Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

De acum, tehnologia, educatia si distractia sunt mai aproape de micii exploratori

Muzeul AntipaAccesul tot mai usor la informatie si tehnologie este un mijloc foarte important pentru a-i incuraja pe copii sa-si petreaca timpul liber distrandu-se si in acelasi timp invatand lucruri interesante. Chiar daca tehnologia ne-a oferit nenumarate avantaje in ceea ce priveste informarea si educarea copiilor, parintii sunt din ce in ce mai ingrijorati ca televizorul si calculatorul concureaza foarte mult cu timpul petrecut alaturi de familie si prieteni.

Totusi, daca avem sansa si mijloacele prin care putem sa-I indrumam pe cei mici spre activitati creative si educationale, atunci de ce sa nu o facem? De ce sa nu profitam de faptul ca cei mici sunt preocupati sa comunice direct cu oamenii din jurul lor si mai ales cu colegii de scoala sau gradinita? Copiii simt nevoia sa descopere lucruri noi in fiecare zi, sa calatoreasca cu mintea si sa afle misterele naturii. De aceea, este foarte important ca parintii sa le faciliteze micilor strengari accesul la mijloacele tehnologice necesare care sa le usureze si sa le faca invatarea mult mai placuta.

Zilele de 15 si 16 ale lunii noiembrie sunt un prilej bun de a le face micilor curiosi o surpriza. Prin urmare, toti copiii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani sunt asteptati la evenimentul organizat de Samsung, care se va desfasura intre orele 14.00 si 19.00 la Muzeul Antipa din Bucuresti.

In cadrul acestui eveniment, micii strengari se vor distra impreuna cu prietenii sau colegii si vor invata lucruri noi si interesante cu ajutorul tehnologiei. Vanatoarea de comori de la Muzeul Antipa reprezinta un prilej unic prin care cei mici vor descoperi animalele cautand indicii cu ajutorul tehnologiei. Si pentru ca distractia sa fie si mai mare, copiii pot forma echipe de 3-4 persoane si astfel sa intre in competitia pentru castigarea a numeroase premii amuzante. Scopul acestui eveniment este de a le insufla copiilor pasiunea pentru stiintele naturii, de a descoperi lucruri noi intr-un cadru prietenos si inovativ, de a-i indemna sa interactioneze cu tehnologia si nu in ultimul rand de a le face mai placute vizitele la muzeu.

Evenimentul Vanatoarea de comori face parte din parteneriatul dintre compania Samsung Electronics Romania si Muzeul Antipa, care a debutat inca din anul 2013 cu scopul de a imbunatati experienta in muzeu cu ajutorul tehnologiei.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 14.11.2014 15:21 | 696 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

66 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN