Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Conferinta Nationala

Scoala Gimnaziala "Nicolae Balcescu" Craiova va invita sa participati la Conferinta Nationala TEACHING THE GOOGLE GENERATION in data de 20 aprilie 2013, intervalul orar 09:00-13:00. Tema conferinţei doreşte să vină în sprijinul profesorilor şi să creeze o punte de legătură cu Generaţia Google, cu scopul de a-I îndruma pe copil să folosească programe care îmbină jocul cu învăţarea, îi stârnesc curiozitatea şi îi stimulează inteligenţa, astfel încât învăţatul să devină o plăcere. Conferinta cuprinde trei sectiuni: Secţiune 1: Calculatorul – instrument educațional Secțiunea 2: Calculatorul – liant interdisciplinar Secțiunea 3: Exemple de implicare a calculatorului în procesul de predare-învățare (activități practice, exemple concrete aplicate la clasă)

Nume proiect: TEACHING THE GOOGLE GENERATION

Organizatori: SCOALA GIMNAZIALA "NICOLAE BALCESCU" CRAIOVA

Condiţii de participare: La conferinta pot participa cadrele didactice din invatamantul preuniversitar.

Perioadă înscriere: 25.03.2013 - 15.04.2013

Perioadă desfăşurare: 20.04.2013

TEACHING THE GOOGLE GENERATION

CONFERINŢĂ NAŢIONALĂ

EDIŢIA a II-a

 

INSTITUŢIA ORGANIZATOARE

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE BĂLCESCU” CRAIOVA

Str. Traian Lalescu nr. 6,  Tel: 0251  543  160;  0351  807  033, Fax: 0251  543  160, E-mail: scoala39craiova@gmail.com,     Facebook: http://www.facebook.com/pages/Scoala-Gimnaziala-Nicolae-Balcescu-Craiova/206667356131878, Website: http://scoalanicolaebalcescu.uv.ro

ARGUMENT

Este deja repetitiv să afirmăm că trăim într-o lume tehnologizată. Deja, oamenii comunică mai mult prin internet, prin intermediul reţelelor de socializare şi prin intermediul messengerului. Din lipsa de timp, comoditate sau poate timiditate, din ce în ce mai mulţi oameni preferă interacţiunea pe net în locul celei din viaţa reală.

Copiii noştri cresc folosind calculatorul şi internetul, sunt expuşi la o multitudine de stimuli şi mesaje. Ne întrebăm de ce sunt atât de atraşi de reclame, jocuri şi taste? Ne întrebăm cum să educăm un astfel de copil? Cum să-l facem să înveţe cu plăcere, să îşi respecte profesorii sau să aleagă o carte în locul unui joc pe calculator? In ceea ce priveşte cerinţele noii generaţii şi ritmul de învăţare specific copiilor noştri, şcoala rămâne fără răspuns, iar noi ne plângem că nu putem ţine pasul.

Metodele şi instrumentele tradiţionale de educaţie cu care eram noi obişnuiţi în şcoală nu sunt adecvate ritmului lor, nu îi motivează să înveţe, pentru că nu au nicio legatură cu stilul lor de viaţă. In fond, problema este metoda. Şi pentru asta există soluţii.

Cu ajutorul tehnologiilor multimedia putem realiza lecţii, cursuri, prezentări complexe, sugestive  care pot fi uşor de urmărit şi învăţat. Noile tehnologii schimbă lumea din jurul nostru, prin urmare educaţia de înaltă calitate este esenţială pentru succesul pe piaţa muncii şi pentru a putea face faţă unui mediu extrem de competitiv.

Prin folosirea constantă şi eficientă a  acestor tehnologii în procesul de educaţie, elevii au posibilitatea de a dobândi abilităţi importante în domeniu, iar cel care îi ajută să-şi dezvolte aceste abilităţi nu este nimeni altul decât cadrul didactic.

Tema conferinţei doreşte să vină în sprijinul profesorilor şi să creeze o punte de legătură cu Generaţia Google, cu scopul de a-I îndruma pe copil să folosească programe care îmbină jocul cu învăţarea, îi stârnesc curiozitatea şi îi stimulează inteligenţa, astfel încât învăţatul să devină o plăcere.

OBIECTIVUL GENERAL/SCOPUL: Folosirea de către elevi și cadre didactice a unor programe care îmbină jocul cu învățarea astfel încât învățatul să devină o plăcere.

Obiectivele specifice ale activităţii:

  • ·        Folosirea noilor tehnologii pentru desfăşurarea unei educaţii de calitate, esenţială pentru succesul pe piaţa muncii şi pentru a putea face faţă unui mediu competitiv;
  • ·        Creşterea responsabilităţii de învăţare din partea elevului, cointeresat în propria formare;
  • ·        Creşterea creativităţii şi muncii în echipă;
  • ·        Reducerea intimidărilor şi a frustrărilor printre elevi.

Grupul-ţintă:

Conferinţa se adresează tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar.

REZULTATE AŞTEPTATE

  • ·        Folosirea resurselor tehnologice pentru a oferi elevilor oportunităţi de învăţare adecvate secolului în care trăim;
  • ·        Creşterea responsabilităţii elevilor privind actul de învăţare;
  • ·        Îmbunătăţirea actului de predare-învăţare-evaluare;
  • ·        Unitatea şcolară organizatoare va stabili relaţii de comunicare cu alte şcoli din ţară, ceea ce poate duce la desfăşurarea unor activităţi educative şcolare şi extraşcolare, schimburi de experienţă.

Activităţi de promovare/ mediatizare/ diseminare

Activităţile conferinţei vor fi mediatizate pe site-ul şcolii: http://scoalanicolaebalcescu.uv.ro/, pe pagina de Facebook a şcolii: http://www.facebook.com/pages/Scoala-Gimnaziala-Nicolae-Balcescu-Craiova/206667356131878, pe site-ul ISJ Dolj şi pe site-ul www.didactic.ro. De asemenea, va fi mediatizat în presa locală.

Activităţile conferinţei vor fi prezentate în revista şcolii, precum şi la cercurile pedagogice. De asemenea se va realiza un CD (înregistrare ISSN) cu lucrările participante.

Se va trimite un Comunicat de presă cotidianelor locale (Ora de Dolj, Gazeta de Sud, Cuvântul Libertăţii, Ediţie Specială, Adevărul) de către responsabilul cu promovarea imaginii şcolii şi relaţiile cu presa.

PROGRAMUL DESFĂŞURĂRII (data, intervalul orar, locaţia):

20 aprilie 2013      09:00 – 13:00 Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Craiova

SECŢIUNI

Secţiune 1: Calculatorul – instrument educațional

Secțiunea 2: Calculatorul – liant interdisciplinar

Secțiunea 3: Exemple de implicare a calculatorului în procesul de predare-învățare (activități practice, exemple concrete aplicate la clasă)

RECOMANDĂRI PRIVIND REDACTAREA LUCRĂRILOR

Lucrările vor fi redactate conform următoarelor cerinţe:

  • · 2-4 pagini format A4;
  • · În Microsoft Word, cu caractere Times New Roman, cu diacritice, corp de literă 12, tehnoredactare la 1,5 rânduri;
  • ·
  • ·
  • · Lucrările vor fi însoţite de bibliografie (autor, titlu lucrare, editura, localitate, an), precum şi de un rezumat de maxim o jumătate de pagină.
  • · Lucrările, rezumatul, fişa de înscriere (ANEXA 1) se vor înainta organizatorilor pe suport scris si electronic până la 15 APRILIE 2013.

*PREZENTA CADRELOR DIDACTICE DIN JUDETUL DOLJ ESTE OBLIGATORIE

Vă rugăm să folosiţi semnele diacritice corespunzătoare limbii române.

Vă rugăm nu introduceţi note de subsol şi  nu numerotaţi paginile.

Responsabilitatea pentru conţinutul lucrărilor aparţine participanţilor.

 

INFORMAŢII DE NATURĂ ORGANIZATORICĂ ŞI FINANCIARĂ

Prezentarea lucrărilor va avea loc la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Craiova, pe secţiuni.

Prezentarea lucrărilor nu va depăşi 10 minute.

Lucrarea, rezumatul, fişa de înscriere şi chitanţa scanată se vor trimite toate odată la următoarea adresă de e-mail: conferintanationala2013@yahoo.ro

Taxa de participare de 25 RON va fi depusa în contul  IBAN RO55CECEDJ0137RON0157422 deschis la CEC Bank SA Craiova. Se va specifica pe documentul bancar: Pentru Conferinta Nationala TGG

Toţi participanţii vor primi Certificat de participare şi un CD  ( înregistrare ISSN) cu lucrările participante (CD-ul va cuprinde o carte cu lucrările participante, pe secţiuni: Revistă de specialitate, la nivel naţional,pentru toate ariile curriculare, dedicată cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar).

Subiectul e-mail-ului se va denumi cu numele persoanei (persoanelor) şi numele secţiunii pentru care este scris materialul. Aceeaşi denumire se va da şi fişierului din ataşament; de exemplu dacă la conferinţă participă doamna Maria Popescu pentru secţiunea Calculatorul-instrument educational, atunci subiectul e-mail - ului va fi Maria Popescu – Teaching The Google Generation – Calculatorul-instrument educational, iar fişierul se va denumi cu acelaşi nume.

Taxa de participare poate fi depusa si prin mandat poştal pe adresa şcolii: Str. Traian Lalescu, nr.6, Craiova, jud. Dolj, cod poştal: 200040 sau direct la secretariatul unităţii şcolare organizatoare situată pe strada Traian Lalescu, nr.6, cartier Rovine, telefon: 0251 543 169, 0351 807 032, fax: 0251 543 160, unde se va elibera chitanţă.

Echipa de coordonare a activităţii de perfecţionare:

  • ·        « Nicolae Bălcescu « ;
  • ·
  • ·
  • ·
  • ·
  • ·

Parteneri implicaţi în proiect

Partenerii implicaţi în proiect sunt I.S.J. Dolj, Casa Corpului Didactic Dolj, precum şi şcoli din ţară, cu care se va încheia un Acord de parteneriat pentru educaţie. Şcolile partenere sunt următoarele:

  • Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean,Bistriţa
  • Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Craiova
  • Colegiul Tehnic de Aeronautica « Henri Coanda«, Bucuresti

 

Persoane de contact :

Prof. Alina PEŢA – mail : ionelaalina62@yahoo.com,  tel. : 0748870282

Prof. Cristina MITRICĂ – mail : crissmitrica@yahoo.com, tel 0722656024

Prof. Loredana Nicolae – mail : nclloredana@yahoo.com , tel 0744339631

 

ANEXA 1

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

CONFERINŢA NAŢIONALĂ

Teaching the Google Generation/Predarea-invatarea pentru Generatia Google

Ediţia a II-a

20 aprilie 2013

Titlul lucrării ____________________________________________________________________

Autorii lucrării:

1

Nume: ___________________________

Prenume: _________________________

Adresă: _______________________________________________________________________________________________ Localitate: ________________Judeţ: _____________

Telefon: ___________

Adresă de e-mail(personală) ___________________________________

Loc de muncă/ Unitatea şcolară: _____________________________________________________

Specialitatea___________________________________________________________

2.

Nume: ___________________________

Prenume: _________________________

Adresă: _______________________________________________________________________________________________ Localitate: ________________Judeţ: _____________

Telefon: ___________

Adresă de e-mail: (personală) ___________________________________

Loc de muncă/ Unitatea şcolară: _____________________________________________________

Specialitatea___________________________________________________________

Particip la:

Secţiunea I

Secţiunea II

Secţiunea III

Mod de participare:

□      Directă - prin prezenţă la Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” Craiova

□      Directă - virtuală, prin intermediul tehnologiei online

Am platit taxa :

Prin virament bancar/ mandat poştal

La secretariatul unităţii şcolare organizatoare

Mijloace de care aveţi nevoie pentru prezentarea lucrării (subliniaţi):

calculator, videoproiector, CD-player, televizor.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: alinapeta | 21.02.2013 22:06 | 2045 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

03.03.2013 09:55 laurian

Este obligatoriu si pe suport de hartie in plic sa fie trimis , sau numai electronic?

0 0

14.03.2013 18:33 alinapeta - Autor

Materialul se va trimite numai electronic, pe adresa de e-mail mentionata.
Asa se va trimite si la editura.
Asteptam materialul dumneavoastra!
Numai bine!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN