decorative
  • ·  secțiunea IV – Ouă încondeiate

Creaţiile literare (poezii, compuneri, eseuri etc.) vor fi scrise pe foaie A4, Times New Roman, 12, la distanţă de un rând, cu diacritice alb-negru sau de mână. La sfârşitul fiecărei poezii sau compuneri se trec: numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător şi vor fi trimise atât în format electronic pe adresa de e-mail lazarcristian@yahoo.com , cât şi în colet alături de celelalte lucrări.

Creaţiile artistice (pictură, pictură pe sticlă, colaj, felicitări, ouă încondeiate) vor fi realizate în tehnică de lucru la alegere, pe suport la alegere. Pe spatele fiecărei lucrări se va specifica titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa, îndrumătorul, şcoala, localitatea, judeţul.

Un cadru didactic poate participa cu maxim 5 lucrări, indiferent de secţiunea la care participă.

În plic, alături de lucrările elevilor trimiteţi şi un plic A4 autoadresat (timbrat cu timbru de 4 lei pentru expedierea diplomelor).

Expedierea lucrărilor se va face până la data de 22 aprilie 2016, împreună cu fişa de înscriere, prin poştă pe adresa: Liceul Tehnologic Special ”Sfânta Ecaterina” (Prof. Frențescu Otilia), localitatea Huși, judeţul Vaslui, cu menţiunea PENTRU CONCURSUL ,,LUMINA SFÂNTĂ PRIN OCHII MEI”

Jurizarea va fi realizată de către specialişti ai instituţiei organizatoare. Se vor acorda premiile I, II, III şi menţiune pentru fiecare grupă de vârstă, eludându-se criteriile discriminatorii precum religia, elevi cu CES etc.. Diplomele vor fi trimise până la data de 05.06.2016.

Lucrările înscrise în concurs nu se restituie.

Criterii de selectare a lucrărilor: originalitate, creativitate.

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: lazar_cristian | 14.03.2016 00:33 | 1741 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (4)

0 0

26.03.2016 23:53 alexandraganju

Elevii de la gimnaziu nu pot participa?

0 0

31.03.2016 17:57 lazar_cristian - Autor

pot participa elevii de gimnaziu, ciclu primar si prescolar

0 0

26.03.2016 23:54 alexandraganju

Elevii claselor gimnaziale nu pot participa?

0 0

31.03.2016 17:56 lazar_cristian - Autor

pot participa elevii de gimnaziu, ciclu primar si prescolar

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN