De ce autorii recomandă manualele Editurii INTUITEXT: Limba și literatura română, clasa a III-a
Manualul de Limba și literatura română, clasa a III-a e semnat de autorii: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel (aceeași echipa editorială ca și în cazul manualelor de clasa I și a II-a).
1. Diversitate de conținut
Textele alese sunt frumoase, actuale, pozitive, educative și pline de umor. Ele reflectă universul copilăriei și sunt atractive pentru elevii noștri. Activitățile de învățare sunt variate, atractive, reprezentative și bine alese pentru temele propuse în manual; sunt formulate astfel încât să antreneze gândirea critică, imaginația și creativitatea elevului, stimulează comunicarea și activizează vocabularul.
2. Conținut specific fiecărei etape pedagogice:
Este structurat pe unităţi de învăţare fiecare unitate deschizându-se cu o pagină de gardă în care sunt menţionate competenţele specifice pe înţelesul elevilor, propunându-se un conținut specific fiecărei etape pedagogice.
Pentru o experiență de învățare completă, manualul acordă o atenţie specială procesului de evaluare. La sfârșitul fiecărei unități de învățare există un test, însoțit de baremul de corectare și apreciere, precum și activități ameliorative și de dezvoltare în cadrul secțiunii „Exersare, joc și învățare”.
În paginile manualului sunt incluse și metode alternative de evaluare: portofoliul, proiectul și autoevaluarea, metode utilizate cu succes de școala modernă, actuală.
3. Rubrici speciale anunțate prin etichetele de secțiuni care orientează învățarea.
Atelierul de creaţie propune activități complementare și interdisciplinare în care sunt abordate teme atractive, ludice, surprinzătoare, care dezvoltă imaginaţia elevilor. Partea de Reţineţi este explicată cu animaţie astfel elevul nu se plictiseşte, iar informația este mult mai clară şi se fixează mai bine. Ascultăm şi comunicăm constituie un aspect inovator al manualului prin care se urmăreşte dezvoltarea capacităţii de receptare şi de exprimare a unor mesaje orale în diverse situaţii de comunicare. Sunt precizate elemente de didactică a oralului.
4. Activitățile de învățare în format digital
Atelierele de creație în digital prezintă filme cu activități de creație care pot fi reproduse de copii acasă sau în clasă, iar rezultatele pot fi păstrate pentru portofoliu.
În plus, jocurile educaționale și itemii interactivi reprezintă atractori semnificativi pentru copii. În plan pedagogic, jocurile, experimentele şi exercițiile interactive îi ajută pe elevi să-și fixeze cunoștințele acumulate, ghidându-i pas cu pas, în vreme ce potențialele greșeli sunt semnalate (grafic și / sau audio) și corectate pe parcurs.
Vizualizați și varianta digitală a manualului
Aveți întrebări legate de manualele de clasa a III-a? Vă răspundem la 0372 156 300 sau la scoala@intuitext.ro
În perioada următoare va începe procedura prin care învățătorii de clasa a III-a comandă manualul după care doresc să lucreze, de pe site-ul specializat al ministerului.
Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: intuitext | 22.01.2016 19:30 | 1373 vizualizări
Aflați mai multe despre Manuale și auxiliare Intuitext
Editura_Intuitext | 15.05.2018
Editura_Intuitext | 23.01.2018
Editura_Intuitext | 20.09.2017
Editura_Intuitext | 01.09.2017
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.