Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul National de Artă Plastică ,,UNIVERSUL LITERAR ÎN CREAŢIA PLASTICĂ A COPIILOR”, ediţia a V-a,

Clubul Copiilor Oneşti vă invită să participaţi la Concursul National de Artă Plastică ,,UNIVERSUL LITERAR ÎN CREAŢIA PLASTICĂ A COPIILOR”, ediţia a V-a, care va avea loc în data de 22 iunie 2013. La acest concurs pot participa cercurile de profil din cluburile şi palatele copiilor din ţară. Menţionam că acest concurs este inclus în C.A.E. al M.E.C.T.S. 2013

Nume proiect: Concursul National de Artă Plastică ,,UNIVERSUL LITERAR ÎN CREAŢIA PLASTICĂ A COPIILOR”, ediţia a V-a,

Organizatori: PALATUL COPIILOR BACAU - FILIALA CLUBUL COPIILOR ONESTI

Condiţii de participare: Fiecare profesor poate pregăti maxim 8 lucrări pentru cele doua secţiuni (4 grafică/4 pictură sau câte 1 grafica/1 pictură pentru fiecare categorie de vârstă), realizate pe o coală de desen format A3 sau A4. Desenul trebuie să constituie ilust

Perioadă înscriere: 30.04.2013 - 10.06.2013

Perioadă desfăşurare: 10.02.2013 - 22.06.2013

  1. REZUMATUL PROIECTULUI

Prin derularea acestui proiect ne propunem organizarea unui concurs de specialitate vizand incurajarea si promovarea creatiei artistice a elevilor care frecventează cercurile de desen si pictura din cluburile  şi palatele copiilor.

Concret, concursul va consta în ilustrarea plastica a unui text literar (poezii, poveşti, fabule, basme, etc.) si va cuprinde doua sectiuni: -grafica

-pictura

Lucrările plastice pot fi realizate pe coală de hârtie format A3 sau A4, etichetate pe verso. Lucrarile trebuie sa fie incadrate intr-un passe-partout pentru a putea fi expuse.

Lucrările realizate de către participanţi vor fi expediate la Clubul Copiilor Oneşti, unde, pe 22 iunie –– vor fi jurizate de un juriu de specialitate şi vor constitui obiectul unei expoziţii realizate în Biblioteca „Radu Rosetti” Oneşti.

Concursul pe care ni-l propunem este la a V-a ediţie; în cele patru ediţii în care s-desfăşurare, această formă de dezvoltare a creativităţii şi de valorificare a achiziţiilor copiilor s-a bucurat de un mare succes în rândul colegilor din ţară: au participat cluburi şi palate din peste 15 judeţe ale ţării, cu un număr foarte mare de lucrări la ambele secţiuni.

  1. PREZENTAREA PROIECTULUI

Argument justificare, context (analiză de nevoi) 

Dezvoltarea creativitaţii copiilor este un obiectiv de maximă importanţă în realizarea unei educaţii de calitate.  În ceea ce priveşte educaţia estetică şi vizuală a tinerei generaţii, cluburilor le revine rolul primordial. Pe lângă activităţile teoretice şi practico-aplicative realizate în acest scop, considerăm că este necesar să proiectăm şi să realizăm activităţi cu conţinut diferit de cel cu care am fost obişnuiţi si care se realizează in şcoli .

Elevilor de la Cluburi şi Palate le place să creeze, să deseneze.  Prin acest proiect  ne propunem sa îmbinăm îndemânarea, atenţia, spiritul creator, de observaţie, gustul estetic, fantezia şi alte calităţi ce deschid calea spre creaţie cu interesul copiilor pentru lectură.

De asemenea ne propunem să menţinem viu interesul copiilor şi al părinţilor pentru tipul de activitate pe care îl desfăşurăm şi să demonstrăm că suntem nu doar o alternativă de petrecere a timpului liber, ci şi o instituţie de învăţământ modernă, receptivă la nou şi la modernizare.

Dorim nu doar să ne jucăm şi să ne simţim bine, ci vrem să demonstrăm că putem concura cu succes, că ştim să formăm şi să valorificăm talente, că ne putem alinia normelor Uniunii Europene.

Scopul proiectului

-      Promovarea interdisciplinaritaţii prin dezvoltarea interesului pentru literatura cu ajutorul artelor plastice .

Obiectivele specifice ale proiectului

-         intensificarea colaborării între Cluburile Copiilor angajate în mod direct în acţiunea de promovare a interdisciplinaritatii;

-         valorificarea experienţei pozitive a cadrelor didactice în domeniul realizării educaţiei estetico-vizuale;

-         formarea unei atitudini pozitive  faţă de literartură;

-         capacitatea de a transpune in creaţia plastica un text literar studiat

-         dezvoltarea capacităţii de a comunica prin folosirea diferitelor elemente de limbaj plastic;

-         promovarea unor tineri talentaţi în domeniul artelor plastice;

-         formarea capacităţii de analiză a setului de competenţe dobândit prin învăţare în scopul orientării spre o anumită carieră profesională

Grupul ţintă căruia i se adresează proiectul. Beneficiari.

-   direcţi - elevii şi profesorii cercurilor: Pictură, Desen, Pictură-Desen, Grafica din 15 judeţe ale ţării

-   indirecţi - colaboratori, comunitatea locală

Durata proiectului (când începe şi când se termină): februarie – iunie 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: zk13 | 29.04.2013 07:50 | 787 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 18 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

11 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN