Şcoala cu
bune practici

61 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cum căutăm un proiect tematic pe didactic.ro? (VIDEO)

Un lucru important de ştiut este că rezultatele sunt ordonate după relevanţă, iar nu după data publicării. Cu cât un material este mai relevant pentru căutarea pe care o faceţi, cu atât apare mai sus în listă.

2. Unde se află butonul Căutare

Ştim că este foarte important pentru dvs. să găsiţi cât mai repede materialul de care aveţi nevoie. De aceea, linkul Căutare avansată este accesibil din orice pagină a site-ului. Se află în colţul din dreapta sus al oricărei pagini. Dând click pe acel link ajungeţi în pagina de căutare.

Tot în colţul din dreapta sus se află şi un câmp pentru căutarea rapidă. Îl puteţi folosi când ştiţi cuvântul relevant pentru găsirea unui material, dar nu ştiţi bine în ce categorie s-ar putea afla acesta.

De asemenea, în pagina fiecărei discipline se află un link portocaliu cu eticheta Căutare avansată. La click pe el se afişează toate opţiunile pe care le aveţi şi în pagina de căutare.

3. Care sunt opţiunile de filtrare

Pentru filtrarea materialelor aveţi la dispoziţie numeroase filtre: puteţi selecta un material în funcţie de:

- nivelul de învăţământ (învăţământ preşcolar, învăţământ primar etc)

- tipul materialului (lecţie, test, planificare etc)

- clasa (sau grupa, pentru învăţământul preşcolar).

Mai jos aveţi un filmuleţ care vă arată cum se foloseşte căutarea avansată pentru a găsi un proiect tematic.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 15.11.2010 18:39 | 14361 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (10)

0 0

17.11.2010 13:56 aniova30

Multumim. Felicitari pentru bunele intentii si pentru claritatea explicatiilor!

0 0

20.11.2010 10:17 adiclau

Nu este nicio clarificare. Proiect tematic (vorbesc in cazul invatamantului prescolar) este un proiect desfasurat cu pescolarii pe o perioada de timp ... (nu voi descrie aici); proiect de activitate este un proiect al unei activitati cu momente ale lectiei...; proiect educational este un proiect la nivel judetean, national, international in care o unitate de invatamant se poate sau nu implica. Ceea ce nu inteleg este cum de le-ati putut amesteca atat de rau. Dar, din pacate, observ ca sunteti in aceeasi eroare in continuare, deoarece cei care gestioneaza siteul nu au aceste notiuni care tin strict de disciplina la care se refera. Apelati la specialisti pe fiecare nivel de inavtamant (metodisti, directori, inspectori) care va pot scoate din confuzie, deoarece asa cum e acum e greu de urmarit, materialele sunt amestecate, categorizarea e gresit facuta. La pagina mea, de exemplu sunt amestecate proiectele tematice cu proiectele de lectie in categoria "proiecte educationale" la care, eu n-am postat nimic deoarece nu am trimis materiale de la proiectele educationale in cae unitatatea unede lucrez este implicata.
Ar mai fi o problema: "relevanta" dupa care spuneti ca s-a facut ordonarea materialelor de ce anume tine? De niste cuvinte cheie necesare cautarii resoective? E gresit, spun eu. Relevanta materielelor poate tine, eventual, de valoarea lor stiintifica si atat.

0 0

21.11.2010 09:40 ela52

De acord cu colega/colegul anterior :greu de gasit un material, indiferent ca e fisa, proiect didactic,prezentare etc.Lipsesc cuvintele -cheie in cautare, tot spun de vreo doua saptamani , dar in zadar...Voi renunta la cautare pe acest site.Viata e prea scurta ca sa pierd vremea deschizand zeci de documente pentru clasa care ma intereseaza !

0 0

21.11.2010 10:06 starsafir77

Am incercat o cautare pentru "serbare craciun" la invatamantul prescolar. Stiti cate rezultate am gasit? 0. Rog colege binevoitoare sa ma indrume. Multumesc.

0 0

21.11.2010 10:12 starsafir77

Am reusit. Multumesc.

0 0

21.11.2010 20:54 mioara_lt

Modalitatea aleasa este intr-adevar foarte eficienta. Va multumesc pentru sprijinul acordat!

0 0

22.11.2010 13:23 angelailas

@adiclau
Cele peste 150 000 de materiale nu au fost clasificate manual, nici de catre ignoranti, nici de catre specialisti. Transferul s-a facut in mare parte automat, de aceea ii rugam pe autori sa-si reclasifice materialele in categoria potrivita.

De asemenea, asteptam sugestii pentru noi sectiuni, dar le vom lua in considerare doar pe cele exprimate pe un ton civilizat.

0 0

22.11.2010 13:24 angelailas

@ela52
Spuneti-ne ce anume cautati ca sa va putem ajuta in acomodarea cat mai rapida cu noul didactic.

0 0

22.11.2010 18:47 adiclau

Tonul meu nu a fost civilizat? Imi cer scuze! Nu am avut intentia. Nu am facut afirmatia ca ati fi ignoranti dar consultarea unor specialisti este uneori necesara. Eu apelez oricand la ajutorul specialistilor fara nicio suparare. E normal sa fie asa.
Nu am gasit oportuna reclasificarea materialelor deoarece e mai rau decat inainte. Doar atat am dorit sa spun. Ati eliminat unele categorii si materialele sunt acum foarte amestecate. De ex avem la inv. presc. ALA. Nu era nicidecum necesara o astfel de categorie deoarece aproape in orice proiect de activitate integrata exista descrisa sectiunea ALA, alaturi de ADP, ADE. Deci nu era necesara introducerea de noi categorii si eliminarea altora care se constituiau pe criterii bine definite. Iar in ceea ce priveste notiunile la care am facut referire in comentariul care v-a deranjat, poate oricine sa va asigure ca sunt trei notiuni fundamental diferite. Amestecarea si intersectarea lor nu ne sunt de ajutor. Scuze de supararea provocata dar, daca ati intrebat, ziceam si eu sa-mi spun parerea. Tineti sau nu cont de ea.

0 0

06.12.2010 20:42 georgiana03

Cautam proiecte tematice! Ar fi bine daca s-ar realiza o sectiune separata pentru ele! Multumesc!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

51 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN