Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS NATIONAL "SEZATOAREA ROMANILOR DE PRETUTINDENI"

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

 

CLUBUL COPIILOR ŞI ELEVILOR FĂLTICENI

ORGANIZEAZĂ

CU SPRIJINUL I.S.J. SUCEAVA

SUB EGIDA M.E.C.T

 

 

 

CONCURSUL  NAŢIONAL

DE

CREAŢIE ŞI INTERPRETARE

„ŞEZĂTOAREA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI”

1iunie –20 iulie 2011

REGULAMENT DE DESFĂŞURARE:

I. Condiţii de participare:

- Concursul Naţional „Şezătoarea românilor de pretutindeni” se adresează:

- copiilor (6 – 18 ani)

- adulţilor (educatoare, învăţători, profesori) din cluburi, palate, şcoli, grădiniţe

II. Secţiuni:

1.   eseu sau compunere pentru clasele I – IV

2.   culegere de folclor

3.   interpretare

- Pentru fiecare secţiune există două mari categorii de vârstă

  • copii cu subcategoriile:

- 6 – 10 ani

- 10 – 14 ani

- 14 – 18 ani

  • adulţi – educatoare, învăţători, profesori

III. Precizări privind realizarea lucrărilor:

v La secţiunea Eseuri:

  • Pentru copii: Eseul (compunerea) va reda sentimente trezite de participarea la o şezătoare sau la un moment al ei. De asemenea, lucrarea poate ilustra propriile participări,  impresii, cunoştinţe şi amintiri despre tradiţiile şi obiceiurile locale, regăsite de acest eveniment al satului (chemarea la şezătoare, sosirea flăcăilor, ieşitul la dans, jocuri distractive, doine, balade, cântece de cătănie, de dor, haiducie, de înstrăinare, satirice, strigături, bocete, descântece, proverbe, snoave)
  • Pentru adulţi: Creaţia literară va reda gânduri proprii despre relaţia în care se află şcoala postmodernă cu folclorul, în condiţiile ameninţării globalizării iminente, informaţii despre realizările personale în acest sens (opţional, formaţii artistice, alte iniţiative) care susţin ideea necesităţii aplecării asupra zestrei străbunilor şi a nevoii de a lăsa în urmă, asemenea înaintaşilor, creaţii care să îmbogăţească tezaurul spiritual, necesitatea iniţierii copiilor în activităţi de cunoaştere şi valorificare a tradiţiilor locale.

v La secţiunea Culegere de folclor, atât copiii cât şi adulţii vor expedia o producţie folclorică (cântec, doină, baladă, strigătură, snoavă, obicei, datină, meşteşug) din zona respectivă, culeasă sau preluată, care-şi află locul în desfăşurarea şezătorilor. Se vor preciza sursa de informaţie (informatorul), localitatea sau documentul de unde a fost preluat.

v La secţiunea Interpretare se vor trimite înregistrări audio-video ale concurenţilor, copii sau adulţi, care vor interpreta, îmbrăcaţi în costumul popular specific zonei, un cântec sau vor prezenta artistic o snoavă, poveste, un moment vesel, un obicei, care să se regăsească în desfăşurarea şezătorii.

IV. Redactarea şi expedierea lucrărilor:

- Textele culese cât şi eseul (de max. 2 pagini) vor fi expediate prin poştă (Prof. Maria Tanasă, Clubul Copiilor, Str. Căminului, nr. 2, Fălticeni, Jud. Suceava) sau pe e-mail (sezatoareaconcurs@yahoo.com).

- Lucrările vor fi tehnoredactate conform instrucţiunilor: redactarea lucrărilor se va face pe format A4, pe o singură parte, la un rând, cu margini egale de 20 mm (text aliniat „justify”), titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14 Bold), centrat, la două rânduri de titlu se va scrie numele autorului şi instituţia (Times New Roman 12), la două rânduri de numele autorului se va începe scrierea textului (Times New Roman 12). Redactarea se face cu diacritice. În caz contrar, lucrările se resping.

- Interpretările muzicale vor fi înregistrate atât audio cât şi video pe CD-uri şi expediate prin poştă, alături de fişa de participare, la adresa menţionată, până la data de 5 iulie 2011.

- Participanţii vor trimite creaţiile literare şi fişa de participare într-un singur fişier ataşat, pe adresa electronică de mai sus, sau prin poştă la adresa  Clubului Copiilor până la data de 5 iulie 2011.

V. Acordarea premiilor

  • Jurizarea lucrărilor se va face în perioada 5 – 20 iulie 2011 de către un juriu alcătuit din somităţi în domeniu, de la Muzeul „Simion Florea Marian” Suceava şi  de la diferite unităţi de cultură, interpreţi de valoare.
  • Rezultatele se vor publica pe site-urile şi blogul menţionate mai jos
  • Se vor acorda premiile I, II, III, 3 menţiuni pentru fiecare secţiune şi Premiul Special al juriului, pentru fiecare secţiune, pe categorii de vârstă, diplome de participare tuturor participanţilor (copii şi adulţi) şi diplome de excelenţă cadrelor didactice cu mai mult de trei elevi câştigători, sau cinci participanţi.
  • Indicatori de evaluare: originalitate, conţinut ştiinţific, bibliografie ştiinţifică, probe de preocupare activă în instituţia şcolară, sau culturală a satului.

VII.  Alte precizări:

- Un concurent poate participa la toate secţiunile;

- Lucrările înscrise în concurs nu se restituie;

- Rezultatele vor fi publicate pe site-ul www.didactic.ro, şi al Clubului Copiilor www.ccfalticeni.ro şi pe blogul proiectului, http://sezatoareaconcurs.ablog.ro.

- Lucrările premiate vor fi publicate în revistele on-line „Şezătoarea azi” şi „Şezătoarea literară” iar interpretările muzicale vor apărea în albumul „Cântece de şezătoare”, care se va arhiva la Clubul Copiilor;

- Nu se percepe taxă de participare;

VIII. Informaţii suplimentare: prof. Maria Tanasă – 0744764858.

 

FIŞA DE PARTICIPARE

CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAŢIE ŞI INTERPRETARE

ŞEZĂTOAREA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

Ediţia a II- a,  2011

 

 

Numele şi prenumele:.....................................................................................................................

 

Elev (clasa)/Profesor (specialitatea)..............................................................................................

 

Adresa de e-mail:............................................................................................................................

 

Unitatea şcolară:.............................................................................................................................

 

Localitatea:.....................................................................................................................................

 

Judeţul: ..........................................................................................................................................

 

Titlul lucrării:.................................................................................................................................

 

Secţiunea în care se  încadrează lucrarea:..................................................................................

 

 

Profesor coordonator (pentru elevi):.............................................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: oanamaftei | 04.06.2011 16:15 | 3686 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (15)

0 0

05.06.2011 11:39 adriana_21

Vreau sa stiu daca se poate participa si cu dansuri, cantece si din alte zone decat cele "natale". E vorba totusi de folclor ROMANESC, nu ?!!!!!!!!

0 0

06.06.2011 21:35 elena_sm

Chiar am realizat o sezatoare foarte frumoasa, in care copiii au simtit placerea de a interpreta folclor in versuri, proza, cantec si dans. Problema este ca nu putem culege material literar/ muzical autentic din zona, chiar daca este in mediul rural. As vrea sa particip la concurs cu ceea ce am reusit sa realizam noi, din dorinta de a reactiva folclorul prin aceasta forma de manifestare.

0 0

06.06.2011 21:40 elena_sm

Am revenit cu al doilea comentariu, deoarece am citit mai atent si am inteles ca aceasta cerinta este doar la sectiunea Culegere de folclor.

0 0

07.06.2011 14:44 deuta_h

Am participat anul trecut la acest concurs. Nu am putut descarca diplomele de pe site-ul proiectului nici pana astazi. Si nu cred ca sunt singura in aceasta situatie.

0 0

08.06.2011 14:04 medeea2003

Ba se pot descarca si vizualiza. Lipsesc 2 puncte din adresa. Puneti punct inainte de blogspot si inainte de com.

0 0

08.06.2011 15:21 badila_miha

NU SE POATE DESCRACA, CARE PARTE NU O INTELEGETI????

0 0

08.06.2011 23:57 silviabrasov

Eu am descarcat diplomele, in felul urmator:
1) am accesat adresa http://sezatoarealaromani.blogspot.com
2) click dreapta pe diploma
3) Save As...
Daca nu reusiti sa le descarcati, trimiti-mi un mesaj pe didactic, cu datele de identificare ale diplomei si cu adresa dumneavoastra de mail, ca sa va pot trimite diploma descarcata.
Noi vom participa si anul acesta la "Sezatoare...".

0 0

09.06.2011 14:27 medeea2003

Cred ca un multumesc pt lamuriri era suficient. Nu trebuie sa tipati la noi cu caracterele mari folosute in mesajul dvs.

0 0

09.06.2011 19:32 deuta_h

Eu am reusit sa le descarc urmand indicatiile date de medeea2003. Multumesc!

0 0

14.06.2011 16:03 silimon

PERMITETI-MI SA TIP! VA MULTUMESC! AM PARTICIPAT IMPREUNA CU SOTUL MEU SI O COLEGA LA ACEST CONCURS. EU AM REUSIT SA DESCARC DIPLOMELE. PROBLEMA ESTE CA AU FOST POSTATE PREMIILE, DAR DIPLOMELE NU CORESPUND CU REZULTATELE AFISATE. PACAT! PAREA ATAT DE INTERSANT. SA MAI ASTEPTAM?

CAND PRIMIM NISTE RASPUNSURI?!?!?!?!

0 0

14.06.2011 23:34 miaritivoi

anul acesta cand se vor trimite diplomele- rezultatele si sub ce forma? tot pe acel site sau pe e-mail.

0 0

04.07.2011 19:58 adriana_21

Sper sa-mi raspundeti in timp util dat fiind ca e penultima zi.
Pot trimite pe e-mail si pentru concursul de interpretare?
Multumesc!

0 0

18.07.2011 22:31 grigia

Buna seara! Ne puteti informa cand aflam rezultatele?

0 0

03.08.2011 12:52 oanamaftei - Autor

Rezultatele au fost postate pe sezatoareaconcurs.ablog.ro. Diplomele vor fi postate pe acelasi blog de anul trecut.Vom mentiona la momentul potrivit adresa.Multumim pentru participare!

0 0

08.08.2011 12:15 oanamaftei - Autor

In ceea ce priveste eventualele nelamuriri, obiectii etc. privind aceasta editie sau cea anterioara a concursului, aveti un nr. de telefon afisat in regulament.Nu mai insistati pe acest site pt. ca nu veti primi raspunsuri.Multumim.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

1 vot | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN