Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cum se va desfăşura Şcoala Altfel în anul şcolar 2012-2013

Anul viitor, activităţile desfăşurate în cadrul săptămânii Şcoala Altfel va trebui să fie promovate în comunităţile locale, iar membrii acestora vor fi încurajaţi să evalueze şi să stabilească cele mai valoroase acţiuni.

Planificarea si aprobarea programului

Ca şi anul trecut, programul trebuie construit pe baza propunerilor venite de la elevi şi părinţi.

Noutatea este că anul viitor şi reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale/ ai comunităţii vor trebui să participe la alegerea celor mai potrivite activităţi pentru Şcoala Altfel.

 

Pentru ca anul viitor organizarea să fie mai bună, planificările pentru Şcoala Altfel trebuie întocmite până la data de 15 februarie 2013.

 

Promovarea activităţilor

De asemenea, şcolile sunt încurajate să permită participarea părinţilor, a voluntarilor, a reprezentanţilor mass mediei şi a publicului larg la activităţile care se pretează la acest tip de deschidere spre comunitate.

 

Un alt aspect ţine de promovarea activităţilor: dascălii sunt încurajaţi să îşi promoveze cele mai bune activităţi prin metode variate, care să asigure informarea publicului larg şi implicarea unui procent mare de membri ai comunităţii în evaluarea acestora: chestionare aplicate elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, prezentarea activităţilor pe site-ul propriu sau al partenerilor, informări, articole în mass media locală sau centrală, fotografii, filme etc.

 

Monitorizarea şi evaluarea activităţilor

O altă noutate pentru Şcoala Altfel ţine de monitorizarea şi evaluarea activităţilor. Fiecare şcoala trebuie să elaboreze instrumente şi criterii de evaluare a acestora. Elevii, părinţii şi cadrele didactice se vor implica în elaborarea acestor criterii de evaluare, care vor fi apoi aprobate de consiliul de administraţie şi anunţate comunităţii şi publicului larg cu cel puţin 3 săptămâni înainte de începerea activităţilor propriu-zise.

 

De asemenea, cele mai valoroase activităţi la nivelul unităţii de învăţământ vor fi premiate cu sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 12.05.2012 22:21 | 8599 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (14)

0 0

13.05.2012 15:38 catanis

Planificari inainte de 15 februarie ? As vrea si eu ca aceasta saptamana sa fie "altfel" si pentru mine, adica fara planificari. Cine crede ca nu putem gandi o activitate fara sa o descriem in kilometri de hartie ?

0 0

13.05.2012 17:01 iulianadia

Scoala altfel cu ce ??!! De unde bani ?? Sunt de acord cu catanis activitati fara sa scriem Km de hartie !! Daca e altfel sa fie altfel !!

0 0

13.05.2012 17:08 nebilet

Sunt de acord cu cele spuse mai sus. Planificari, criterii de evaluare ......iar ne complicam si transformam niste activitati care ar fi putut fi relaxante pentru copii in ceva care sa-i streseze si pe ei si pe noi. Chiar nu poate nimeni sa tina cont si de parerile noastre?

0 0

13.05.2012 18:55 kati77

poate ca Scoala altfel ar trebui sa fie mutata undeva mai catre vara. ca ne-am tot izbit de frig si ploi in luna aprilie. Ce activitati sa faci afara cand ploua si e frig?
Despre hartii .... nu mai spun!
hartoage si iar hartoage si sa ne dea si bani, caci niste activitati reusite presupun si costuri; noi si asa cheltuim destul din buzunarele proprii fara sa ne intrebe nimeni de unde

0 0

13.05.2012 19:00 kati77

sa va mai spun ca fara poze nu se poate.... Dar poate ca nu am un aparat foto cu care sa fac poze, sau daca am, nu trebuie neaparat sa-l folosesc pe al meu, ca nu mi l-a dat ministerul...
totusi am facut poze cu apratul meu, si dintr-o greseala s-au sters toate. Asta inseamna ca nu au fost eficiente activitatile?

0 0

13.05.2012 23:14 sindicat

Hai sa imi spun si eu parerea. La cei 30 de ani ai mei, recunosc faptul ca mie mi-a placut activitatea asta. La nivel moral si la cel al relationarii cu elevii, a fost benefica. Ne-am vazut si in alt cadru, am rupt putin barierele didactice. Recunosc, nu am organizat activitati decat cu elevii dirigentiei mele, dar lor le-a placut mult. Asta la punctele tari.
Puncte slabe:
- nevoia inutila si birocratica (am si alte invective, nu le pot folosi din bun simt) de a DOVEDI ceea ce faci. Parca trebuie sa fie relaxare, nu control si inchizitie.
- lipsa colaborarii cu autoritatile locale.
- LIPSA COMPLETA A UNEI FINANTARI DE ORICE FEL!!!!!!!!!!!!!!!!!
- aglomeratia datorata faptului ca Scoala Altfel este program national care se desfasoara IN ACELASI INTERVAL DE ZILE PENTRU TOATA TARA!!!!! Aberatie mai mare n-am auzit! Cum naiba sa te duci cu TOTI copiii dintr-un municipiu intr-o saptamana la cele 3-4 muzee/cinematografe care exista acolo si care oricum au program de 8 ore, nu de 14? Nu e cazul meu, din fericire, am prevazut ca asa se va intampla si le-am spus copiilor ca nu mergem la muzee, sa ne tocam nervii si sa nu vedem nimic.
- Nevoia de a justifica 30 de ore MINIM FIX realizate de copii in acea saptamana! Parca le-as zice: "Azi va distrati/ vizitati un muzeu/ vizionati niste filme minim 6 ore si dupa aia mai vedem". De ce suntem asa de stricti? Eu cred ca daca un grup de copii participa la un concurs de cultura generala, cu intrebari variate, chiar amuzante unele, cu un premiu simbolic (o cutie de bomboane, sa zicem) timp de 1 ora si dupa aceea fac o plimbare sau joaca un fotbal sau merg la un picnic timp de inca 2 ore e mai mult decat suficient pentru a crea un cadru informal si relaxant pentru toata lumea.

In concluzie, trebuie bani, mai multa relaxare si incredere in cadrele didactice, care, daca au constiinta, isi vor face treaba. Si veti vedea ca lenesii vor iesi singuri in evidenta, prin neparticipare, astfel putand fi trasi la raspundere!

0 0

17.05.2012 09:47 gratiela42

concluzie -saptamana altfel e o prostie in inv . rom nu e deloc constructiva daca e altfel de ce trebuie km de hartie ? si sa stiti ca pt parinti anul acesta a fost costisitor da sunt si parinte si din banii putin din inv. sa mai si dai multi bani pt niste activitati non constructive dupa parerea mea! mai , mai dar chiar nimeni vrea sa spuna adevarul ?

0 0

07.07.2012 18:10 dorinav

Saptamana "Scoala altfel" am avut-o si anul acesta. Ca ni s-a complicat existenta e stiut. Ca am scris atatea rapoarte, ca am facut nu stiu cate planificari si am spus o multime dintre noi ca e gresit pusa in anul scolar, ca are darul de a stresa lumea mai mult decat un program de cursuri, e stiut si asta. Si dupa cum se vede am vorbit de pomana ca in anul urmator o luam de la capat. Nu ne deranjeaza activitatile, ne deranjeaza ca trebuie justificate in compuneri de zeci de pagini.

0 0

15.07.2012 15:45 aripidezapada

Poate si noi gresim, supunandu-ne de fiecare data.. Ce-ar fi sa nu mai trimita nimeni toata hartogaraia asta (irelevante de multe ori. Ceruta in februarie?! Pana in aprilie poate ne vin idei de sute de ori mai bune.. ce sa facem, sa respectam hartiile trimise? sa le incalcam? bineinteles! Dar la ce mai folosesc, atunci?)?

Intr-adevar, prea mult control pentru ceva ce poate fi chiar bine gandit, muncit si cu rezultate frumoase.. (daca se vrea)

0 0

14.10.2012 22:37 Ataraxia

Suntem absolut penibili!!! Saptamana trecuta am avut invitati din Polonia,Lituania, Slovacia si Bulgaria in scoala noastra.In timpul unei lectii deschise am aflat ca polonezii si slovacii nu mai completeaza condica stand la coada prin cancelarie (ci online) si notele sunt de asemenea trecute doar in catalogul virtual, iar planificarile...desi obligatorii, sunt mult mai relaxate si...generale. Numai noi am ramas comunisti pana in maduva oaselor....poate mimozele si mimozii care se tot perinda pe la minister se vor trezi mai curand si in aceasta privinta...ne facem de toata rusinica!!!

0 0

24.01.2013 16:12 badiuteodora

Noi am incercat sa supravietuim hartiilor si le-am intocmit mai sumar, in schimb am proiectat o excursie tematica care ne-a adus multe bucurii:am descoperit locuri si oameni minunati din Dobrogea care au venit in sprijinul scolii cu multa daruire si pricepere organizand seminarii interactive, prelegeri, expozitii cu cele mai moderne mijloace de comunicare. Maica -ghid de la M-rea Celic-Dere a realizat o lectie deosebita pt elevi( fara prea multe proiecte didactice) vorbindu-le despre Sfintii copii si martirajul lor, iar d-nele de la Muzeul de Etnografie din Tulcea ne-au incantat cu materiale audio, video si expozitii diverse, oferindu-ne spre surprinderea noastra, inclusiv Contracte de parteneriat pt Programul Scoala altfel. ( facusem revervare pt muzee). Chiar a fost altfel!

0 0

10.02.2013 11:09 panzerv

Planificari...
Criterii de evaluare...
Km intregi de hartie...
Si va mai mirati de ce nu merge invatamantul...
Intradevar va fi , nu credeti? Putina birocratie in plus, si tot ce implica asta...

0 0

25.03.2013 19:20 sonia80

daca birocratia si tonele de hirtie inseamna calitatea invatamantului atunci suntem jalnici parca am fi niste roboti programati sa completeze mereu harti,dar unde pun domnii din minister care au inventat asemenea prostii si faptul ca unii dintre noi mai avem si familie si copii de scoala de care trebuie sa ne ocupam dar ASTA este TRAIM IN ROMANIA SI....................

0 0

22.04.2015 18:16 cHETbAKER

Ar trebui promovati in Ministerul Inv. doar oameni capabili si aerisiti la minte. Mai tineti cont si de problemele si de sugestiile noastre. Degeaba ne mai spunem "oful' daca nimeni nu ne ia in seama.Ne-am saturat de atata scriptologie fara rost,si nu mai avem timp pentru ceea ce ne-am pregatit sa facem la clasa.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN