Şcoala cu
bune practici

61 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

GROW - un program educațional inovator și constructiv

Organizat de AIESEC și Școala de Valori, GROW este singurul program care aduce studenți internaționali alături de liceeni din clasa a IX-a până în clasa a XII-a.

Desfășurat pentru a VIII-a oară, cu abordare specifică pentru fiecare an de liceu în parte, GROW oferă 4 ani de dezvoltare complementară prin educație non-formală. Pentru participanții la această ediție organizatorii GROW propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive începând din 2 iulie până pe 6 august: GROW 1.1A­1.2. Acestea sunt susținute în limba engleză de către traineri internaționali veniți din cele 107 țări în care există organizația AIESEC. Toate activitățile GROW se desfășoară într­un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea. Ediția de vară se desfășoară în 15 orașe din România: Arad, Brașov, București, Cluj­Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara și Urziceni.

În cadrul GROW participanții își vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor și o atitudine care îi va sprijini în atingerea obiectivelor personale și consolidandu-și în același timp încrederea în sine prin provocări practice. În cadrul sesiunilor GROW 1.1 A­ 1.2 din 2011, peste 860 de absolvenți de clasa a XI­a și a XII­a au învățat să capete încredere în propriul potențial, să-şi contureze valorile personale și să fie conștienți de provocările sociale și să cultive spiritul de inițiativă.

De ce este util unui elev de clasa a X-a sau a XII-a să participe?

În primul rând pentru că va cunoaște o mulțime de oameni cu care va putea să socializeze și să împartă experiențe culturale. În plus, va avea ocazia să se autodepășească, să învețe cum să se motiveze, să aibă încredere în el și cum să fie proactiv.

Ce pot învăța elevii la GROW?

Pentru ediția GROW 1.1 (pentru clasa a X-a) sesiunile sunt împărțite astfel: 1. Sesiune introductivă, 2. Proactivitate, 3. Abilități de relaționare, 4. Abilități de negociere, 5. Managementul echipei, 6. Abilități de conducere, 7. Autocunoaștere, 8. Orientare timpurie în carieră, 9. Planificarea unui proiect. - Cum să faci un plan de afacere?, 10. Sesiunea și ceremonia de închidere

GROW 1.2 este format din următoarele ateliere: 1. Sesiune introductivă, 2. Valorile personale și alegeri în viață, 3. Calea vocațională, 4. Realizarea unui CV, 5. Antreprenoriatul. - O altă cale în viață, 6. Aptitudini de stabilire a obiectivelor, 7. Aptitudini de managementul timpului, 8. Identitate personală. - Arată-le celorlalți cine ești cu adevărat, 9. Orice este posibil (consolidare încredere și curaj),10. Sesiunea și ceremonia de închidere

Cum se pot înscrie elevii la GROW 2012?

Se pot înscrie până pe 15 iunie pe www.growedu.ro. Astfel, îşi vor asigura un loc alături de prietenii săi într-una din cele mai interesante călătorii de dezvoltare personală din vara asta.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 08.06.2012 12:21 | 2659 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

51 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN