Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Conferinta Nationala

Va invitãm la Conferinţa Naţionalã organizatã în parteneriat cu Casa Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti, Comisia Naţionalã a Romaniei pentru UNESCO precum şi cu EUROPE DIRECT Romania, pe 28 octombrie 2016, cu ocazia manifestãrilor generale ce vor avea loc anul acesta în luna septembrie dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului (http://europeanheritagedays.com) sub egida Consiliului Europei şi a Comisiei Europene. Conferinţa Naţionalã va reflecta preocupãrile cadrelor didactice referitoare la teme majore precum cunoaşterea, promovarea şi conservarea patrimoniului naţional în rândul comunitãţii de cadre didactice şi elevi din instituţiile publice de învãţãmant. Având în vedere tema fixatã pentru anul acesta “Heritage and Communities”, prin aceastã Conferinţã Naţionalã propunem sã luãm în considerare o comunitate precum cea a profesorilor proveniţi din regiuni / spaţii cu încãrcãtura culturalã şi istoricã relevantã pentru conceptul de patrimoniu naţional şi sã invitãm cadrele didactice sã evoce relaţia lor cu moştenirea culturalã a regiunii din care fac parte şi modul în care se implicã alãturi de elevii lor în realizarea dezideratelor mai sus amintite.

Nume proiect: Conferinta

Organizatori: Casa Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti, Comisia Naţionalã a Romaniei pentru UNESCO

Condiţii de participare: Invitãm aşadar profesorii interesaţi de o colaborare în cadrul acestei Conferinţe Naţionale sa pregãteascã o scurta prezentare referitoare la patrimonial material şi/sau imaterial al regiunii, comunitãţii din care fac parte sau la un obiectiv/m

Perioadă înscriere: 12.09.2016 - 23.10.2016

Perioadă desfăşurare: 28.10.2016

Conferinta se doreşte  a consolida o initiativã naţionalã la nivelul învãţamântului preuniversitar, care sã favorizeze cunoaşterea de cãtre copiii şi adolescenţi a unor situri, obiecte, monumente de patrimoniu romanesc prin promovarea unor activitãţi extracurriculare cum ar fi :

  • vizite specializate,
  • realizarea unei baze de date cu profesorii şi scolile interesate,
  • realizarea unui ghid online disponibil pentru elevi şi profesori,
  • constituirea unei echipe de profesori-coordonatori,
  • realizarea unei sitografii destinate problematicii patrimoniului şi a unor instrumente pedagogice,
  • realizarea unei pagini de facebook şi a unui blog,
  • promovarea unor concursuri ş

Conferinţa va pune accentul pe promovarea şi sensibilizarea comunitãţii didactice faţã de noţiuni precum :

  • · ideea de risc în patrimoniu,
  • · salvarea şi protejarea patrimoniului
  • · promovarea în rândul cadrelor didactice a Listei patrimoniului mondial, a Listei patrimoniului românesc precum şi a multitudinii de instrumente elaborate de UNESCO pentru profesori în cadrul iniţiativei Education au patrimoine mondial.

Ĩn plus Conferinţa îşi propune sã fie un forum de dezbateri referitor la o serie de probleme şi interese ale comunitatii cadrelor didactice vis-a-vis de: consolidarea identitãţii culturale naţionale şi transnaţionale, conştientizarea imaginii despre sine ca locuitor al unui spaţiu/comunitate, deschiderea spre înţelegerea valorilor patrimoniale ale comunitãţii/regiunii, promovarea unei dimensiuni expresive a formãrii culturale a elevilor .

Beneficiarii acestui prim proiect vor fi elevii din şcolile generale şi liceele din Bucureşti şi din ţarã.

 

Conferinţa va avea un numãr aproximativ de 30 de profesori din mediul preuniversitar participanţi, profesori din domenii diferite (istorie, geografie, istoria artei, educaţie civicã, literaturã) dar şi invitaţi din randul specialiştilor în domeniu.

 

Conferinţa se va încheia cu un comunicat oficial care va constitui punctul de plecare a viitorului proiect ce se va desfãsşura pe parcursul anului şcolar. O declaraţie de intenţie de colaborare / contract de parteneriat semnat între profesor şi co-organizatorii Conferinţei va fi punctual de plecare a viitoarei colaborãri.

La inceputul anului şcolar viitor Conferinţa se va reuni pentru a comunica şi a dezbate proiectele realizate de fiecare scoalã/profesor implicat şi pentru a propune noi demersuri.

 

Invitãm aşadar profesorii interesaţi de o colaborare în cadrul acestei Conferinţe Naţionale sa pregãteascã o scurta prezentare referitoare la patrimonial material şi/sau imaterial al regiunii, comunitãţii din care fac parte sau la un obiectiv/monument de patrimoniu care se poate constitui într-un punct de interes pentru elevii sãi.

 

Putem lua în considerarea şi aplicaţiile profesorilor care din motive obiective nu pot participa la Conferinţã dar doresc sã se implice în proiectele viitoare.

Precizãm ca aceastã primã Conferinţã şi rezultatele, alãturi de contribuţiile dvs, vor fi publicate într-un volum la Editura Atelier Didactic a CCD Bucureşti iar profesorii vor primi un certificat de participare.

Ne-ar face o deosebitã onoare dacã am putea colabora în organizarea unei astfel de Conferinţe.

 

Vã stau oricând la dispoziţie pentru urmãtoarele etape şi mai multe informaţii.

 

Vã mulţumesc,

 

Prof.dr. Roxana Zanea,

0729076006

roxanazanea@gmail.com

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: zanearoxana | 13.09.2016 13:56 | 2092 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

20.09.2016 10:09 crys_angel

As dori mai multe detalii. Multumesc!

0 0

11.10.2016 11:46 eva_16a12

participarea indirecta se accepta?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

66 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN