Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs de lucrări cu teme legate de presa scrisă :JURNALIST DE TEREN

Proiectul ,,Jurnalist de teren”este un concurs organizat la nivel interjudeţean şi regional adresat elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal concretizat în diverse lucrări cu structura unui ziar. De asemenea există şi o secţiune adresată cadrelor didactice.În ultimii ani a crescut numărul copiilor lăsaţi nesupravegheaţi, care în lipsa de alte ocupaţii se uită la televizor, petrec mult timp la calculator sau pe site-uri nepermise lor. Acest proiect îşi propune să promoveze activităţile de educare a elevilor pentru selectarea emisiunilor tv, a ziarelor de calitate, şi pentru implicarea lor încă de timpuriu în scrierea şi relatarea acţiunilor din viaţa comunităţii prin participarea directă la elaborarea unui Ziar al localităţii. Cele două teme dedicate fiecărui ciclu de studiu urmăresc implicarea elevilor în proiecte din viaţa reală şi cunoaşterea presei locale. Secţiunea dedicată profesorilor va aduna modele de bună practică în educaţia mass-media care vor putea fi folosite la orele de cultură civică, dirigenţie, literatură sau la diverse activităţi.

Nume proiect: Concurs de lucrări cu teme legate de presa scrisă :JURNALIST DE TEREN

Organizatori: Şcoala Gimnazială Rona de Sus,jud.Maramureş

Condiţii de participare: Pot participa elevi din ciclul primar,gimnazial,liceal,dar şi profesori.

Perioadă înscriere: 01.04.2013 - 01.05.2013

Perioadă desfăşurare: 01.05.2013 - 01.06.2013

Concursul cuprinde trei secţiuni:

1. Sectiunea ,,Ziarul clasei”, destinată elevilor din ciclul primar.

Lucrările din această secţiune trebuie să cuprindă articole, interviuri, imagini, desene semnificative pentru şcoala şi clasa respectivă. Lucrările nu trebuie să depăşească 5(cinci) pagini şi să nu fie inserate mai mult de 3 (trei) imagini pe o singură pagină.

Lucrările vor fi trimise pe adresa de e-mail: anaboiciuc@yahoo.com , pentru prof. înv. primar Ana Boiciuc.

2. Secţiunea „Ziarul din localitatea mea”, destinată elevilor din ciclul gimnazial şi din cel liceal. Aceasta trebuie să conţină 4-6 pagini, pentru gimnaziu şi 8-10 pagini pentru liceu. Lucrările din această secţiune trebuie să cuprindă articole, interviuri prin care să se facă cunoscută şcoala, localitatea, personalităţile locale, monunentele sau obiceiurile locale (specifice zonei). De asemenea, se vor introduce articole despre presa locală (din localitate sau judeţ), despre ziarişti şi rolul presei în comunitate.

Pentru gimnaziu lucrările vor fi trimise la adresa de e-mail: dobramirela@yahoo.com, pentru prof. Mirela Dobra.

Pentru secţiunea liceu lucrările vor fi trimise la adresa de e-mail: mariş_gafia@yahoo.com , pentru prof. Gafia Mariş.

3. Secţiunea ,,Modele de bune practici în educaţia mass-media de calitate” destinată cadrelor didactice, deschise să împărtăşească exemple din activitatea lor şcolară sau extraşcolară va consta în realizarea unui model de bună practică privin educarea elevilor în selectarea emisiunilor TV, a ziarelor, folosirea  calculatorului şi a internetului în scopuri utile şi educative. Activităţi realizate cu părinţii privind consilierea lor în supravegherea copiilor atunci când lucrează la calulator. Modele de bună practică pot fi: articole, eseuri, referate, proiecte didactice, proiecte ale activităţilor extraşcolare etc.

Pentru această secţiune lucrările vor fi trimise pe adresa: mariucahotea@yahoo.com, pentru prof. Maria Albiciuc.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: mariucahotea | 31.03.2013 22:10 | 955 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 18 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

12 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN