Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cum am invatat sa coloram si sa desenam

Unul din aspectele asupra caruia copilul meu a tinut sa-mi arate ca are propriile preferinte este desenul si activitatile creative, in general. Pana la varsta de 3 ani nu am reusit sa il conving in nici un fel ca este distractiv sa colorezi sau sa desenezi. Am ales cele mai atractive carti de colorat, cu personajele preferate de desene animate, o multitudine de creioane colorate, cu diferite forme si texturi, insa nimic nu parea sa-l convinga sa le foloseasca.

In cele din urma, am luat decizia de a darui toate instrumentele de desenat si cartile de colorat pe care le aveam unor prieteni si sa mergem impreuna sa cumparam altele noi, pe care sa le aleaga chiar el. Si se pare ca aceasta a fost cheia succesului nostru. La raionul de creioane,markere de colorat acuarele si carti de colorat, copilul meu s-a aratat pentru prima data interesat de aceste obiecte. Iar faptul ca avea libertatea de a pune in cos ceea ce ii placea, a fost un mare plus pentru el. Cu speranta ca interesul acesta nu il va parasi foarte curand, am platit totul si am plecat spre casa.

Imediat cea ajuns in camera lui, a vrut sa le si incerce iar primele pe care le-a desfacut au fost markerele de colorat, pe care le-a pus la treaba pe una din cartile de colorat. Erau markerele de colorat BIC KID Couleur. Culorile vii au colorat cat ai clipi tractorul din imagine, iar copilul meu era incantat peste masura de realizarea lui. Era primul desen pe care il colorase in intregime, singur. Adevarat ca nu reusise sa respecte contururile perfect, insa ceea ce ma bucura era multumirea lui pentru ceea ce realizase.

Bic

In plus, din perspectiva de mama, am apreciat markerele de colorat BIC KID Couleur pentru ca sunt ultra-lavabile si ca nu trebuie sa il echipez in mod special pentru sesiunea de desenat In plus au varf fix, rezistent la apasare.

Aceea a fost marea incercare pentru a se indragosti de desenat si colorat. In surt timp, a inceput sa deseneze diverse forme, cu markerele colorate KID Couleur , pe care trebuia sa mi le explice in detaliu, fiindu-mi greu sa recunosc blocul nostru intr-o gramada de linii drepte si mai putin drepte. Dar dorinta lui de a crea un desen de la zero, punandu-si imaginatia la lucru este un progres enorm si primul pas spre a-si exprima imaginatia.

Creativitatea copiilor trebuie stimulata si incurajata, de aceea este esential sa le oferim instrumentele de care au nevoie si care li se potrivesc cel mai bine. Iar oferirea libertatii de a alege ce i se potriveste, a fost cheia succesului nostru in a invata sa iubim desenul si culorile.

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: valentinaalina | 14.09.2015 15:41 | 1802 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

66 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN