Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

„COPII, SALVATI PLANETA ALBASTRA!”

Mediul inconjurator ne asigura conditiile necesare vietii, insa depinde de noi daca dorim sa folosim aceste elemente esentiale in mod util sau daca vrem sa ocolim acest aspect al vietii noastre. Poluarea planetei se agraveaza pe zi ce trece si se pare ca populatia nu acorda interes acestui proces nociv. Ocrotirea planetei este o problema mondiala si, tocmai de aceea, fiecare om, copil sau adult, trebuie sa-si asume aceasta responsabilitate.

Respectarea naturii şi a valorii sale, respectarea tuturor vieţilor de pe această planetă, aceasta este ecologia adevărată, şi lucrul acesta nu se face prin legi şi taxe din partea guvernului, ci întregul nostru sistem de gândire, conştiinţa noastră ca specie, trebuie să se schimbe. Numai atunci o să avem parte de un viitor sigur pe această planetă. Şi trebuie să încetăm în primul rând cu exploatarea naturii, pe toate planurile. Noi suntem oameni, nu prădători, nu suntem distrugătorii planetei. Trebuie să înţelegem că nu mai putem continua aşa. Şi nu este vorba doar de CO2 şi încălzirea globală, este vorba de ceva mult mai profund, este vorba de rolul nostru ca specie pe această planetă şi comportamentul nostru ca o verigă în lanţul acesta complex (faună, floră), care a evoluat de milioane de ani şi care a ajuns să fie planeta de azi, Pământul, locul acesta unde am venit să trăim câteva decenii. Şi dacă nu înţelegem acest rol, atunci nu o să mai trăim aici, mergem în alt loc unde nu mai suntem primii pe listă, ci din contră, vom fi ultimii, ca să ne învăţăm lecţia.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: rodicasandu55 | 17.03.2011 08:53 | 3838 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

1 vot | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN