Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Deschidem forumul pentru clasa pregătitoare

Pentru toate eforturile, toată tenacitatea cu care ați depășit provocările, dar și pentru bucuria de a vedea primele rezultate, deschidem FORUMUL PENTRU CLASA PREGĂTITOARE.

Acest spațiu vă este dedicat, dragi cadre didactice de la clasa pregătitoare. Este spațiul în care vă invităm să vă exprimați opiniile, să ne împărtășiți din experiențele voastre incredibile și, de ce nu, să ridicați noi teme inspirate din activitatea dumneavoastră de zi cu zi. Credem, că, împreună, putem găsi rezolvări și unghiuri pentru noi perspective, totul pentru ca să ne bucurăm de proiecte de succes.

Iată și prima temă pe care v-o prezentăm: Provocările clasei pregătitoare, împreună cu un sondaj despre atitudinea părintilor faţă de clasa pregătitoare.

Vă invităm să participaţi la discuţie chiar acum, dând click aici.

Mult succes!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 07.03.2013 15:45 | 17677 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (30)

0 0

10.03.2013 19:21 inteldani

Apreciez initiativa dumneavoastra. Astept opiniile colegilor mei si, de ce nu, a parintilor inscrisi pe acest site!
Intr-adevar, clasa pregatitoare a fost si va ramane, an de an, o provocare, atat pentru dascali, cat si pentru parinti si copii.Dupa 30 de ani de predare in sistem traditional, m-a cucerit abordarea integrata a activitatilor, receptivitatea copiilor, permanenta "priza" in care noi, dascalii ne aflam zi de zi.Reactia parintilor? Una pozitiva din toate punctele de vedere.Dupa stresul trait in anul premergator inscrierii copiilor la scoala, multumirea ca isi vad copiii evoluand intr-o directie buna, "povestind" despre "ce frumos este la scoala", s-au convins ca au facut alegerea potrivita!

0 0

11.03.2013 13:38 mihainv

Dupa 36 de ani la catedra,am lasat clasa aIIIa si am preluat clasa pregatitoare cu multe lacrimi si cu mult amar.Aveam doar mobilier nou,atat.Si un numar de 19 elevi cu ochisorii sclipind de curiozitate:
*ce va fi?
*cum va fi?
*ce vom face ?
*cum vom face?
la fel gandeam si eu.Imi era groaznic de greu.ACUM?Ne-am creat materiale,jocuri,zile festive,de joaca,totul este o joaca .Dar prezenta mai ca la scoala adevarata(numai cand sunt gripati au absente)cunoastem literele de tipar,cifrele,aduman pana la 10,scadem,Doamne dar cate nu facem...Totul este sub forma de joc si asta ne place foarte mult.Vizitam si colegii nostri de la gradinita care -sa ma ierte doamnele educatoare ca o spun-au ramas mult in urma noastra.Din multe puncte de vedere concuram cu colegii nostri din clasa I,ca de ,suntem SCOLARI acum,si Doamne,ce mult ne place cand spunem NOI SUNTEM SCOLARI!!!
*parintii???sunt foarte multumiti de copiii lor:
*stiu cum sa se poarte in societate
*au un vocabular elevat
*stiu sa discearna ce e bun de ce e rau
*se vad mai responsabili cu asa zisele lor activitati casnice
*stiu sa-si citeasca singuri
*si asa pot completa cu multe exemple
Acum putem spune ca am introdus si noi ceva nou in sistemul de invatamant.
Toate cele bune!Si nu uitati ca si noi am fost copii,si atunci cand ne jucam invatam cel mai bine.Invatamantul integrat da roade din cele mai bune si eficiente.

0 0

12.03.2013 10:35 inteldani_olp

Superb comentariul dumneavoastra.Intr-adevar, si eu am fost in aceeasi situatie si nu regret nicio clipa.Aceasta initiativa trebuie continuata si vom aduce un suflu nou in invatamantul romanesc!

0 0

12.03.2013 13:40 danaprof

De acord cu comentariul colegei mihainv ! Copii mei sunt foarte bucuroşi că sunt şcolari,întreabă mereu,sunt dornici să afle cât mai mult,îşi iau rolul de şcolar în serios,sunt fericiţi că ştiu să citească,au învăţat să socotească,şi-au dezvoltat vocabularul.Părinţii lsunt foarte mulţumiţi că ,copiii lor au avut şansa de a fi la CP. Interdisciplinaritatea ne oferă posibilitatea de a fi creativi,chiar dacă muncim mai mult,de a ne alege modul în care să ne facem înţeleşi,de a ieşi din tipare.Şi nu-i bine? Noi avem oportunitatea de a schimba modul de predare-învăţare!Noi suntem cei care au făcut primul PAS! Puterea de a schimba ceva în învăţământul românesc este în mâinile noastre.Să ne folosim de ea!

0 0

12.03.2013 17:19 florentina_popa

De învăţat înveţi multe şi de la toţi. Dar profesor nu e decât cel care te învaţă să înveţi.(Constantin Noica).
Am citit comentariile dvs, urmaresc cu placere activitatea multor cadre didactice si pe alte site-uri, si pot spune ca apreciez efortul multora dintre dvs. Din pacate, ca in orice societate nu sunt doar flori, mai sunt si spini, nu sunt doar multumiti, mai sunt si nemultumiti. Si pentru ca am inceput cu un citat voi continua cu un alt citat "Nemulţumirea este primul motor al progresului" (Thomas Edison).
Si ca sa concluzionez: foarte important este cadrul didactic, conlucrarea dintre acesta si parinti, comunicarea, metoda, pasiunea.

Sarcina profesorului din zilele noastre nu este de a doborî jungla, ci de a iriga deşertul (C.S Lewis).

0 0

14.03.2013 15:22 PlescutaIonela

Clasa pregatitoare este o provocare, dar si o bucurie.
Sustin infiintarea acesteia, atat din punct de vedere al cadrului didactic, cat si a parintelui!

0 0

14.03.2013 17:02 gheorghiulucik

Si eu am clasa pregatitoare si , intr-adevar,stim sa citim,sa socotim,incat am starnit invidia d-nelor educatoare care sunt suparate si nu sunt de acord cu introducerea acestei clase.Noi le-am aratat gradinitei,dar si mamicilor ,cat de important este sa ii avem pe acesti copii , inca de la varste foarte fragede.Chiar daca muncim mai mult,eforturile noastre au meritat ,iar roadele cred ca deja le-am cules fiecare dintre noi.Si eu cred ca aceasta initiativa trebuie continuata.

0 0

02.06.2017 22:30 nauku11

Aveti copii care stiu sa citeasca si oaercum sa scrie. Cum va descurcati cu ei? Cred ca se plictisesc daca nu primesc sarcini individuale care sa-i solicite.
Sunt curios pe acesta situatie, deoarece micutul nostru stie o gramada de lucruri si daca vor fi mai multi colegi de acelasi nivel, de vor intelege. Altfel ... sa treaca la clasa 1?

0 0

14.03.2013 17:41 iulianatesner

Mda sunt deacord cu aceste comentarii sunt parinte am un baetel in clasa pregatitoare si sunt foarte multumita de aceasta clasa am vazut o transformare totala la copilul meu,desi ura scrisul numaratul nu stia nici o litera acum scrie sii place foarte mult acest lucru numara stie tot alfabetul citeste si a facut o pasiune din asta numi vine sa cred .DA SUNT DEACORD CI CL PREGATITOARE.

0 0

14.03.2013 19:43 dhreniuc

Sunt parinte si recunosc ca am privit acest "experiment" cu reticenta dar azi ma bucur ca am ales o scoala foarte buna si am nimerit o invatatoare minunata. Sunt sigura ca in tara nu sunt multi cei care au avut asemenea noroc si ma gandesc cat de greu le este invatatorilor de la tara care au de strunit o clasa formata din elevi de varste diferite. Copiii sunt incantati ca invata foarte multe lucruri noi ca sunt in sfarsit "mari" si isi asuma cu usurinta "responsabilitati de scolari". Sunt convinsa ca placerea cu care merg la scoala si se pregatesc in fiecare zi pentru scoala se datoreaza in primul rand cadrului didactic bine pregatit. In mare este un proiect bun, oricum s-au cheltuit foarte multi bani pe specializarea cadrelor didactice, pe mobilier si pe materiale, poate ar trebui sa se ia o decizie peste 4 ani in urma unui studiu de impact (facut cu profesionalism si nu din birou) daca clasa pregatitoare este eficienta sau nu si sa nu se renunte atat de usor in urma presiunilor celor care nu sunt de acord pur si simplu fara a sti despre ce este vorba.

0 0

18.03.2013 11:59 cornellya47

Buna ziua,
Obsaerv ca multe persoane nu cunosc faptul ca aceasta clasa pregatitoare a exista multi ani si ca denumirea de clasa este conforma cu legea 1 asumata de Domnul Boc.
Eu am lucrat la grupa pregatitoare si faptul ca acum este numita"clasa" este o"Marie cu alta palarie".
Ca va laudati ca ati invatat sa cititi si sa scrieti este rusinos.Menirea clasei pregatitoare nu este de a prelua atributiile clase I.Mintiti parintii fara ezitare!!!!!!!!!!!!!
Sa nu uitam ca nu toata lumea poate sa-si aleaga cadrul didactic si nici ca nu tyoti copiii sunt"varfuri".
Nu uitati,dragi colege ca trebuie sa respectam particularitatile de varsta dar si individuale ale copiilor.
De ce nu recunoasteti ca inca nu stiti(multe invatatoare) cum trebuie sa se desfasoare activitatea la clasa pregatitoare?
De ce nu se recunoaste ca s-a dorit restrangerea de activitate doar la nivelul invatamantului preprimar?(multe scoli nu au suficienta populatie scolara).
De ce nu se recunoaste ca unii bani sunt planificati a se cheltui de dragul de a arunca mobilier nou(confectionat in gradinite) si confectiona altul,cu alti bani din Uniune.
Cadrele didactice nu sunt pregatite asa cum se spune;perfectionari formale si pentru care nimeni nu raspunde(deocamdata...mai vedem noi pana cand!:).
Doamna,"danaprof",ar fi cazul sa cititi din istoricul desfasurarii invatamantului prescolar si sa aflati ca doar pentru dumneavoastra(si altii ca dumneavoastra) predarea la clasa pregatitoare ar fi ceva nou.
Am o experienta vasta si imi permit sa atentionez cadrele didactice tinere si care nu au o buna practica pedagogica sa faca tot felul de comentarii dar dupa ce cunos realitatea scolii romanesti.
Multumesc celor ce imi analizeaza spusele fara a fi implicati politic.
Politica noastra este de a forma tanara generatie in asa fel incat sa asiguram copilului succesul scolar.

0 0

10.06.2015 22:14 170857

nu pot sa cred ca un cadru didactic si mai ales o educatoare poate avea atata rautate in legatura cu ceea ce a spus un coleg....

0 0

10.06.2015 23:04 cornellya47

Buna dimineata,
Nu este vorba de rautate .Daca sunteti mai atenta o sa-mi dati dreptate si o sa puteti vedea si dumneavoastra ce vad si altii.
Consider ca [cei ce nu au timp decat sa stea pe forum]mai pot sa dea la iveala din munca lor si sa si demonstreze ceea ce sustin.Simpla impotrivire nu are valoare.Eu nu ma laud cu vechimea,ma pot prezenta decent printr-o activitate sustinuta de multi ani in domeniu si nu ca unele persoane care cred ca au rezolvat totul cu o perfectionare de 2 lei.Stim noi bine cum se fac perfectionarile:)))))))))

0 0

07.08.2018 15:20 anusav

va apreciez pentru curajul de a spune adevarul despre aceasta grupa

0 0

07.08.2018 20:08 cornellya47

Multumesc!

0 0

18.03.2013 12:07 cornellya47

Dragi colege de mai sus,
Sunt indignata ca va laudati asa de mult si opinati in mod gresit.
Conturile dumneavoastra din www.didactic.ro au zero materiale sau doar o fisa.
Consultati ,va rog,materialele educatoarelor si veti gasi care sunt competentele dezvoltate prin activitatea desfasurata la gradinita.
Faceti materiale si le expuneti,sa vedem si noi .........

0 0

18.03.2013 14:58 loreta

Doamne, cata ura si suficienta razbat din comentariul dumneavoastra! N-am lucrat la CP dar am colege care lucreaza si surpriza , nu sunt ipocrite cum lasati sa se inteleaga. Aici nu e o discutie despre educatoare si invatatori, este o discutie despre copii.
Sa ne amintim vremurile cand copiii intrau in clasa intai la sase ani. N-am auzit atunci pe nimeni plangand de mila lor ca sunt prea solicitati, ca nu li se respecta particularitatile psiho-individuale, etc, etc. Ii puneam usurel in banci si-i invatam sa scrie, sa citeasca, sa socoteasca si nici materia nu era simplificata. Iar ei , mititeii, faceau ce le ceream si au ajuns OAMENI. Oameni asa cum inteleg eu sa fii: OM.
Dumneavoastra amestecati experienta, varsta, anii vechime, indignarea, detinerea adevarurilor absolute cu competenta, daruirea, intr-un mod nu tocmai fericit. Invitati la un soi de razboi "Faceti materiale si le expuneti,sa vedem si noi ....", ca si cand aici e o zona in care ne falim fiecare cu ce are. Parerea mea e ca sunteti in eroare si pierdeti din vedere rostul dezbaterii iar asta nu-i nimanui de folos.

0 0

18.03.2013 18:58 papaenache

Papaenache Gina
Clasa pregatitoare a fost o adevarata provocare pentru cadre didactice cat si pentru parintii

0 0

18.03.2013 20:04 oana_di

Daca priviti cu atentie, numarul -Materialelor- create de invatatoare pe www.didactic.ro pentru clasa pregatitoare, veti constata ca intr-un singur an a ajuns la aproape 1000, pe cand la inv. prescolar ( care functioneaza de ani si ani),la aproximativ 6000pentru fiecare grupa (si ma refer aici numai la materiale, nu si la celelalte) . Nu mi se pare corect sa etichetam o educatoare sau o invatatoare dupa numarul de materiale postate. Asta ar insemna ca inainte de a fi la indemana oricui, calculatorul, invatamantul nu a functionat?Nu despre noi este vorba, ci despre copii, cum a mai spus cineva mai inainte! Eu nu cred ca educatoarele raman fara posturi, pentru ca ramaneau foarte multi copii de trei ani acasa, iar unele dintre ele au dubla specalizare si pot trece pe inv. primar fara probleme. Urmariti, va rog, lista posturilor si veti vedea ca sunt mai multe ca niciodata.

0 0

18.03.2013 20:07 oana_di

Scuze! ,,specializare"

0 0

20.03.2013 14:38 dgm_tim

Cornellya 47...are perfecta dreptate.Cum s-au facut pregatirile cadrelor didactice care predau la clasa 0?!Haotic!!!! Nici mentorii nu stiau ce sa spuna in cele multe ore de ,,prelucrare,, Si asa de bine s-a realizat ,,prelucrarea'' in unele scoli astfel ca ne-am trezit la clase cu persoane cu tot felul de mastere si de cursuri, incat au uitat in ce consta meseria de dascal, de harul si darul pe care trebuie sa-l aiba un profesor. Sa invatam un copil sa citeasca si sa socoteasca din clasa 0?Hm!! Ce mai facem doamnelor cu ei in clasa I ?
Uitati-va ce a ajuns invatamantul!!!! Avem tone de hartie cu activitati, parteneriate, rapoarte de activitate, expozitii, Cd -uri cu dovezi de parca am lucra la FBI.....si la activitate varza.
Schimbam an de an ca sa ajungem nici macar de unde am plecat!!!!
Haideti sa ne facem treaba pt care ne luam leafa!!!! Si asa cum spunea d-na ...sa postam materiale astfel sa putem lucra cu si asa putinul de care dispunem, mai ales noi astia horopsitii....care nu dispunem de ,,copii de bani gata,, fonduri si plicuri!!!!

0 0

20.03.2013 22:23 lacrisel

Buna ziua!
Sunt un biet parinte care isi va inscrie prima fetita in clasa zero... dupa multe si indelungi cugetari...
Am intrat aici in speranta ca voi afla mai multe despre aceasta minunata clasa zero... Da, consider ca nu uncurs de cateva sapt creeaza acei dascali meniti pentru clasa zero, ci dragostea fata de copii. Imi pare rau ca s-a ajuns la discutii de care pe care, din care, eu ca parinte, nu ies cu nimic...
Unele doamne se laudau cu ce fac copiii in clasa, ca scriu, socotesc etc... Cu scuzele de riviare, si sper sa nu imi sara nimeni in cap, dar in clasa intai va fi totala plictiseala... De ex, aminceput sa o invat pe fata mea alfabetul, in vacanta de vara, nu pentru ca i-am impus ci pentru ca era curioasa, ca sa ajung apoi in timpul sem I sa imi spuna ca la gradi se plictiseste... Am lasat-o moarta, sa invete odata cu ceilalti copii...
Oricum, ca orice e nou, privim cu reticenta, si cu frica de schimbare :))
Sper tot ce este mai bine!

0 0

21.03.2013 20:33 florihus

Buna seara !
Doresc să răspund comentariului anterior. Dragă mămică, viitoare mămică de şcolar,doresc să vă liniştesc într-o anumită privinţă. Statutul de cadru didactic nu se dobândeşte în urma acelui curs de o săptămână, curs susţinut pentru dascălii ce urmează să ia clasa pregătitoare. Statutul de dascăl se dobândeşte în urma unui liceu pedagogic, cu o practică pedagogică săptămânală şi cu MULTE lecţii susţinute în şcolile de aplicaţii.Dacă fiica dumneavoastra chiar doreste să înveţe alfabetul, învăţaţi-o, deoarece un dascăl va şti ce alte sarcini să îi traseze pentru a nu se plictisi.

0 0

23.03.2013 08:43 anda78

Eu sunt şi educatoare şi mamă de copil în clasa pregătitoare. Vreau să spun altor mame că, copiii urăsc în continuare scrisul şi cititul, poate chiar mai tare decât în perioada grădiniţei, pentru că este foarte stresant şi greu să stea 50 de minute în bancă ( nu 30 min. cum trebuia), pauze nu au pentru că sunt mici si sunt ţinuţi în clasă, au zile când citesc toate cele 4 ore. Vă daţi seama cum vine acasă, foarte obosit şi stresat. Şi toţi copiii din clasa băieţelului meu sunt palizi, fără energie, când vin acasă pe stradă explodează toţi şi încep să alerge, să ţipe, să sară. Deci nu vă mai lăudaţi doamnelor învăţătoare cu ceea ce aţi realizat - adică jumătate din programa clasei I, căci nu toţi copiii iubesc şcoala, dacă din clasa pregătitoare îi stresaţi în halul ăsta. La grădiniţă era MULT mai bine. Totuşi, sunt mici la 6 ani iar condiţii nu sunt.

0 0

23.03.2013 23:39 luminitaolimpia

Ce seamana aceste comentarii cu acele laude ale fiicelor anului din Abecedarul de altadata: eu sunt cea mai....
Sunt invatatoare si consider ca aceasta clasa pregatitoare n-are ce cauta la scoala. Educatoarele stiau si stiu foarte bine ce trebuie sa faca, asa cum au facut de-a lungul anilor la grupa pregatitoare. Tot ce se invata la clasa pregatitoare nu este cu nimic mai prejos de ceea ce se facea la grupa pregatitoare. In plus, era de folos parintilor cu serviciu sa-si lase copilul la gradinita cu program prelungit inca un an. Stiau ca acolo copilasul mananca, doarme, e supravegheat si, slava domnului, instruit!
Copilul meu a urmat grupa pregatitoare, nu clasa pregatitoare si-mi aduc aminte cate invata: literele de tipar mari si mici (asta se face si acum la C.P.), compuneri orale, rezolvari si compuneri de probleme. Tot ce a invatat la gradinita i-a folosit la scoala.

0 0

24.03.2013 13:51 Lucasciuca

Indiferent de doleanțele noastre pro sau contra nimeni nu ne ia în seamă! Mare păcat!

0 0

07.08.2018 15:26 anusav

timpul ne-a demonstrat cat de mare dreptate aveti

0 0

24.03.2013 21:27 angelasfichi

Cred că înfiinţarea clasei pregătitoare este o decizie bună luată de cei care încearcă , de ani de zile, să reformeze sistemul de învăţământ. O spun din propria experienţă ; am lucrat , ocazional , şi ca educatoare chiar dacă sunt Învăţătoare. Diferenţa între grupa pregătitoare şi clasa pregătitoare nu constă în conţinuturi , care sunt asemănătoare, ci în abordare şi atitudine. Şcoala este , până la urmă , altceva...Am fost foarte bine pregătiţi pentru a putea lucra cu copiii , chiar dacă , la prima vedere , s-ar crede că nu-i aşa. Totuşi , orice absolvent de şcoală pedagogică ( generic vorbind) cunoaşte psihologia copilului , metodică, are cunoştinţe despre tot ceea ce înseamnă munca cu copilul.Elevii mei sunt fericiţi că sunt şcolari, nu se simt obosiţi , vin cu mare bucurie la şcoală...În mediul rural , cel puţin în zona în care lucrez , nu există probleme , deoarece , la grădiniţă , copiii aveau program numai de 4 ore...

0 0

30.03.2013 21:34 Carrolina

Vă rog frumos, dacă știe cineva... Ce pot face în cazul în care copilul meu împlinește vârsta de 6 ani până la 31 august,dar eu, părintele, nu doresc să îl dau la școală la această vârstă și nu mă intimidează faptul că va merge la 7 ani în clasa pregătitoare și la 8 în clasa I ?
Ce pot face în acest caz? Mă îndoiesc că nu există nicio soluție. În lege scrie OBLIGATORIU va merge în clasa pregătitoare și dacă nu vreau? Ca părinte știu cel mai bine cum este copilul meu și cât de pregătit este el pentru acest pas,chiar dacă testarea o va trece(deși nici asta nu e obligatoriu în cazul lui). Aș dori să mai stea un an la grădiniță. Ce pot face?

0 0

01.04.2013 01:00 cornellya47

Buna dimineata,
In cazul dumneavoastra cred ca este o solutie .Nu am dreptul de a va indruma in acest sens.Amintiti-va totusi de anul in care s-a renuntat la grupa pregatitoare si copiii au intrat direct in clasa I,la 6 ani.Atunci functionau grupe intregi de copii amanati......
Referitor la spusele mele de mai sus pot sa spun ca imi mentin spusele nu ca o razvratire personala.Rezultatele se vor vedea peste cativa ani.Cu siguranta veti regreta atunci ce sustineti atunci.
Populatia Romaniei nu e formata doar din "varfuri".
Dincolo de orice parere ,avem datoria de dascal de a respecta particularitatile de varsta dar mai ales individuale.
Un cadru didactic are in datoria sa si participarea la inovarea procesului didactic.
Datoria noastra este de a-i invata pe copii cum sa invete si nu sa facem din ei "rafturi de biblioteci"!
La varsta de 6 ani copiii trebuie sa invete inca prin joc si nu sa-i fortam incat sa ajungem sa urasca scoala.
In plus grupa pregatitoare (desfasurata la gradinita cu educatoarele pregatite tocmai pentru asta)vine si in ajutorul familiei.
Parintii au program de lucru ce nu le prea permite primirea copilului la orele 12-13.De aceea solicita program "after ".Acolo unde se organizeaza asa ceva lasa de dorit,copii merg serpuit de oboseala;parintii nu mai au controlul asupra nivelului la care este pregatit copilul de pe o zi pe alta.
La clasa aVa calificativele "B" SI "FB" NU-I PERMIT COPILULUI(de multe ori) sa ia decat mentiune.
Asa incepem toti sa vedem rezultatele scolarizarii prea de timpuriu.
Daca ne bucuram de studii,sa ne bucuram atunci de calitatea lor si de rezultatele de peste ani dincolo de politica si interese personale!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN