Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul interjudetean "Simbol si Inovatie"

Concursul se află la cea de-a VI-a ediţie în anul acesta şcolar si se adresează tuturor elevilor creativi din invatamantul preprimar, primar, gimnazial si liceal.

Nume proiect: Concursul interjudetean"Simbol si Inovatie" Editia VI

Organizatori: LICEUL TEORETIC ,,TRAIAN DODA” CARANSEBEŞ

Condiţii de participare: Concursul se adresează tuturor elevilor creativi din invatamantul preprimar, primar, gimnazial si liceal. Elevii vor fi implicaţi în pregătirea produselor în timpul lor liber, dar şi în orele de: limba şi literatura română, educaţie plastică,

Perioadă înscriere: 01.02.2013 - 28.02.2013

Perioadă desfăşurare: 01.02.2013 - 31.03.2013

JUSTIFICARE:      

     Este cunoscut faptul că  integrarea României  în  UE impune, din partea cetăţenilor români, norme   şi  atitudini diferite  faţă de recuperarea şi  reciclarea materialelor.

     Mărţişorul este o sărbătoare specific românească prin  care se celebrează venirea primăverii.

      Se consideră că mărţişoarele sunt aducătoare de fericire şi noroc. Mărtişorul este un obiect de recuzită folosit în cadrul unui obicei care, la fel ca alte obiceiuri, se bazează pe credinţe şi practici.

      Din cârpă, din metal,  din piele, din carton, din flori presate sau paie, somptuos sau sărac, mărţişorul exploatează, în principiu, orice materie naturală sau artificială şi orice combinaţie a  diferitelor materii.

    OBIECTIVELE PROIECTULUI: 

*însuşirea noţiunilor de ”deşeuri” şi ”materiale refolosibile”;

*crearea unui sistem integrat de colectare selectivă, gestionare şi valorificare a deşeurilor refolosibile, eficient din punct de vedere ecologic şi profitabil  economic;

*valorificarea materialelor refolosibile în cadrul orelor de ”Abilităţi practice” şi ”Educaţie tehnologică” în ciclul primar şi gimnazial ;

*creşterea gradului de conştientizare a copiilor privind problemele de mediu;

*dezvoltarea spiritului civic şi a capacitătii elevilor de a sprijini natura;

*stimularea şi promovarea capacităţilor creatoare ale elevilor;

*promovarea în lucrările elevilor a istoricului, tradiţiei şi legendelor mărţişorului;

*stimularea interesului elevilor pentru înţelegerea şi păstrarea tradiţiilor legate de sosirea primăverii;

*antrenarea activă a colectivului didactic al şcolii noastre  şi a altor unităţi şcolare pentru conjugarea eforturilor îndreptate în vederea implicării omului în rezolvarea problemelor de mediu.

 

GRUPURI ŢINTĂ:  elevii Liceului  Teoretic ,,Traian Doda“Caransebeş; elevii scolilor ce vor agrea proiectul; părinţii elevilor; comunitatea locală.

 

REZUMATUL PROIECTULUI(10rânduri): 

   Concursul interjudeţean se află la cea de-a VI-a ediţie în anul acesta şcolar şi se adresează tuturor elevilor creativi. Ei vor fi implicaţi în pregătirea produselor în timpul lor liber, dar şi în orele de: limba şi literatura română, educaţie plastică.Există trei secţiuni: măţişor confecţionat din materiale refolosibile; felicitare de Mărţişor; creaţie  literară (eseuri, legende şi poezii,  inspirate de această tradiţie românească).

   Lucrările vor respecta regulamentul concursului şi vor fi selectate de către un juriu stabilit, format din reprezentanţi ai I.S.J. Caraş-Severin, C.C.D. Caraş -Severin,  Agenţia pentru Protecţia Mediului  Caras-Severin  şi profesori de specialitate. Se vor urmări: aspectul general al lucrării; respectarea regulamentului în privinţa realizării lucrărilor; originalitatea subiectelor alese; calitatea exprimării: claritate, expresivitate, bogăţia vocabularului, modalităţi artistice utilizate etc.;expresivitatea desenelor, utilizarea culorilor. Diplomele participanţilor vor fi expediate după data de 01.04.2013

    Expoziţia lucrărilor primite din ţară se va desfăşura în cadrul  Târgului  Mărţişorului, în incinta Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, sub genericul Expozitie Interjudeteana de Martisor si Felicitare,  Martie 2013

 

   DURATA ŞI PLANUL DE ACŢIUNE:

Durata: 01 februarie – 31 martie 2013, pentru ediţia a VI-a.

REZULTATE AŞTEPTATE: determinare de atitudini civice fată de materialele reciclabile; formare de deprinderi de muncă artizanală; dezvoltarea gustului estetic, a simţului pentru frumos, cultivarea tradiţiilor românilor şi impunerea lor în spaţiul Uniunii Europene; stabilirea câştigătorilor; vernisarea expoziţiei cu lucrările realizate; vizitarea expoziţiei de către oamenii comunităţii.

SECŢIUNILE CONCURSULUI:

a)       măţişor confecţionat din materiale refolosibile;

b)       felicitare de Mărţişor;

c)       creaţie literară (eseuri, legende şi poezii, inspirate de această tradiţie românească).

         Pentru secţiunea marţişor, lucrările vor fi confecţionate din materiale refolosibile. Numele elevului, numele educatorului/învăţătorului/profesorului, şcoala, localitatea se vor consemna obligatoriu. Persoană de contact-prof. Nicoleta Valusescu, tel.0720003010, 0255513091, e-mail: nicoleta_valusescu@yahoo.com 

      Pentru secţiunea felicitare, lucrările vor fi confecţionate din materiale refolosibile. Numele elevului, numele educatorului/învăţătorului/profesorului, şcoala, localitatea se vor consemna obligatoriu. Persoană de contact- prof. Elena Lepădat, tel.0723488002, 0255513091, e-mail: elena.lepadat @yahoo.com

       La proba de creaţie literară proprie materialele se vor redacta pe format A4, pe o singură parte, la un rând, cu margini egale de 2 cm, text aliniat „justifield”. Titlul va fi scris cu majuscule(Times New Roman, 14, Bold). La două rânduri de titlu se vor scrie: numele elevului, clasa( Times New Roman, 12, Bold). La două rânduri de numele autorului se va scrie conţinutul lucrării (Times New Roman, 12, Bold). Numele învăţătorului/profesorului, şcoala, adresa şcolii, localitatea se vor consemna la sfârşitul lucrării(obligatoriu). Persoană de contact-prof. Elena Lepădat, tel.0723488002, 0255513091, e-mail: elena.lepadat @yahoo.com. Lucrările care nu au trecute toate datele nu intră în concurs. Lucrările nu se returnează, organizatorii îşi rezervă dreptul de a folosi materialele. Pentru buna organizare a concursului, suntem nevoiţi să impunem o taxa de participare de 5 lei (RON) pentru fiecare lucrare. Fiecare participant poate trimite un număr nelimitat de lucrări la fiecare secţiune. Pentru certitudinea primirii diplomelor, sunteţi rugaţi să trimiteţi, odată cu lucrările, un plic autoadresat timbrat, format A4.

         Lucrările, formatul electronic şi mandatele poştale vor fi trimise pe adresa Nicoleta Valusescu, Strada Cetăţii Nr. 4, Loc Caransebes, Jud. Caras-Severin, Cod.325400 sau la adresa Lepadat Elena, Str. Racovitei, Bl. A2, Sc. D, Ap. 3, Loc. Caransebes, Jud. Caras-Severin, Cod. 325400, până în data de 28 .02. 2013 cu specificarea pentru concursul „SIMBOL ŞI INOVAŢIE ” ”(banii pot fi puşi şi alături de lucrări). Lucrările vor fi selectate de către un juriu stabilit, format din reprezentanţi ai I.S.J. Caraş-Severin,C.C.D. Caraş -Severin, Garda de Mediu Caras-Severin şi profesori de specialitate. Diplomele participanţilor vor fi expediate după data de 01.04.2013.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: valusescu | 12.02.2013 00:15 | 1229 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN