Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS REGIONAL : PENTRU O VIATA SANATOASA

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

 

INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN TELEORMAN

CASA CORPULUI DIDACTIC TELEORMAN

LICEUL ECONOMIC-ADMINISTRATIV ROSIORII DE VEDE

CONCURS REGIONAL :

PENTRU O VIATA SANATOASA

INSCRIS IN CALENDARUL ACTIVITATILOR EDUCATIVE REGIONALE MECTS 2012

POZITIA 1014

Regulamentul Concursului PENTRU O VIATA SANATOASA

Argument

Stilul de viata al timpurilor noastre este foarte diferit de cel din trecut. Ritmul rapid al stilului modern de viata, precum si cresterea numarului de gospodarii formate dintr-un singur individ, al familiilor cu un singur parinte si al femeilor care lucreaza, au dus la schimbari in modul de preparare a mancarii si a consumarii acesteia. Un rezultat pozitiv al acestor schimbari, a fost avansarea rapida a tehnologiei alimentare, a prepararii si ambalarii lor, pentru a oferi siguranta si buna calitate a aprovizionarii cu alimente. In ciuda existentei acestor noi descoperiri, poate aparea riscul contaminarii alimentelor prin contaminanti naturali sau care sunt introdusi accidental sau prin tratarea inadecvata a alimentelor.

Calitatea si siguranta alimentelor se bazeaza pe eforturile tuturor celor implicati in lantul complex care include al productia agricola, procesarea, transportul si consumul. Conform Uniunii Europeane si Organizatiei Mondiale a Sanatatii - siguranta alimentelor este o responsabilitate a tuturor. Intrarea in Comunitatea Europeana a condus la schimbarea substantiala a sistemelor economice si legislative a noilor State Membre.
Garantarea sigurantei alimentului se refera la incadrarea in limite maxime, stabilite ca limite critice, privind continutul de aditivi, reziduuri de pesticide si medicamente de uz veterinar, substante alergene, microorganisme patogene, infestarea cu insecte sau paraziti.

Cel mai bun mod in care putem sa punem in practica siguranta alimentelor este sa fim bine informati referitor la principiile de baza ale producerii alimentelor si a tratarii lor sigure la noi acasa.

Scopul

Scopul organizarii concursului este acela de a determina elevii sa constientizeze atat importanta consumului de alimente sigure, cat si cerintele referitoare la protejarea vietii si sanatatii proprii.

Obiectivele specifice ale proiectului

- Identificarea cerinţelor referitoare la protejarea vieţii şi sănătăţii consumatorilor ;

-Dezvoltarea relaţiilor de colaborare, cooperare între toţi factorii implicaţi în educatia pentru o viata sanatoasa;

-Evidentierea informatiilor necesare elevilor in calitatea lor de consumatori pentru protejarea vietii si sanatatii acestora si pentru a-i face sa ia decizii in cunostinta de cauza.

- Identificarea conditiilor necesare asigurarii comertului liber si a unor conditii competitive pentru operatorii din industria alimentara.

-Determinarea importantei existentei unui control oficial adecvat al alimentelor.

Grupul tinta caruia i se adreseaza

Concursul se adreseaza : - elevilor , pe grupe de varsta:

-clasele V-VIII

-clasele IX-XII

-cadrelor didactice

Data concursului: 18 mai 2012

COLECTIVUL DE ORGANIZARE:

Amarie Constantin – Inspector Scolar General ISJ Teleorman

Stoenescu Simona – Director CCD Teleorman

Poplaceanu Elena-Inspector Educativ ISJ Teleorman

Florescu Carmen-Inspector de specialitate ISJ Teleorman

Oprescu Eugenia-Director Liceul Economic-Administrativ

Petrescu Aurelia-Director adjunct Liceul Economic-Administrativ

Olmazu Anisoara – profesor

Oprescu Mircea– profesor

Visa Robert– profesor

Sectiunile concursului :

1. SA ALEGEM PRODUSE DE CALITATE

●   Creaţie foto:

-          3 imagini care să redea exemple de bune practici din viaţa cotidiană inspirate din tematica proiectului

  • ·         Eseu: un eseu de 2 pagini care să surprindă o situatie , în care să se evidentieze caracteristici ale produselor de calitate

2. CALITATEA ALIMENTELOR – CEA MAI BUNA RETETA

  • ·         Creaţie publicitară:

- un afiş A3 cu tema „CALITATEA ALIMENTELOR – CEA MAI BUNA RETETA

sau

- un pliant, care să ilustreze prin text şi imagini aspecte ale unui stil de viata sanatos

  • ·         Eseu: un eseu de 2 pagini, care să surprindă o situatie , în care să se evidentieze aspecte ale unui stil de viata sanatos

CONDITII DE REDACTARE A ESEURILOR

Redactarea lucrărilor (lucrarea propriu-zisă şi rezumatul) si a eseurilor se va face pe format A4, pe o singură parte, la un rând, cu margini egale de 20 mm (text aliniat „justified”) titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14 Bold), centrat;

- la două randuri de titlu se va scrie autorul ( si coordonatorul in cazul eseurilor ) şi instituţia (Times New Roman 12);

- la două randuri de numele autorului se incepe scrierea textului (Times New Roman 12)

CRITERII DE EVALUARE A CREATIILOR PUBLICITARE:

1. Creativitatea - exprimarea plastică originală;

2. Bogatia limbajului vizual plastic - folosirea elementelor de limbaj plastic cat mai spontan, conform aptitudinilor lor intuitive pentru obtinerea unei expresivitati a compozitiei plastice în functie de tehnica;

3. Organizarea spatiului plastic compozitional , in vederea obtinerii unui echilibru al suprafetei (raportului gol —plin, forma —fond) repetarea armonioas a formelor;

4. Acuratetea lucrarilor;

5. Creativitatea în conceperea unui mesaj centrat pe temele studiate;

6. Capacitatea de simplificare - transformare in semn plastic a gandului propriu;

7. Unitatea lucrarii - crearea unei suprafete unitare, prin stil, abordare, tehnica;

8. Originalitate

9. Relationarea mesajului cu subiectul dat şi relevanta acestuia

CRITERII DE EVALUARE A ESEURILOR :

> Respectarea etapelor de realizare a unui eseu;

> Relevanta eseului din punct de vedere al temei;

> Originalitate;

> Aplicabilitate;

> Impact şi importanta

CRITERII DE EVALUARE A FOTOGRAFIILOR:

  • Ø  Incadrarea in tema concursului
  • Ø  Claritatea transpunerii mesajului
  • Ø  Creativitatea si originalitatea
  • Ø  Calitatea tehnica de fotografiere

CONDITII DE INSCRIERE :

a.Lucrarile elevilor şi fişa de înscriere vor fi transmise in format electronic pe urmatoarea adresa de email :

eugenia_oprescu@yahoo.com, in atasament , specificandu-se autorul si profesorul coordonator , respectiv scoala de provenienta , pana la data de 15 mai ; moderatorul va va confirma primirea materialului si acceptarea acestuia la concurs;

b..o lucrare va avea un singur autor ;

c.lucrarile participante la concurs vor fi trimise prin e-mail la adresa mai sus mentionata, in atasament cu denumirea : PENTRU O VIATA SANATOASA

d.se vor acorda premii pe sectiuni de varsta si diplome de participare tuturor elevilor si indrumatorilor acestora .

e. rezultatul concursului va fi un GHID DE BUNE PRACTICI : EDUCATIE PENTRU SANATATE care va fi publicat cu ISSN.

f. taxa de participare la concurs pentru elevi este de 15 lei/elev, care se achita prin mandat postal la adresa: LICEUL ECONOMIC-ADMINISTRATIV , loc. ROSIORII DE VEDE, strada REPUBLICII, nr. 11, jud. TELEORMAN, cu mentiunea : pentru Concursul Pentru o viata sanatoasa.

g. pentru publicarea lucrarilor in GHIDUL DE BUNE PRACTICI : EDUCATIE PENTRU SANATATE, profesorii coordonatori vor primi adeverinte care sa ateste participarea la realizarea ghidului si vor achita o taxa de 10 lei/lucrare publicata, care se achita prin mandat postal la adresa: LICEUL ECONOMIC-ADMINISTRATIV , loc. ROSIORII DE VEDE, strada REPUBLICII, nr. 11, jud. TELEORMAN, cu mentiunea : pentru Concursul Pentru o viata sanatoasa.

Ghidul va fi distribuit in format PDF , electronic, pe CD.

h. profesor coordonator poate fi orice cadru didactic, indiferent de specialitate.

Telefon contact 0761.669.697 (Prof. Eugenia Oprescu)

CONCURSUL REGIONAL “PENTRU O VIATA SANATOASA”

Ediţia 2012

FISA DE ÎNSCRIERE

A)

Numele şi prenumele coordonatorului …………………………………………………….

Sectiunea........................................................................................................

Specialitatea: ………………………………………………………………………………..

Unitatea de învăţământ: ……………………………………………………………………

Telefon: ………………………………………………………………………………………

Adresa de e- mail: …………………………………………………………………………..

Adresa unităţii de învăţământ: ……………………………………………………………

Strada: ………………………………….     Nr. …………………………………..

Localitatea: …………………………….     Codul: ………………………………

Judeţul: …………………………………

Nr. crt.

Numele şi prenumele elevului

clasa

Titlul lucrării

1.

B)

Publicarea lucrarii in Ghidul de bune practici:” Educatie pentru sanatate”*

da

nu

Semnătura cadrului didactic,

*se bifeaza

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: liceul_economic | 24.04.2012 18:32 | 1372 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN