Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURSUL INTERJUDEŢEAN ,,PĂMÂNTUL ÎN OCHI DE COPIL ”Editia a VI-a

CONCURSUL INTERJUDEŢEAN ,,PĂMÂNTUL ÎN OCHI DE COPIL

Editia aVI-a

JUSTIFICARE: Copiii sunt un public important pentru educaţia mediului înconjurător, deoarece sunt gestionarii şi consumatorii de mâine ai resurselor planetei pe care locuim. Pornim în lansarea acestui concurs având motto-ul lui Romulus Vulpescu, pentru a conştientiza importanţa cunoaşterii, protejării şi exprimării propriilor opinii legate de  protejarea vieţii pe Pământ:« În fiecare zi ne batem joc/ De păsări, de iubire şi de mare/ Si nu băgăm de seamă că în loc/ Apare un deşert de disperare. »

 OBIECTIVELE PROIECTULUI:

- intensificarea colaborării între şcoli, cu celelalte instituţii cu profil educativ, dar şi cu instituţiile abilitate să protejeze omul şi mediul înconjurător;

- stimularea şi promovarea capacităţilor creatoare ale elevilor;

- promovare, prin creaţii literare şi desene, a unei politici ecologice educaţionale;

- angajarea elevilor, tuturor şcolilor, în efortul de a ridica educaţia cetăţeanului la nivelul unei mentalităţi europene în ecologizarea mediului;

- cultivarea disponibilităţilor artistice prin activităţi extraşcolare prin care îşi vor dezvolta potenţialul artistic;

- antrenarea activă a colectivului didactic al şcolii noastre şi a altor unităţi şcolare pentru conjugarea eforturilor îndreptate în vederea implicării omului în rezolvarea problemelor de mediu.

 REZUMATUL PROIECTULUI:

   Concursul interjudeţean se află la cea de-a VI-a.Există două secţiuni: cea de creaţii literare, cu tema „Glasul Pământului”şi cea de pictură cu tema „Pământul în culoare”.

     La proba de creatie plastica, lucrarile pot fi realizate in orice tehnica si vor avea trecute date de identificare: numele învăţătorului/profesorului, clasa, şcoala, adresa şcolii, localitatea( se vor consemna pe spatele lucrării-obligatoriu).

     La proba de creaţie literară proprie materialele se vor redacta pe format A4, pe o singură parte, la un rând, cu margini egale de 2 cm, text aliniat „justifield”. Titlul va fi scris cu majuscule(Times New Roman, 14, Bold). La două rânduri de titlu se vor scrie: numele elevului, clasa( Times New Roman, 12, Bold). La două rânduri de numele autorului se va scrie conţinutul lucrării (Times New Roman, 12, Bold). Numele învăţătorului/profesorului, şcoala, adresa şcolii, localitatea se vor consemna la sfârşitul lucrării(obligatoriu). Lucrările care nu au trecute toate datele nu intră în concurs.

        Lucrările nu se returnează, organizatorii îşi rezervă dreptul de a folosi materialele pentru publicarea intr-un volum.

        Perioada de trimitere a lucrarilor 01 mai - 04 iunie 2012.

       Pentru buna organizare a concursului, suntem nevoiţi să impunem o taxa de participare de 5 lei (RON) pentru fiecare lucrare. Fiecare participant poate trimite un număr nelimitat de lucrări la fiecare secţiune. Pentru certitudinea primirii diplomelor, sunteţi rugaţi să trimiteţi, odată cu lucrările, un plic autoadresat timbrat.

           Lucrările, formatul electronic şi mandatele poştale vor fi trimise pe adresa Nicoleta Valusescu, Strada Cetăţii Nr. 4, Loc Caransebes, Jud.Caras-Severin, Cod.325400 sau la adresa Lepadat Elena, Str. Racovitei, Bl. A2, Sc. D, Ap. 3, Loc. Caransebes, Jud. Caras-Severin, Cod. 325400, până în data de 04 .06. 2012 cu specificarea pentru concursul „PĂMÂNTUL ÎN OCHI DE COPIL”(banii pot fi puşi şi alături de lucrări). Persoane de contact-prof. Elena Lepădat, tel.0723488002, 0255513091, e-mail: elena.lepadat @yahoo.com si prof. Nicoleta Valusescu, tel.0720003010, 0255513091, e-mail: nicoleta_valusescu@yahoo.com.                                      

   Lucrările vor respecta regulamentul concursului şi vor fi selectate de către un juriu stabilit, format din reprezentanţi ai I.S.J. Caraş-Severin, C.C.D. Caraş -Severin, Agenţia pentru Protecţia Mediului Caras-Severin şi profesori de specialitate. Se vor urmări:aspectul general al lucrării; respectarea regulamentului în privinţa realizării lucrărilor; originalitatea subiectelor alese;calitatea exprimării: claritate, expresivitate, bogăţia vocabularului, modalităţi artistice utilizate etc.;expresivitatea desenelor, utilizarea culorilor. Diplomele participanţilor vor fi expediate pana in data de 20.06.2012.

   Atasam acordul de parteneriat, va rugam sa il trimiteti completat in 2 exemplare.

   Expoziţia lucrărilor primite din ţară va fi la Biblioteca Municipală “Mihail Halici” din Caransebeş, cu tema ,,PĂMÂNTUL ÎN OCHI DE COPIL”.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: valusescu | 21.05.2012 21:51 | 1721 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

26.05.2012 10:21 badila_miha

Nu apare fisa de înscriere. Nu este menționată perioada de trimitere a diplomelor.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN