Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul National "ECOGREENFEST" 2011

Concursul îşi propune antrenarea copiilor în vederea realizării de lucrări ECO, artistico-plastice folosind diverse tehnici şi materiale, cu mesaje PRO NATURĂ şi prezentarea activităţilor deosebite artistico-culturale-practic-aplicative-distractive. Concursul naţional de creaţie constă în prezentarea etapelor de realizare a unei lucrări artistice realizate prin diverse tehnici şi materiale: colaj, mototolirea hârtiei, lucrări din fire, resturi, jucării din cutii, din deşeuri etc. Picturi în tehnica Origami (animale, insecte, flori etc) sau Tangram (se va aprecia originalitatea exemplificării), unor planşe decorative, picturi decorative pe suport de lemn, sticlă, piatră, etc., album de fotografie ( peisaje, flori, animale etc.) sau afiş ECO, orice format sau fotografia unui afiş ECO.

Concursul “ECOGREENFEST” – „Mesaj pentru Terra!” ediţia I – etapă naţională, constă în următoarele subsecţiuni:

  1. AFIŞECO (afişe publicitare ECO, afişul unui proiect ECO, colaj de imagini cu mesaj ECO etc);
  2. FOTOGRAFIE ECO (album de fotografie, fotografii ECO)
  3. ECO ARTA (Colaj. Obiecte decorative ECO. Machete)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ram_mih | 30.05.2011 20:44 | 1904 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

31.05.2011 20:01 vivica57

Concursul si Simpozionul solicita participarea directa?

0 0

31.05.2011 20:12 ecosim

Ne bucuram sa auzim ca militati pentru conceptul ECO. Ca si noi, de altfel! V-am fost un exemplu bun, sa intelegem!
Ne intristam, insa, sa vedem "luate cuvant cu cuvant" ideile gandite de noi cu multi ani in urma in cadrul Proiectului ECOFEST JUNIOR, aflat acum la editia a IX-a.
Credem ca din dorinta de a lansa rapid proiectul, ati mai dat un Copy Paste si de pe la altii, respectiv de pe la noi. Nu dorim sa va criticam, ci doar sa va sugeram sa fiti originali, creativi, nu doar sa bifati un Proiect in care sa nu va implicati sufleteste.
Mottoul nostru: "Este loc sub Soare pentru fiecare!", insa... cat ar fi de frumos sa crestem fiecare sub lumina Soarelui natural, sincer, curat, adica ECO, nu artificial, nu fortat, nu luand pe furis de la altii, sprijinindu-ne pe altii, ci ajutati de altii. Este o deosebire mare intre cei care imita pe altii, vor sa ii copieze si cei care fac echipa cu altii pentru acelasi scop.
Noi am lansat conceptul ECO si stim ce urmarim exact. Il regasiti in continutul Festivalului International ECOFEST JUNIOR. Daca nu veti avea o abordare personala in acest Proiect, riscati sa nu mai stiti ce vreti sa realizati.
Va dorim succes si ... multa grija in abordarea viitoare! Ceea ce am scris noi candva si dumneavoastra ati preluat -fara sa ne spuneti macar- sunt idei originale, necopiate, gandite in echipa. Speram sa veniti cu idei proprii in proiect. Putem fi colaboratori impartasind din experienta proprie, nu preluand fara voie experienta scrisa.
Speram ca ati inteles mesajul nostru!
V-ati cam pripit in lansarea proiectului. De aceea credem ca ati preluat ideile noastre. Si… ne intrebam: oare nu v-ati gandit ca stim ce am scris in proiect? Noi nu l-am copiat de la nimeni! E creatia noastra, ne mandrim cu acest lucru, noi l-am gandit, e original, de aceea am avut succes pe plan international.
PS: Am lansat activitatile editiei a IX-a a Festivalului International ECOFEST JUNIOR.
Le puteti vizualiza pe acest site.
Numai bine! Echipa ECO

0 0

31.05.2011 20:21 ecosim

La un moment dat apare in proiectul dv national un Concurs international de creatie. Copy si Paste e de vina! Noi organizam Concurs international, dv mai stiti ce organizati?
Concluzia: si daca ati copiat, macar sa fi adaptat la ce v-ati propus. Daca e national , pai national sa fie peste tot!
Ne-ati suparat putin! Ce mai ECO ! Ce mai vremuri!

0 0

01.06.2011 15:38 ram_mih - Autor

Buna ziua!

Nu inteleg de unde atat aciditate! Proiectul a fost propus spre aprobare M.E.CT.S intr-o forma internationala datorita numarului mare de parteneri europeni cu care avem acorduri de colaborare din 2009, insa in Calendarul national al activitatilor educative 2011 apare aprobat la sectiunea F7, pozitia 36 ca si proiect national. Nu exista nci o forma de Copy si Paste de care ne acuzati in mod nefondat. De asemenea acesta va ramane in forma aprobata de minister - national, nepercepandu-se taxe de participare!. Numai bine!

0 0

01.06.2011 21:47 ecosim

Ati "luat" anumite paragrafe de la noi. Daca cititi proiectul nostru, veti vedea care parte din textul dv seamana identic cu al nostru. Ideea dv e laudabila, insa supararea noastra e ca ne-am regasit exact textual in anumite parti de continut din proiectul dv. Va vom trimite pe email exact paragrafele. Aici... ii lasam pe participanti sa comunice cu dumneavoastra.
Nu e vorba de aciditate mai sus. Cred ca trebuia sa ne suparam, insa noi chiar gandim ECO!!!!!

0 0

15.06.2011 22:43 stanadaniela

Am participat anul trecut la Ecofest Junior si am avut o colaborare foarte buna1 Salutam si initiativa Scolii Nr. 15, mai ales ca PARTICIPAREA ESTE GRATUITA!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN