Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs Naţional ÎMPREUNĂ ÎN DIVERSITATE

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

CONCURSUL NATIONAL DE VALORIFICARE A OBICEIURILOR SI TRADITIILOR APARTINAND MINORITATILOR NATIONALE

EDITIA a II-a

ÎMPREUNĂ ÎN DIVERSITATE

REGULAMENT DE DESFĂŞURARE

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava organizează sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului a doua ediţie a Concursului Naţional de valorificare a obiceiurilor şi tradiţiilor aparţinând minorităţilor naţionale

Condiţii de participare:

Acest concurs se adresează tuturor elevilor provenind din rândul minorităţilor naţionale, pe două categorii de vârstă: I – 10-14 ani şi II- 15-18 ani

Desfăşurarea concursului:

Concursul se desfăşoara pe două secţiuni:

1 . Secţiunea de fotografie. Vor intra în concurs lucrările ce respectă următoarele teme:

- Obiceiuri şi tradiţii (Sărbătorile de iarna în familie/ localitatea mea (de ex: cina din Ajun, colindătorii, slujba religioasă etc.); Obiecte tradiţionale (ex:costume tradiţionale vechi, autentice, vase, ştergare cu motive populare, ouă încondeiate, diferite obiecte, instrumente muzicale specifice etniei, podoabe tradiţionale etc.); Obicei de nuntă/botez; Tradiţia de Paşti;)

- Satul/şcoala mea.

Participantii la concurs vor expedia prin poştă, cu confirmare de primire sau recomandată simplă în perioada 15 apr-1 mai 2011, câte o fotografie pentru fiecare temă, format A4, la adresa CALEA UNIRII, NR 15, LOC. SUCEAVA, COD 720018. Lucrările vor fi însoţite de un plic A4 timbrat şi autoadresat pentru expedierea diplomelor.Vor fi trecute pe fiecare fotografie pe verso pe o etichetă, cu majuscule, următoarele date: titlul lucrării, numele şi prenumele copilului, vârsta, instituţia de învăţământ, localitatea, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumator

2. Eseu pe tema “Preţuim comorile noastre” Eseul va conţine 2-3 pagini în format doc. Times New Roman 12, Line Spacing 1,5 pe adresa electronica a concursului (e-mail: isj_concursminoritati@yahoo.com), redactarea se va face bilingv – în limba maternă şi în limba română. Acesta poate fi însoţit de o prezentare power point de maxim 20 slide-uri (poate conţine imagini comentate referitoare la eseu   şi alte informaţii sugestive).

Termen de trimitere:15.IV.2011

Taxa de 20 lei/cadru didactic indrumator include: costurile pentru organizarea expoziţiei, diplome de participare, taxele poştale aferente, imprimarea unui CD cu fotografii din cadrul expoziţiei, alte cheltuieli.Aceasta se va depune in contul RO88BTRL03401201J99221XX.

Participantii vor trimite ca document ataşat şi Fişa de participare din Anexa 1, completată cu datele solicitate.

Juriul preliminar, format din profesori si invitaţi speciali, va selecta din numărul total de participanţi cele mai bune 20 de lucrări şi 20 de fotografii (câte 10 pentru fiecare categorie de vârstă) care se vor califica la etapa finală a concursului. Aceasta se va desfasura la Suceava, în sala Dom Polski, unde finaliştii îsi vor prezenta lucrările. Prezentarea fiecarei lucrări nu va depăşi 10 minute.

Lucrările participante vor fi publicate într-o broşură cu ISBN, editată ulterior şi distribuită tuturor participanţilor.

Se va organiza o expoziţie itinerantă de fotografie, cu lucrările premiate, ce va poposi în holul I.S.J. Suceava pentru popularizarea şi valorificarea acţiunii întreprinse.

Va fi imprimat un DVD cu fotografii surprinse pe parcursul desfăşurării întregului proiect, care va fi multiplicat si împărţit tuturor participanţilor.

Premiile concursului:

Premierea celor mai bune lucrări se va face pe secţiuni şi grupe de vârstă astfel: premiul I, premiul II, premiul III, premiul special şi 3 menţiuni.

Informaţii suplimentare: INSPECTOR LUCIA MIHOC   mihoc_lucia@yahoo.com

Telefon 0746639337

Cu multumiri din suflet!

Inspector de specialitate - Inspectoratul Scolar Suceava

prof. Lucia Mihoc
tel. 0746639337
tel. 0733946069

e-mail: mihoc_lucia@yahoo.com

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: viocro | 28.04.2011 08:04 | 1345 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN