Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

FESTIVALUL PRIMĂVERII concurs de literatură şi arte vizuale pentru copii şi tineret pe temele primăvara şi sărbătorile pascale Ediţia I 2011 – 2012

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

REGULAMENT DE CONCURS
La concurs pot participa  copii şi adolescenţi între 5 şi 18 ani înscrişi într-o instituţie de învăţământ preuniversitar sau gradiniţe acreditate. Aceştia vor fi împărţiţi în 4 grupe de vârstă, după cum urmează:

grupa  I :    5-8 ani
grupa  a II a: 9-11 ani
grupa a III a: 12- 14 ani
grupa a IV a:  15-18 ani

Concursul este organizat pe 4 secţiuni.

1.Secţiunea literatură cuprinde următoarele categorii:

poezie

eseu

Concurenţii vor trimite lucrările scoase la imprimantă

sau bătute la maşină, cu diacritice. (Caracter Times New Roman, 12, Bold). În ideea unei selecţii pentru publicare într-o antologie de literatură a festivalului, celor care sunt interesaţi le recomand trimiterea textelor prin e-mail.

2.Secţiunea artă plastică cuprinde categoriile:

pictură

grafică

Concurenţii vor participa cu lucrări executate pe hârtie sau

carton (maxim 3 mm grosime), iar dimensiunea lucrărilor va fi A3 sau A4

3. Secţiunea foto- video conţine categoriile:

fotografie, doar pentru grupa a III a şi a IV a de vârstă

film de scurt metraj,doar pentru grupa a IV a de vârstă

 

concurenţii vor trimite pozele şi filmele în format digital pe cd sau dvd. Cei ce doresc să fie prezenţi în expoziţie cu lucrările de fotografie vor trimite poze printate format A4.

 

4. Secţiunea artă tradiţională cuprinde următoarele categorii:

ouă încondeiate

icoane pe lemn

icoane pe sticlă

 

Elevii concurenţi se pot înscrie la una sau mai multe categorii din concurs. O lucrare participă la o singură categorie din concurs.

Fiecare concurent primeşte diplomă de participare sau premiu.

Taxa de participare este de 4 ron pentru fiecare concurent înscris în concurs.Fiecare concurent se poate înscrie la una sau mai multe categorii.

Banii din taxe vor fi folosiţi pentru acordarea de diplome de participare, premii şi pentru organizarea expoziţiilor şi seratelor literare. În funcţie de posibilităţi, se va publica un album cu lucrările din concurs şi o antologie de versuri şi proză.

 

Lucrările vor fi trimise prin poştă, în plic adăgându-se şi un alt plic timbrat autoadresat pentru diplomele din concurs.

Lucrările vor avea pe spate o etichetă pe care se vor menţiona următoarele:

Numele şi prenumele copilului

Vârsta

Instituţia de învăţământ, adresa, oraşul, judeţul

Profesorul îndrumător

Tema lucrării

Lucrările vor fi trimise pe adresa

Grădiniţa cu program prelungit nr.6 Roman,

Str. Roman-Vodă nr.3, pentru educatoare Adriana Ştefan

 

perioada de înscriere în concurs:

ÎNTRE 15 MARTIE 2012 –7 aprilie 2012, DATA POŞTEI

 

 

Tematica lucrărilor va fi inspirată din iconografia şi  tradiţiile sărbătorilor pascale, muncile de primăvară şi revenirea naturii la viaţă în anotimpul primăverii.

 

 

Argument

Trăim într-o societate globalizată multiculturală în care suportăm un bombardament informaţional asiduu. De asemeni, societatea noastră a trecut printr-o traumă timp de 45 de ani, perioadă în care s-a încercat înlocuirea valorilor autentice tradiţionale cu surogate ale acestora. Datorită motivelor enunţate există riscul dispariţiei tradiţiilor şi meşteşugurilor sau, în cel mai fericit caz, percepţia asupra tradiţiilor şi meşteşugurilor autentice se diluează, acestea fiind absorbite într-o variantă comercial - publicitară. Acest lucru are ca efect pierderea profunzimii semnificaţiilor acestora, şi a pierderii legăturii cu trecutul istoric al neamului nostru. Pierzând obiceiurile, tradiţiile şi meşteşugurile ce ne deosebesc de alte popoare ne pierdem identitatea ca popor.

Ţinta strategică

Promovarea tradiţiilor obiceiurilor şi meşteşugurilor româneşti printr-un festival ar atrage atenţia elevilor şi chiar a comunităţii marcând importantă ca hrană spirituală a tradiţiilor meşteşugurilor şi obiceiurilor ce ne definesc pe noi românii ca popor. De asemeni, prin variantele zonale ale ţării se subliniază bogăţia şi diversitatea acestor obiceiuri. Prin selecţia şi premierea celor mai bune lucrări se subliniază caracteristicile reprezentative, autentice şi tradiţionale ale valorilor spirituale ale poporului român.

Obiectivele specifice ale proiectului

Stimularea interesului pentru exprimarea în limbajul vizual prin recompense şi distincţii, organizări de evenimente expoziţionale şi tabere de creaţie pentru copii şi adolescenţi.

Încurajarea creşterii interesului copiilor din şcolile şi liceele care nu au profil artistic spre domeniile artelor plastice şi decorative şi atragerea acestora spre unul din polii (creativ sau de receptare) ai artei. Pe de altă parte se urmăreşte completarea cunoştinţelor despre tradiţiile obiceiurile şi meşteşugurile poporului nostru.

Necesitatea păstrării identităţii naţionale şi transmiterea acesteia şi generaţiilor următoare în cadrul multiculturalităţii comunităţii europene.

Cultivarea sentimentelor de patriotism şi a dragostei faţă de valorile tradiţionale ale poporului român.

 

Fiecare participant va primi diploma de participare sau

premiu. În funcţie de disponibilităţile financiare se va edita o antologie a festivalului.

Coordonator de proiect: educatoare Adriana Ştefan

Tel. 0721551342

email ro_adrianaştefan@yahoo.com

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: adrianastefan | 13.03.2012 20:55 | 1496 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

15.03.2012 15:09 adrianastefan - Autor

erată:email: ro_adrianastefan@yahoo.com. scuzaţi greşeala din grabă!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN