Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURSUL SI SIMPOZIONUL INTERJUDEŢEAN ”SĂ ÎMPĂRTĂŞIM DIN EXPERIENŢA NOASTRĂ”

Clubul Elevilor Huşi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui organizează CONCURSUL SI SIMPOZIONUL INTERJUDEŢEAN ”Să împărtăşim din experienţa noastră”, Ediţia a III-a, propuse pentru a fi inscrise in CAER 2016.

Nume proiect: CONCURSUL SI SIMPOZIONUL INTERJUDEŢEAN ”SĂ ÎMPĂRTĂŞIM DIN EXPERIENŢA NOASTRĂ”

Organizatori: Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad – Structura Clubul Elevilor Huşi,Director prof. Gîmbuţă Marius, Coordonator proiect prof. Mik Mihaela Evelina Colaboratori proiect: - Grădiniţa Broscoşeşti, persoană de contact ed. Chirilă Marlena,

Condiţii de participare: Concursul se va desfăşura pe secţiuni şi pe grupe de vârstă (preşcolar, primar, gimnazial, liceal, şi elevi cu cerinţe educative speciale). Lucrările elevilor pot fi individuale sau pe echipe formate din 2-4 elevi. Concursul pentru elevi est

Perioadă înscriere: 22.01.2016 - 23.02.2016

Perioadă desfăşurare: 04.03.2016 - 05.03.2016

Motivarea proiectului

Astăzi sunt numeroase surse de informare, multă informaţie şi multe metode de a accesa şi de a folosi informaţia. Unii au acces la anumite informaţii, alţii la altele, unii folosec anumite tehnici, alţii altele, dar cu toţii suntem interesaţi să aflăm cât mai multe. Daca cunoştinţele sunt prezentate copiilor   într-un mod plăcut, amuzant, acestea vor fi acumulate mai uşor şi mai temeinic.

De aceea, realizarea unui schimb de exemple de bună practică este necesar atât în rândul elevilor, pentru a ne da seama de ceea ce-i preocupă, de ceea ce le captează atenţia şi de ceea ce le place cu adevărat; cât şi în rândul cadrelor didactice pentru a putea folosi cele mai bune metode de comunicare a informaţiei.

Obiectivul general /scopul

Obiectivul genaral al proiectului este sa dezvoltăm interesul pentru studiu şi cercetare încă de la cele mai fragede vârste.

Secţiunile concursului:

Pentru elevi:

ü  A. Experimente amuzante- ppt

Prezentările Power Point vor conţine descrierea unui experiment ştiinţific amuzant (mod de lucru, mijloace şi materiale folosite, etc.).

ü  B. Mâini îndemânatice

Secţiunea 1- obiecte realizare de copii

Obiectele trebuie să fie realizate în totalitate de către copii. Tehnicile de lucru folosite pot fi: quilling, origami, kirigrami, mozaic, tehnica şerveţelului, papier mache etc.

Secţiunea 2- colaje

Colajele nu vor depăşi formatul A4. Se pot folosi toate tipurile de materiale, atât din natură, cât şi reciclabile.

Pentru cadrele didactice:

ü  C. Simpozion

Secţiunea I: Softuri educaţionale, Prezentări Power Point educaţionale folosite în activitatea de predare-învăţare-evaluare. Acestea vor fi însoţite de o mică prezentare de maxim o pagină A4, care va conţine descrierea materialului, obiectivele urmărite, momentul introducerii în lecţie etc.

Secţiunea II. Proiecte de colaborare. Exemple de proiecte de colaborare desfăşurate la nivel şcolar sau interşcolar, sau între şcoli şi alte instituţii (colaborare cu comunitatea) etc.

Secţiunea III. Proiecte sau parteneriate internaţionale. Descrieţi proiectele sau parteneriatele pe care   le-aţi desfăşurat la nivel internaţional. Descrieţi modalitatea de a realiza un astfel de proiect, resursele necesare desfăşurării proiectului, rezultatele proiectului etc.

Clasamentul va fi întocmit pe categorii de vârstă având în vedere următoarele criterii: originalitatea-10p, complexitatea-10p, aspectul estetic-20p, integrarea în tematica concursului-50p, respectarea regulamentului-10p. Se vor acorda premiile I, II, III, mentiuni şi premii speciale. Jurizarea va avea loc în data de 5 martie 2014.

Mai multe detalii veti gasi in fisierul atasat.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: mikmihaela | 23.01.2016 01:22 | 974 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

1 vot | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN