Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

„CREATIVITATE ŞI INOVAŢIE ÎN MATEMATICĂ ŞI ŞTIINŢE”

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

Simpozionul internaţional „CREATIVITATE ŞI INOVAŢIE ÎN MATEMATICĂ ŞI ŞTIINŢĂ” se va desfasura in cadrul proiectului multilateral Comenius : "Matematica prin joc",  in perioada 15.02.2012-29.02.2012 în parteneriat cu:
Parteneri europeni:
JELGAVAS 4.VIDUSSKOLA - LATVIA
ECOLE ELEMENTAIRE THERESE ROMEO MIXTE 2 - FRANCE
SHOTTON HALL COMPREHENSIVE - UNITED KINGDOM
LAHNTALSCHULE NASSAU - GERMANY
SENIHA ÇOBANOĞLU İLKÖĞRETIM OKULU - TURKEY
INS JOAN GUINJOAN - SPAIN
OSNOVNO UCHILISHTE “VASIL LEVSKI”- BULGARIA
Parteneri naţionali :
INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI NEAMŢ
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ROMAN
SCOALA CU CLASELE I-VIII GÂDINŢI
Simpozionul internaţional este destinat elevilor si cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi îşi propune educarea capacităţii de comunicare şi cooperare la nivel european, dezvoltarea gândirii ştiinţifice, stimularea creativităţii, cultivarea şi dezvoltarea spiritului de competiţie.
3.    OBIECTIVE:
Obiectivul general al acestui simpozion vizează: creşterea calităţii educaţiei şi dezvoltarea relaţiilor de comunicare şi cooperare la nivel european prin implicarea elevilor şi cadrelor didactice în realizarea de materiale/proiecte ştiinţifice care contribuie la stimularea creativităţii, dezvoltarea gândirii ştiinţifice, cultivarea şi dezvoltarea spiritului de competiţie, ceea ce presupune realizarea următoarelor obiective specifice:
- Facilitarea accesului pentru toţi elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar la promovarea şi prezentarea de materiale cu caracter ştiinţific, punând în valoare potenţialul lor creator;
-Atragerea elevilor şi cadrelor didactice într-un spaţiu educativ plăcut unde îşi pot pune în aplicaţie ideile creative şi inovatoare;
-Implicarea elevilor în organizarea şi realizarea de materiale necesare desfăşurării activităţilor din cadrul simpozionului;
- Îmbunătăţirea accesului la informaţie şi asigurarea Învăţării pe tot parcursul vieţii prin utilizarea platformei e-Learning;

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: micaursachi | 15.01.2012 21:05 | 2689 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (9)

0 0

16.01.2012 17:01 camyk

"90 lei – taxă de înscriere şi DVD-ul (cu ISBN) cu toate lucrările participante la simpozion ;
140 lei - taxă de înscriere şi cartea (cu ISBN) cu toate lucrările participante la simpozion;
70 lei – taxă inscriere pentru proiectele inovative participante la simpozion."

Cred că exagerați!!!!!

0 0

16.01.2012 17:12 ovtoma

Wow :)) Exagerat... nu, foarte exagerat... da!

0 0

16.01.2012 20:20 getta2000

Ca sa aveti succes cu acest proiect va sfatuiesc sa le propuneti profesorilor spanioli sa participe fiindca ei au cele mai mari salrii din Europa.

0 0

18.01.2012 18:15 stella_r

La salariile noastre , oare se merita sa participam la astfel de activitati?! Noi muncim , noi platim. Am ajuns sa ne mintim si sa ne pacalim singuri. ( sa nu-mi spuneti ca aceste activitati conteaza la gradatia de merit ). Nu vreau sa mai spun nimic ......, ca sa nu gresesc !
Mult succes tuturor!

0 0

22.01.2012 23:02 ceaka

Sigur costa atat?
Poate este o greseala.....
Este o adevarata afacere sa faci simpozioane....

0 0

27.01.2012 21:11 camyk

Și eu cred că e o greșeală pentru că am convingerea că acest simpozion internațional este o activitate prevăzută în cadrul unui proiect/parteneriat multilateral Comenius, deci este deja finanțat din bani europeni. ANPCDEFP interzice categoric dubla finanțare.

Cum sunt justificați cei 90/140/70 de lei? Pentru ca să ne permiteți să vă facem broșura? Costurile de tipărire le suportați din fondurile europene.

De ce nu aveți amabilitatea să ne răspundeți?

0 0

27.01.2012 21:55 emil

Va rog sa transmiteti mesaje private propunatorului. Este adevarat ca pare o publicitate pentru o ... mica afacere. Voi cere si eu explicatii!

0 0

29.01.2012 18:27 micaursachi - Autor

Referitor la comentariile facute de cititori cu privire la acest simpozion vin cu urmatoarele precizari:
- Simpozionul international este o activitate de sine statatoare, nu este anexa a niciunui proiect finantat;
- Taxele care sunt prezentate vor acoperi toate cheltuielile pentru participanti si aici includem atat materialele de la simpozion, costuri de traducere pentru carte, cheltuieli de editare si multiplicare a cartilor, a DVD-urilor, diplome pentru toti elevii si profesorii participanti, taxe de curierat pentru transmiterea documentelor la participanti, atat pentru elevi cat si pentru profesori (mentionam ca materialele apar separat profesori si elevi atat carte cat si DVD), pauza de cafea si masa. Mentionam ca elevii sunt fara taxa la toate sectiunile.
- Nu avem la baza principiul “imbogatirii”, dar ne dorim sa asiguram toate conditiile de calitate pentru participanti la acest simpozion.
- Nu stim daca acest Simpozion va atrage sau nu participanti, iar in cazul in care participarea va fi redusa vom depune toate eforturile sa acoperim cheltuielile in cauza.
Am participat si eu si colegii mei, la multe simpozioane si conferinte internationale, iar taxa de participare la acestea era cu mult mai mare decat cea estimata de echipa de organizare a acestui simpozion.
Nu am dorit sa deranjam pe nimeni, iar daca D-voastra considerati ca acest simpozion a afectat imagina site-lui didactic.ro, puteti sa scoateti anuntul de pe site .
Cu deosebit respect si cu scuzele de rigoare,
Ursachi Mihaela

0 0

29.01.2012 20:00 emil Acest comentariu a fost moderat de emil

...si cum se asigura ultimul obiectiv in cadrul acestui simpozion?....Rog raspuns din partea organizatorilor! Multumesc.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN