Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs interjudetean interdisciplinar "Sfantul Gheorghe in imaginatia copiilor"

Concursul interjudețeanSfântul Gheorghe în imaginația copiilorrealizat în colaborare cu Casa Corpului Didactic Vâlcea, Biblioteca Județeană Antim Ivireanul, Școala cu clasele I-VIII Ulmetu, Școala cu clasele I-VIII Șirineasa, Liceul Teoretic Lădești  și Școala cu clasele I-VIII Stănești, este organizat pe patru secțiuni.

1. Concurs de creații plastice religioase. Tehnica de lucru: acuarelă, tempera sau goașă. Participă elevii claselor I-VIII. Timp de lucru 1 oră  (lucrările  premiate  vor  fi  publicate  în  revista  ”Însuflețire”). Se pot trimite prin posta  si lucrari realizate anterior, la adresa specificata.

2. Concurs de literatură.

a. Subsecțiunea I

i. Poezie religioasă. Atenție la prezența scenică, la intonație, dicție, mimică, gestică, expresivitate! Se adresează elevilor claselor I-VIII.

b. Subsecțiunea II

i. Teatru religios pentru copii. De preferat ca piesa de teatru să se încadreze în max 15 min.

c. Subsecțiunea III

i. Lucrare scrisă care se adresează elevilor claselor V-VIII. Timpul de lucru este 1 oră. Cunoștințele verificate  respectă programa școlară de religie și limba română. Subiectele  sunt realizate de o echipă de profesori de limba română, religie și învățători din județ.

3. Concurs  de  artă fotografică ,, Sf.  Gheorghe  in cultura  crestină  oltenească”. Presupune ca elevul să meargă la biserica din sat, însoțit de profesor sau de preot pentru a o fotografia în ansamblul ei, dar și icoana Sf. Gheorghe, care este prezentă în toate bisericile ortodoxe, precum și imaginea altarului sau alte nenumărate valori specifice fiecărei biserici. Aceste imagini vor trebui să fie însoțite de un istoric (vechime, ctitori, pictori, slujitori, icoane făcătoare de minuni, momente speciale din viața așezământului respectiv), de cel mult 15 rînduri.

4. Simpozionul de comunicări de suflet “Lumină  lină adresat cadrelor didactice, preoților și  bibliotecarilor  care pot participa cu lucrări de maxim 3 pagini (format A4 scris de mână sau la calculator). Doresc în cadrul acestui simpozion să vorbim despre sfinți ca despre prietenii noștri, despre folosul pe care îl au valorile creștine în viața noastră, despre cum se implică preoții, profesorii de religie și nu numai, în educația copiilor, întâmplări minunate cu Sf. Gheorghe, prezentarea unor biserici din Oltenia declarate  monumente istorice. Comunicările   prezentate  vor  fi  grupate  într-un  volum înregistrat  cu  ISBN.

Lucrările vor fi trimise prin poștă (Tîmplărescu Gheorghiță, com. Copăceni, jud. Vâlcea) sau  pe adresa de e-mail jurjak_75@yahoo.com până la data de 29 aprilie 2011.

Taxa de participare este de numai  5 lei.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: jurjak | 18.04.2011 21:15 | 957 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN