Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs Internaţional de Meşteşuguri Tradiţionale

Clubul Copiilor Huedin, sub îndrumarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi în parteneriat cu Consiliul Local Huedin, Primăria oraşului Huedin, Palatul Copiilor Cluj-Napoca, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Şcoala Populară de Arte « Tudor Jarda » Cluj, Protopopiatul Ortodox Român Huedin, Societatea Culturală « Avram Iancu », Filiala Huedin şi Muzeul Memorial « Octavian Goga » Ciucea organizeazã ediţia a VI-a a Concursului Internaţional de Meşteşuguri Tradiţionale “Mâini de aur”, concurs cuprins în CAEN – 2013, poziţia 205.Se desfăşoară în perioada octombrie 2012-mai 20130.

Nume proiect: Concurs Internaţional de Meşteşuguri Tradiţionale “Mâini de aur” editia a VI-a

Organizatori: Clubul Copiilor Huedin

Condiţii de participare: Pot participa elevi cu varsta cuprinsa intre 8 şi 19 ani, din toate unităţile şcolare din Romania, elevi români sau de origine română de la unităţile de învăţământ din străinătate sau membrii ai comunităţilor româneşti (societăţi sau

Perioadă înscriere: 01.03.2013 - 26.04.2013

Perioadă desfăşurare: 01.10.2012 - 31.05.2013

Concursul  se adresează elevilor din toate unităţile şcolare din Romania, elevi români sau de origine română de la unităţile de învăţământ din străinătate sau membrii ai comunităţilor româneşti (societăţi sau asociaţii culturale, ONG-uri), cunoscători al specificului artizanal din locul de origine şi elevi din toata lumea care cunosc, practică şi îndrăgesc meşteşugurile tradiţionale specifice tarii din care provin.

Categorii de vârstă : -  8 – 11 ani

- 12 – 15 ani

- 16 – 19 ani

Se admit cazuri exceptionale!

Secţiuni: - sculpturã în lemn - prelucrarea artisticã a lutului- metaloplastie - ouă incondeiate -broderii, ţesãturi, cusãturi -  mãşti populare – podoabe - împletituri - obiecte de cult: icoane pictate (lemn, sticlă), cruci – păpuşi., alte mestesuguri specifice tarii din care provin concurentii..

Etapele concursului

Etapa  finală

1. Participare directă.: Fiecare delegatie din ţară şi din străinătate va participa cu un echipaj format din 3 (trei) elevi cu un cadru didactic însoţitor, pe baza  invitaţiei primite de la organizatori.

Etapa finalã se va desfãşura în perioada 17 – 20 mai 2013 (sosirea participanţilor – vineri 17 mai 2013; plecarea participanţilor – duminica 19) şi va consta din prezentarea unor produse brute sau semifinite pe care le vor desãvârşi în timpul concursului, fiecare concurent dovedind cã posedã cunoştinţe temeinice legate de practicarea meşteşugului. Jurizarea se va face numai asupra lucrãrilor realizate în perioada desfãşurãrii concursului. Prezenţa la etapa finalã se va face exclusiv în costum popular traditional (Premiu special: „Cel mai frumos costum naţional”).

Fiecare echipaj  se va prezenta cu minim  10  lucrãri  (minim 3 lucrãri / elev participant) şi maxim 30 lucrãri finalizate (maxim 10 lucrãri / elev participant), pentru Expoziţia organizată cu ocazia concursului. Standul expoziţional cel mai bine apreciat de juriu va primi un Premiu special din partea Consiliului Local Huedin.

La festivitatea de premiere,  o lucrare participantă la expoziţie / echipaj, va fi donatã Clubului Copiilor Huedin, organizatorul concursului.

Cheltuielile de transport se suportã de instituţiile de unde provin aceştia, iar cele organizatorice, de masã şi cazare de cãtre Clubul Copiilor Huedin prin proiectul educativ - Concursul Internaţional de Meşteşuguri Tradiţionale “Mâini de aur”, ediţia a VI-a.

Confirmarea  participãrii  echipajului  cat mai curand ,pe adresa de e-mail:   clubulcopiilor_huedin@yahoo.com.  prin trimiterea Fisei de participare (Anexa 1),  semnate şi ştampilate.

2.Participare indirectă. Se poate participa şi indirect prin trimiterea, prin colet poştal, a unei lucrãri / elev, pentru jurizare. Lucrãrile vor fi trimise pânã pe data de 13 mai 2013 (data poştei) pe adresa: Clubul Copiilor Huedin, str. Vlãdeasa nr. 7, cod 405400, jud. Cluj, Romania, cu specificaţia Pentru Concursul „Mâini de aur”. Însoţite de Anexa nr. 2, semnatã şi ştampilatã de conducerea instituţiei. Eventualele diplome sau premii, pentru elevi si cadrele didactice coordonatoare, vor fi trimise de cãtre organizatori, prin poştã, pe adresa iunstituţiei participante pânã pe data de 31 mai 2011.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: munteanm | 27.02.2013 19:54 | 1548 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

27.03.2013 15:27 munteanm - Autor

In cadrul festivalului va avea loc Simpozionul national „Traditii si mestesuguri”. La simpozion pot participa atat elevi cat si profesori, lucrarile sa nu fie mai lungi de 3-4 pagini, este recomandat sa fie insotite de maxim 3 poze specifice.Lucrãrile sunt individuale. Participanţii vor completa o Fişa de înscriere cu datele de identificare. Lucrarile vor fi trimise în format electronic, ca fişiere ataşate, pe adresa de e-mail: clubulcopiilor_huedin@yahoo.com

0 0

27.03.2013 15:30 munteanm - Autor

Venim cu o precizare: Concursul este cuprins in CAEN 2013, A7, pozitia 10

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

62 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN