Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS NAŢIONAL DE CREATIVITATE ,,OUĂ HAZLII"

Este un concurs care se adresează cadrelor didactice din învăţământul preşcolar, preşcolarilor şi părinţilor acestora. Se desfăşoară pe două secţiuni: lucrare plastică şi lucrare practică. Elementul compoziţional obligatoriu este ,,OUL". În perioada 07. 05 2013- 10.05 2013 se organizează o expoziţie în cadrul Grădiniţei cu P.P. Nr.1 Zalău, unde vizitatorii pot vota lcrările câştigătoare. În data de 08.05 2013 un juriu format din 5 cadre didactice propun câştigătorii. Câştigătorii concursului sunt desemnaţi în urma celor două forme de evaluare: 50% - ponderea votului vizitatorilor, 50% - ponderea votului juriului. Pot fi desemnaţi mai mulţi câştigători pentru acelaşi premiu. În perioada 13.05-31.05 2013 vor fi expediate online documentele aferente participării la concurs.

Nume proiect: CONCURS PEŞCOLARI ,, OUĂ HAZLII"

Organizatori: C.R.E.D. ZALĂU în colaborare cu I.S.J. SĂLAJ, C.J.R.A.E. SĂLAJ, SCOALA GIMNAZIALĂ ,,SIMION BĂRNUŢIU" ZALĂU, GRĂDINIŢA CU P.P. NR. 1 ZALĂU

Condiţii de participare: Taxa de înscriere: GRATUIT Expedierea lucrărilor: 04.04 2013- 03.05 2013 Comunicarea unei adrese de email unde vor fi expediate diplomele de participare pentru cadrele didactice, diplomele cu premii pentru preşcolari şi acordul de parteneriat înch

Perioadă înscriere: 04.04.2013 - 03.05.2013

Perioadă desfăşurare: 07.05.2013 - 10.05.2013

CONCURS NAŢIONAL DE CREATIVITATE

,, OUĂ HAZLII”

Ediţia I

 

ARGUMENT

Educaţia estetică a preşcolarilor urmăreşte cultivarea capacităţilor de a aprecia frumosul din artă, ambianţă, natură, viaţa socială şi de a contribui la crearea frumosului prin forme de manifestare specifice vârstei. Acest proiect are ca scop sensibilizarea copiilor în vederea respectării tradiţiilor populare pascale, şi dezvoltarea motivelor de folosire a oului, respectiv a cojilor de ouă în cât mai multe şi mai variate forme. În acelaşi timp, activităţile propuse în acest concurs sunt menite să dezvolte creativitatea şi simţul estetic al copiilor, să le permită libera exprimare.

Este bine ştiut faptul că preşcolarii preferă activităţile practice, deoarece sunt activităţi recreative care au o finalitate clară: afişarea rezultatelor obţinute prin propria muncă. Având în vedere aceste lucruri am gândit acest concurs care presupune atât realizarea activităţilor de împodobire hazlie a cojilor de ouă sau colaj care să aibă OUL drept bază de pornire, cât şi realizarea unei expoziţii cu lucrările realizate de copii.

Am numit concursul „Ouă hazlii” pentru a sublinia bucuria realizării acestor activităţi, dar şi pentru a le sugera copiilor că ouăle pot fi decorate în cel mai original mod posibil, şi ca în final să se obţină un rezultat hazliu şi amuzant.

 

 

 

 

OBIECTIVE CADRU:      

-         Stimularea expresivităţii şi creativităţii prin pictură, lipire, decorare;

-         Formarea unor deprinderi de lucru pentru realizarea unor lucrări practice/ plastice amuzante;

-         Dezvoltarea simţului estetic şi valorizarea respectării tradiţiilor sărbătorii pascale prin abordarea altor aspecte decât cele tradiţionale.

 

OBIECTIVE DE REFERINŢĂ:

-         Să compună în mod original şi personal spaţiul plastic;

-         Să interpreteze liber, creativ lucrări practice/ plastice;

-         Să efectueze operaţii simple de lucru cu materiale din natură şi sintetice;

-         Să realizeze lucrări practice/plastice inspirate din natură şi viaţa cotidiană, valorificând deprinderile de lucru însuşite;

-         Să-şi dezvolte creativitatea prin amuzamentul şi buna dispoziţie debordate din propriile lucrări şi lucrările altor copii.

     

 

OBIECTIVE OPERAŢIONALE :      

-         Să realizeze lucrări originale, manifestând creativitate în alegerea modalităţii de decorare;

-         Să opteze, în funcţie de materialele puse la dispoziţie, pentru o lucrare originală;

-          Să-şi exprime opinia faţă de lucrarea proprie şi faţă de lucrarea celorlalţi, motivându-şi părerile şi dezvoltându-şi buna dispoziţie.

 

 

INIŢIATORI:

Consilier educativ prof. GROZA ADRIANA CARMEN

Responsabil C.R.E.D. Sălaj prof. BOERIU DIANA

Prof. PETRUSE NICOLETA

 

COORDONATORI:

Inspector Şcolar General prof. BANCEA GHEORGHE

Inspector Şcolar General Adjunct prof. POP MARIA

Inspector Şcolar de Specialitate prof. SOUCA VALENTINA

Director prof. SIMONA RECHIŞAN

Coordonator structură educ. ONIGA RODICA

 

Grup ţintă: cadre didactice, preşcolari din grădiniţele din întreaga ţară

 

Secţiune propusă: Artă – tehnici de lucru, decorare cu/şi coji de ouă

 

Parteneri:

    Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului - Inspectoratul

Şcolar Judeţean Sălaj

    Centru de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare Zalău

    Centru Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sălaj

    Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu”- Grădiniţa cu P.P. Nr.1 Zalău

    Asociaţia ,,Solanum” Arad

 

Organizatori concurs:

prof. NAGY RUTH, prof. MATEIU ROZA, educ. PĂUŞAN IULIANA, prof. POPA RODICA, prof. BOERIU DIANA, prof. PETRUSE NICOLETA, educ. ONIGA RODICA, prof. GROZA ADRIANA

 

Cadre didactice implicate:

OPREA CARMEN, POP MARIA, LAZĂR IULIA, RUSU MONICA, GORGAN MARIA, POP MARIANA, MOCAN FLORICA, STEJERAN VIORICA, DENEŞ DELIA, LIPOVAN ELISABETA, GECSE PARASCHIVA, LENDER MARGARETA, BIKFALVI ADEL, CHICHIŞAN LAURA

 

Durata concursului: 03.04 2013 – 31.05 2013

 

 

Regulamentul de participare:

La acest concurs se pot înscrie toate cadrele didactice din învăţământul preşcolar.

Prezentul concurs are drept scop efectuarea de către copiii din grădiniţe a unor lucrări practice sau plastice care să aibă drept bază ,,OUL”.

Tematica concursului se dezvoltă în două direcţii:

  • Ø Ouă hazlii – coji de ouă îmbodobite după imaginaţia şi creativitatea proprie;
  • Ø Colaj având ca element obligatoriu ,,OUL” – poate fi o lucrare practică sau plastică

 

Lansarea concursului:

Se face online prin expedierea condiţiilor de participare în perioada 03.04 2013 – 10.04 2013.

Înscrierea la concurs: Se face automat, odată cu trimiterea lucrării pe adresa GRĂDINIŢA CU P.P. NR.1 ZALĂU, STR. GHEORGHE DOJA, NR.13/A. Se va comunica obligatoriu o adresă de e-mail pentru expedierea documentelor legate de acest concurs.

Nu există restricţie vis a vis de numărul de lucrări pe care un cadru didactic le poate trimite. Expedierea lucrărilor se va face până pe data de 03.05 2013.

Taxa de înscriere: GRATUIT

 

Condiţii privind etichetarea lucrărilor: Pe lucrare, în colţul din dreapta, jos, se vor scrie, pe etichetă, cu majuscule, următoarele: titlul lucrării, numele şi prenumele copilului, grupa, gradinita, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător, localitatea, judeţul. Pentru aceeiaşi lucrare se acceptă doar un cadru didactic coordonator.

Desfăşurarea concursului:

Vor fi acceptate în concurs toate lucrările care sunt expediate până pe data de 03.05 2013. Lucrările se vor numerota în ordine, de la 1 la .... .

În perioada 07.05 2013 – 10.05 2013 se va organiza o expoziţie în incinta Grădiniţei cu P.P. Nr.1 Zalău, cu drept de vizitare pentru toţi copiii preşcolari, cadre didactice, părinţi, care au dreptul să voteze câştigătorii premiilor I, II, III, respectiv MENŢIUNE, prin alegerea numărului lucrării şi punerea în urnele special amenajate.

În data de 08.05 2013 un juriu format din 5 cadre didactice vor selecta câştigătorii concursului. În desemnarea câştigătorilor se va lua în considerare votul vizitatorilor, care are o pondere de 50%. Pot fi acordate mai multe premii pentru acelaşi loc.

În perioada 13.05 2013 – 31.05 2013 se vor expedia online diplomele de participare şi acordurile de parteneriat încheiate. Câştigătorii premiilor vor fi afişaţi şi pe pagina CRED Zalau găzduită de Didactic.ro.

 

Relaţii privind concursul:

-         Boeriu Diana – 0746172813

-         Petruse Nicoleta – 0745280599

-         Groza Adriana - 0758015339

Propus de: BBBDIANA | 05.04.2013 14:45 | 2385 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (1)

0 0

16.04.2013 21:17 lilig

De unde luam acordul de parteneriat?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN