Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cum ne pregătim pentru primul job - Resurse pentru profesori create de angajatori

Proiectul a devenit o oportunitate excelenta pentru ca tinerii intre 16 si 23 de ani si prefesionistii in resurse umane cu experienta, sa intre in contact unii cu altii si sa contureze o imagine cat mai realista despre ce inseamna sa ai un loc de munca si despre asteptarile tinerei generatii. 

Astfel, incepand cu luna iunie 2018 – cand proiectul a fost lansat oficial – echipe mixte formate din cei 84 de tineri si 29 mentori (profesionisti in resurse umane) au lucrat la realizarea unui Kit de angajabilitate care sa reprezinte un instrument de referinta pentru orice tanar aflat in cautarea primului job. La inceput de 2019, prima versiune a Kit-ului a fost pregatita pentru lansare. Aceasta nu este nici pe departe exhaustiva si include, intr-o colectie de materiale interactive, adaptate modului de informare a generatiei Z (clipuri video, animatii, prezentari pdf si ppt, infografice), informatii, idei si concepte relevante pentru un tanar aflat in cautarea primului loc de munca: ce reprezinta vocatia si cum sa ti-o gasesti, cum te pregatesti pentru interviu, ce trebuie avut in vedere la semnarea contractului de munca sau la negocierea salariului.  

Suntem siguri ca materialele va vor fi de ajutor si la clasa, la orele alocate consilierii si orientarii vocationale sau la cele de educatie antreprenoriala, dar si in cele de dirigentie sau in orice moment in care le considerati a fi utile in cadrul lectiilor voastre.

Asadar, va invitam sa descarcati sau sa vizualizati mai jos materialele din Kit-ul de angajabilitate, care reprezinta produsul a nu mai putin de 270 de ore de voluntariat! Si, de ce nu, sa deveniti si voi ambasadori "Your First Job"! 

Ce inseamna sa fiti ambasadori “Your First Job”? Inseamna sa utilizati la clasa materialele create in cadrul proiectului si, de ce nu, sa va implicati pe viitor alaturi de noi in crearea unor noi resurse educationale. Despre cum puteti implica elevii vostri in grupurile de lucru ale acestui proiect, puteti afla scriindu-ne la office@hr-club.ro.

Materiale Your First Job

  1. You can’t spell HERO without HR – Introducere in lumea resurselor umanedocument .pdf care explica intr-un mod succint si atractiv care este rolul specialistului in Resurse Umane si al departamentului de Resurse Umane in comparatie cu rolul managerului dintr-o organizatie. Daca vrei sa punctezi diferentele dintre rolul HRului si cel al managerului, dar si care este rolul sfaturilor si al comunicarii intr-o companie, materialul creat de tinerii implicatii in proiectul Your First Job, te va ajuta sa faci aceasta intr-un mod atractiv.
  2. Angajat cu acte in regula – inceputul relatiei oficiale cu angajatoruldocument .pdf care reuseste sa faca ceva mai prietenoasa toata partea legislativa ce reglementeaza angajarea, de la prescurtari uzuale, ce inseamna un contract de munca, la informatii despre salariu.
  3. Skills vs. diplome – Probabil si elevii vostri se intreaba ce conteaza mai mult atunci cand aplica pentru un loc de munca: abilitatile sau diplomele detinute? Raspunsul la aceasta intrebare l-au conturat si ambasadorii Your First Job in acest clip.
  4. Asteptarile angajatorilor – Emotiile primului interviu sunt mari... Oare care sunt asteptarile angajatorilor atunci cand aplici si/sau esti selectat pentru primul job? Elevii pot afla aceasta, intr-un mod amuzant, de la ambasadorii Your First Job.
  5. Esti pregatit pentru primul interviu? – Un clip pe tema primului interviu cu o abordare diferita. Recomandari despre cum sa te pregatesti pentru primul interviu, dar si despre ce sa nu faci, ne transmit intr-un mod creativ ambasadorii Your First Job. Fie ca e un prim interviu sau o prima intalnire, va fi oare dragoste la prima vedere?
  6. Prima zi la noul job – Elena este proaspat angajata si are o multime de intrebari, asemenea tuturor tinerilor aflati la primul lor job, de altfel. Clipul prezinta o prima zi de lucru ideala, intr-un proces de integrare a noilor angajati realizat “ca la carte”.
  7. Dorinte pentru primul job – Cateva idei despre ce isi doresc alti tineri (asemenea elevilor) de la primul loc de munca si o buna introducere pentru o discutie despre asteptarile elevilor tai de la viitorul job sau, de ce nu, ce sa ia in considerare atunci cand isi construiesc viitoarea afacere.
  8. Urmeaza-ti pasiuneaImportanta lui "a sti ce iti place sa faci si ce nu iti place sa faci" atunci cand te orientezi spre primul job au descoperit-o si ambasadorii Your First Job. Ajutati de mentorii lor, au creat acest clip. Te va ajuta si pe tine in ghidarea elevilor spre alegerea carierei si/sau a primului job!
  9. Gaseste-ti vocatiaDaca vrei sa afli mai multe despre cum sa-ti gasesti vocatia, poti urmari si acest clip. Elena si Daniela discuta despre alegerea vocatiei si iti fac si cateva recomandari de lectura. Speram sa le gasesti utile!
  10. HR is a HERO – You can`t spell HERO without HR, can you? Despre ce face HR-ul si despre rolul managementului in companie prin ochii Generatiei Z.

    Iti recomandam sa completezi vizionarea clipului cu parcurgerea pdf-ului
    You can’t spell HERO without HR – Introducere in lumea resurselor umane.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 20.03.2019 14:56 | 1353 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN