Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS NAŢIONAL INTERDISCIPLINAR "ROMÂNIA: ÎNTRE REALITATE ŞI FICŢIUNE"

Concursul se desfăşoară pe trei secţiuni şi se adresează elevilor claselor I-XII : (I) România de ieri – (II) România de azi – (III) România de mâine.

Secţiunea România de ieri –presupune elaborarea unei prezentări în Power Point pornind de la diverse teme reprezentative din istoria societăţii şi culturii româneşti (istorie, filosofie, geografie, etnologie, literatură, arte plastice, dar şi imagologie, sociologie etc).

Secţiunea România de azi –constă în realizarea unor fotografii reprezentative pentru realităţile româneşti actuale. Fotografiile vor fi însoţite de un eseu explicativ de maximum două pagini, redactat în Times New Roman, la 1,5 rânduri, caractere de 12, cu diacritice.

Secţiunea România de mâine –vizează compunerea unor creaţii literare originale. Lucrările realizate trebuie să respecte următoarele norme de redactare: maximum două pagini, redactat în Times New Roman, la 1,5 rânduri, caractere de 12, cu diacritice.

TOATE LUCRĂRILE, INDIFERENT DE SECŢIUNEA PENTRU CARE APLICĂ, VOR FI ÎNSOŢITE DE FORMULARUL DE ÎNSCRIERE ANEXAT! Email-urile vor avea la subiect secţiunea concursului la care participă. Fiecare profesor poate participa cu maximum 2 lucrări pe secţiune.

Calendarul concursului:

Termenul limită pentru trimiterea acordurilor de catre parteneri: 7 noiembrie 2011

Perioada de mediatizare: octombrie 2011 - februarie 2012

Perioada de trimitere a lucrărilor: 19 martie – 6 aprilie 2012

Perioada de evaluare, jurizare şi premiere: 23 aprilie -5 mai 2012

 

Lucrările primite vor fi jurizate pe secţiuni, de către un juriu alcătuit din profesori, elevi, reprezentantul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, reprezentanţi ai părinţilor şi ai comunităţii locale. Se vor acorda premii şi menţiuni pentru fiecare secţiune şi se va realiza o expoziţie cuprinzând cele mai interesante lucrări.

Elevii şi cadrele didactice coordonatoare înscrise în concurs vor primi diplome de participare, precum şi un DVD cu ISBN, pe care se vor regăsi lucrările trimise.

TAXĂ DE PARTICIPARE: 15 RON/ lucrare

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: profesor_dj | 28.10.2011 21:31 | 1863 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

28.03.2012 11:45 profesor_dj - Autor

Stimati colegi,

Multumindu-va inca o data pentru ajutorul acordat în incheierea parteneriatelor, va informam cu regret ca, anul acesta, proiectul nostru nu a fost aprobat de minister pentru CAEN/CAER. El va figura deocamdata doar ca proiect-concurs la nivel judetean (Cluj). Celor care au apucat sa trimita, prin mandat postal, taxa de inscriere, aceasta le va fi returnata in cel mai scurt timp.

Cei din judetul Cluj care doresc sa participe insa la acest concurs, sunt asteptati cu lucrari, la aceleasi adrese electronice din regulament, pana in data de 15 aprilie 2012.

Taxa de participare este de 7lei/lucrare si acopera imprimarea diplomelor si a dvd-urilor cu ISBN, precum si taxele pentru trimiterea prin posta a acestora.

In perspectiva unor colaborari viitoare fructuoase, va dorim o vacanta frumoasa si un sfarsit de an scolar cat mai linistit!

Cu stima,
Coordonatorii

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

62 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN