Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul national de cercetari pedagogice in domeniul educatiei religioase si al educatiei morale: "Pentru scoala de maine"

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

Stimati colegi,



Va reamintim faptul ca in data de 20 iunie 2011 se va desfasura Concursul national de cercetari pedagogice in domeniul educatiei religioase si al educatiei morale: "Pentru scoala de maine", editia a IV-a. Detalii in documentul atasat.



In vremuri destul de tulburi pentru invatamantul romanesc, cred ca putem sa aducem prin cercetarile din domeniul religios si moral o parte a suportului care-i lipseste educatiei de azi. Este poate si o mare sansa sa aratam tocmai acum faptul ca putem sa oferim perspective valide si modele noi de lucru, pornind de la o cunoastere autentica a persoanei umane deci si a elevului.



Concursul initiat in urma cu trei ani ramane unul de pionierat insa roadele sale nu au intarziat sa apara, prin publicarea unora dintre cercetarile participante la editiile precedente si prin modelele oferite pentru alte cercetari.



Cu mult respect, in masura in care aveti posibilitatea, va rog sa transmiteti mesajul acesta profesorilor de religie din tara si tuturor celor interesati de domeniul educational, religios si nu numai.

Pr.lect.univ.dr. Dorin Opris
Catedra de Pedagogie, Psihologie si Didactica

Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia

 

Concursul naţional de cercetări pedagogice în domeniul

educaţiei religioase şi al educaţiei morale

"pentru şcoala de mâine", ediţia a IV-a, 20 iunie 2011

Organizatori:

Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, Catedra de Pedagogie, Psihologie şi Didactică şi Facultatea de Teologie Ortodoxă

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba

Consiliul Judeţean Alba

Obiective:

  • · atragerea atenţiei cadrelor didactice asupra importanţei realizării de cercetări pedagogice pentru dezvoltarea învăţământului, în conformitate cu noile provocări ale societăţii moderne, aflată într-o dinamică accelerată;
  • · stimularea cadrelor didactice de a iniţia cercetări în domeniul educaţional şi de a valorifica rezultatele acestora;
  • · crearea unui cadru de prezentare şi valorificare a cercetărilor pedagogice întreprinse de către cadrele didactice din ţară;
  • · realizarea unei baze de date la nivel naţional cu cercetări întreprinse în domeniul educaţional;
  • ·

Regulamentul concursului:

1. Concursul se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar.

2. Sunt acceptate cercetări pedagogice realizate în domeniul educaţiei religioase şi al educaţiei morale de către profesori, diriginţi, cercetători etc.

3. Cercetările vor fi trimise până la data de 20 iunie 2011, pe adresa de e-mail: educatia_religioasa2004@yahoo.com. Textele vor fi scrise în format Word, font: Times New Roman, font size: 12, paragraful: 1 rând. Fiecare lucrare trebuie însoţită de o fişă de participare, după modelul de mai jos.

4. În structura lucrărilor este important să se regăsească: ipoteza cercetării, prezentarea investigaţiei întreprinse, analiza şi interpretarea datelor, concluzii ale cercetării.

5. Comisia de jurizare va fi formată din specialişti în domeniul ştiinţelor educaţiei şi al teologiei.

6. Rezultatele concursului vor fi comunicate participanţilor, până la data de 24 iunie 2011.

7. Pentru participarea la concurs, nu se percep niciun fel de taxe.

8. Premiile şi diplomele vor fi trimise prin poştă.

Iniţiator

Pr.lect.univ.dr. Dorin Opriş

Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, Catedra de Pedagogie, Psihologie şi Didactică

fişă de participare la Concursul naţional de cercetări pedagogice în domeniul educaţiei religioase şi al educaţiei morale "Pentru şcoala de mâine", ediţia a IV-a, 2011

  1. Numele şi prenumele autorului / autorilor:
  2. Unitatea de învăţământ:
  3. Titlul lucrării:

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: allexiliescu | 02.06.2011 07:12 | 1225 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN